Imagine the future

Dromen met een missie

Achter het succes van de vele Twentse bedrijven die impact creëren, gaan dromen schuil van inspirerende ondernemers! Leiders met een missie die slimme oplossingen ontwikkelen voor grote en kleine maatschappelijke uitdagingen. Bedrijven die zich continue aanpassen en producten voor de wereld van morgen ontwikkelen. Ondernemerschap in zijn puurste vorm dus!!

 

Maar hoe doen ze dat? Waar beginnen ze? Wat hebben ze voor ogen? Hoe passen ze zich aan? Hoe vind je jezelf steeds opnieuw uit? Tijdens de Groene Loper word je meegenomen in verhalen van Twentse ondernemers waarin de wereld van morgen centraal staat.

 

Twentse dromen en ambities

De Groene Loper is het initiatief van de samenwerkende Twentse netwerkorganisaties. Zoals de Rode Loper dé nieuwjaarborrel is waar alle ondernemers in Twente elkaar ontmoeten en waarbij teruggeblikt wordt op opvallende prestaties, is de Groene Loper dé zomerbarbecue waar Twentse ondernemers elkaar vinden en inspireren door het delen van dromen en ambities.

 

Eerste gezamenlijke BBQ

Aansluitend op deze inspirerende verhalen is er volop gelegenheid om te netwerken tijdens de BBQ. Samen saucijzen, garnalen spiesjes of vegetarische burgers eten. Praten over kansen, nadenken over innovatieve mogelijkheden en je voorstellen hoe het ook zou kunnen. Wij dagen jullie uit om uit jullie comfortzone te stappen.

 

Samenwerkende Twentse netwerkorganisaties

 

 

Details

 

Donderdag 27 juni 2019
Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8 
7478 AG Diepenheim

 

Houd de komende maanden twente.com/groeneloper en onze social media in de gaten voor updates en informatie over het definitieve programma van de Groene Loper 2019. 

 

Dresscode: BEACH FORMAL

Twentse ondernemers met circulaire ideeën

Overal liggen mogelijkheden tot verbetering, om bij te dragen aan een circulaire economie. Wil jij iets betekenen maar weet je niet precies hoe? GROW Green helpt je hierbij, maar raak ook alvast geïnspireerd door de verhalen van Twentse ondernemers die hun mooie circulaire ideeën tot uitvoer hebben gebracht. 

Twentse ondernemers met circulaire ideeën

Overal liggen mogelijkheden tot verbetering, om bij te dragen aan een circulaire economie. Wil jij iets betekenen maar weet je niet precies hoe? GROW Green helpt je hierbij, maar raak ook alvast geïnspireerd door de verhalen van Twentse ondernemers die hun mooie circulaire ideeën tot uitvoer hebben gebracht. Klik op de artikelen hieronder om meer over deze ideeën te weten te komen. 

Andere evenementen...

wat doen wij voor jou
criteria

Versneller voor doeners met ideeën

Heb jij een goed idee waarmee je een bijdrage levert aan een circulaire economie? Dan is dit jouw kans! GROW Green zet Twentse doeners met wereldideeën in het zonnetje. 

 

GROW Green is op zoek naar bedrijven die een duurzame oplossing aandragen gericht op de circulaire economie. Bijvoorbeeld verduurzaming van de landbouw door bodemoptimalisatie en mineralenherwinning. Of oplossingen voor CO2 reductie of vermindering van grondstoffen gebruik.

 

 • Wat doe jij voor de steeds droger wordende bodem?
 • Hoe maken we de voedselkringloop rond en lokaal?
 • Op welke manier verduurzaam jij je woning?
 • Hoe reduceer jij de CO2 uitstoot van je bedrijf?
 • Welke duurzame materialen gebruik jij bij de productontwikkeling?
 • Wat doe jij met op het gebied van recycling?

 

What's in it for you? GROW Green is een programma om het bedrijfsleven in Twente te stimuleren te verduurzamen en tegelijkertijd een competitie waarin duurzame doeners worden uitgelicht. 

 

 • Is jouw bedrijf al bezig met de transitie naar een circulaire economie?
 • Heb je hulp nodig om een stap verder te komen? Bijvoorbeeld door netwerk of meer exposure?
 • Wil je je jouw bedrijf duurzamer maken? Maar weet je niet hoe?

 

Uit alle aanmeldingen kiest de jury X bedrijven die aandacht krijgen tijdens het event The Impact Idea, waarin we op een positieve en inspirerende manier over de inspanningen in het bedrijfsleven praten. Ook krijgen de gekozen innovaties een plekje op de website van Twente.com.

 

Je krijgt de kans je idee te pitchen aan een vakkundige jury en ook meteen te kenbaar te maken welke andere middelen er nog nodig zijn om het idee tot uitvoer te brengen. Mocht je dus een geweldig idee hebben maar deze nog niet werkelijkheid kunnen maken, helpen wij je met dit proces mocht je doorgaan naar de volgende rondes.

 

Drie ronden

 

GROW Green bestaat uit drie ronden. In essentie wordt tijdens de eerste ronde het idee gepitched, tijdens de tweede ronde, en tijdens de derde ronde worden de beste drie ideeen gepresenteerd en een winnaar gekozen. Klik op de blokken hieronder voor meer informatie over elk event, locatie, tijdstip en andere specificaties. 

 

Criteria

 

Het GROW Green idee moet voldoen aan de volgende criteria:

Circulair: in hoeverre draagt het idee bij aan de verduurzaming, energieneutraal werken, vermindering CO2-uitstoot, etc.

 • Twents: in hoeverre draagt het bij aan het stimuleren van de Twentse economie en straalt het goed af op de regio
 • Cross-sectoraal: in hoeverre is het idee sector overstijgend? Kunnen partijen vanuit diverse invalshoeken aanhaken?
 • Commercieel kansrijk: in hoeverre is het idee commercieel haalbaar? Is er vraag naar vanuit de markt?
 • Innovatief: in hoeverre is het nieuw en hoe risicovol is het?Voorbeeld voor anderen/van elkaar leren: in hoeverre kan het idee een voorbeeld zijn voor andere partijen, zowel in Twente, als in de rest van Nederland. Daarnaast hoe kun je het idee ook inzetten voor de lange termijn en blijft het niet bij een eenmalig iets. 

 

 

Samenwerkende Twentse netwerkorganisaties

 

 

Details

Ronde 1:

Dinsdag 19 November 2019

Social Impact Day

Locatie en tijdstip worden nader bekendgemaakt. 

Ronde 2:

Januari

Ronde 3:

Maart

 

Zie onderstaande eventpagina's voor meer informatie over elke specifieke ronde. 

Houd de komende maanden twente.com/GROWGreen en onze social media in de gaten voor updates en informatie over het definitieve programma van GROW Green. 

Lees meer over #duurzaam