Circulaire Twentse toppers maken kantoorinrichting van gerecycled materiaal

De consumptiemaatschappij van tegenwoordig heeft grote impact op ons klimaat. Recycling is daarom een hot topic. Ook bij het inrichten van woningen en kantoren. Leferink Office Works in Haaksbergen is ervaren in het recyclen en upgraden van niet meer te gebruiken kantoormeubilair. Vanuit Twente levert Leferink, maar ook de afnemers van het meubilair, zo een bijdrage aan een economie zonder verspilling.

In het kort

  • De consumptiemaatschappij heeft een negatieve impact op het klimaat 
  • Focus op circulaire economie, hergebruik van materiaal als oplossing 
  • De ROOND-collectie van Leferink bestaat uit circulaire meubels voor kantoren 

Global Goal

global goal icon
Goed werkgeverschap

In de duurzaamheidsvisie van Leferink staat goed werkgeverschap centraal. Mens, milieu en materiaal maken dat wat Leferink betreft mogelijk. Het ontwerpen, optimaliseren en realiseren van een vitale arbeidsomgeving waar mensen graag willen werken is voor de organisatie leading. De speciale circulaire ROOND-collectie die is opgezet als uiting van de duurzaamheid van Leferink, is vervaardigd uit afgedankte materialen als bureaubladen, jeans en afvalstoffen. De collectie is ontwikkeld in samenwerking met Stoffeerderij Hassing en KP Interieur en toegepast in het nieuwe kantoor van Dura Vermeer Bouw Hengelo. De gebruikte grondstoffen zijn dan ook afkomstig uit het oude kantoor van Dura.

 

De speciale circulaire ROOND-collectie die is opgezet als uiting van de duurzaamheid van Leferink, is vervaardigd uit afgedankte materialen als bureaubladen, jeans en afvalstoffen. De collectie is ontwikkeld in samenwerking met verschillende Twentse ondernemingen waaronder Stoffeerderij Hassing en Enschede Textielstad. 

Geen afval maar grondstof

Leferink nam het oude meubilair van Dura Vermeer retour. In plaats van het af te leveren bij de stort, werd het nog te gebruiken gedeelte geschonken aan lokale startups. Het andere deel werd nieuw leven ingeblazen. Zo werden afgedankte bureaubladen verwerkt tot circulaire krukjes en banken. Die circulaire kruk is een ontwerp van interieurarchitecte Vaya Nijhof. De basis voor de kruk is een afgedankt bureaublad. "Dat maakt de kruk niet alleen tot een duurzaam, maar ook persoonlijk en uniek meubelstuk. De kruk draagt namelijk zichtbare littekens die zijn achtergebleven op de bureaubladen. De kruk is tevens modulair. Het meubelstuk is namelijk met slechts één schroef in elkaar te zetten en uit elkaar te halen. Dat maakt de verwerking van de kruk aan het eind van zijn levensduur zeer eenvoudig.

Vernieuwde collectie

De ROOND collectie wordt populairder. Enerzijds om de uitstraling, maar vooral om het verhaal achter de circulaire meubelcollectie. Leferink en zijn partners hebben momenteel meerdere partijen van een circulaire en duurzaame inrichting voorzien. Voorbeelden hiervan zijn Dura Vermeer, Vesteda, maar ook ArtEZ acedemie AKI Enschede heeft een circulaire kruk in ontvangst mogen nemen.

Datum: 10 oktober 2019 |

Bron tekst: Leferink |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #duurzaam