Earth is calling... Demcon

Demcon levert wereldwijd essentiële beademingsmodules voor behandeling coronavirus

 

Een deel van de patiënten die geïnfecteerd zijn met het coronavirus belanden met ernstige benauwdheidsklachten in het ziekenhuis. Om deze patiënten te helpen zijn beademingsapparaten nodig. De beademingsmodules van Demcon macawi respiratory systems zijn van levensbelang in de strijd tegen het Coronavirus. “Niet eerder was de behoefte aan beademingssystemen zo groot”, zegt Renée Koekkoek op Munsterhuis, press officer bij Demcon. Lees hieronder meer.

Lees hieronder het hele artikel
 
global goal icon

In het kort

  • Bij de behandeling van het coronavirus is beademingsapparatuur erg belangrijk
  • Twents bedrijf Demcon levert wereldwijd beademingsmodules die levens redden
Wereldwijde impact

Nu het coronavirus wereldwijd om zich heen slaat, redden de macawi respiratory systems van Demcon levens. Demcon is technologieleverancier van producten en systemen, met als focusgebieden hightech, robotica en medische systemen. Demcon heeft twee locaties in Enschede, maar levert deze beademingsmodules wereldwijd. Ook internationaal levert het Twentse bedrijf daarom een cruciale bijdrage aan de strijd tegen corona. “We zijn dankbaar dat we een directe bijdrage kunnen leveren aan de behandeling van duizenden coronapatiënten met ademhalingsproblemen, doordat wij in deze behoefte kunnen voorzien”, zegt Renée. 

Macawi Respiratory Systems

De Macawi Respiratory modules van Demcon zijn de kleinste, meest dynamische ademhalingsondersteuner die tegenwoordig bij mechanische beademingssystemen wordt gebruikt. Het systeem biedt eersteklas prestaties ondanks het kleine ontwerp. Zie video hieronder als je meer wil weten over de werking van het apparaat. Volgens Renée Koekkoek op Munsterhuis is Demcon erg druk op het moment omdat de vraag naar deze apparatuur groot is door de coronacrisis: “We zetten alle zeilen bij om in deze situatie in de vraag te kunnen blijven voorzien. De vraag is inmiddels zo groot, dat we op het moment een tweede productielijn bij Demcon production aan het inrichten zijn om de productie te kunnen verdubbelen.” Demcon gaat tot het uiterste om ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk de apparatuur aan ziekenhuizen kunnen leveren. 

Datum: 19 maart 2020
Bron tekst: Twente.com
Auteur: Twente.com

Lees meer over #gezondheid