Ontmanteling eerste vliegtuig door AELS in Twente

AELS verwelkomt het eerste vliegtuig voor de deassemblage, een Airbus A340-300. Het widebody vliegtuig wordt op 27 april 2017 verwacht op Twente Airport. Na aankomst wordt gestart met deassemblage; eerst worden de motoren verwijderd, vervolgens andere herbruikbare onderdelen. Als alle herbruikbare onderdelen zijn verwijderd zal dat wat overblijft worden gerecycled. Het project neemt in totaal zo’n drie maanden in beslag. Nooit eerder is er zo’n groot vliegtuig geland op Twente Airport.

Lees hieronder het hele artikel
 

In het kort

  • AELS recyclet vliegtuigen, een hele mooie duurzame oplossing!  

  • Ze hebben begin 2017 hun allereerste vliegtuig succesvol ontmanteld 

Airbus A340-300

De Airbus A340-300 vertrekt naar verwachting rond 9 uur uit Zürich. De vlucht wordt uitgevoerd onder vluchtnummer LX5180. De verwachte aankomsttijd is 10:30, maar dit kan worden vertraagd of uitgesteld, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het vliegtuig, met registratie HB-JMK en serienummer 169, is 20 jaar oud. Vanochtend (24 April 2017) is ze geland in Zürich (ZRH) na haar laatste commerciële vlucht vanuit Johannesburg (JNB). In haar vlieghistorie heeft ze eerst voor Austrian Airlines gevlogen en de laatste jaren voor Swiss International Airlines, die ook de laatste vlucht zal uitvoeren.

Deassemblage in Twente

Voor AELS is dit het eerste deassemblageproject op Twente Airport. Voor de ontmanteling heeft AELS een technisch team met zoveel mogelijk mensen uit de regio samengesteld, dat de uitvoerende werkzaamheden gaat doen. Derk-Jan van Heerden (directeur AELS): “De afgelopen periode is plezierig en constructief samengewerkt met diverse lokale partijen, waaronder de luchthaven. Dit is essentieel geweest in de aanloop en voor de uitvoering van onze werkzaamheden.”

Twente Airport

Twente Airport heeft in velerlei opzichten goede eigenschappen voor de ontmanteling van een widebody vliegtuig. De aanwezige faciliteiten hier zijn zeer geschikt voor activiteiten zoals die van AELS. “Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst. Het overleg over verdere stappen voor langdurige samenwerking met partijen zoals PPM Oost en de luchthaven zijn in volle gang.”, aldus Derk-Jan van Heerden.

Datum: 25 april 2017
Bron tekst: AELS
Auteur: Twente.com

Lees meer over #luchtvaart

#communicatietechnologie

Droneradar geplaatst in Twentse proeftuin

#creatievetechnologie

Space53: acceptabele toepassingen voor civiele drones

#innovatie

De toekomst begint in Twente

#earth is calling #mechatronica #smart technology

Earth is calling... Clear Flight Solutions

#materiaaltechnologie

Wondermateriaal koolstofvezelcomposiet krijgt tweede leven in vliegtuigen 

#financieel

Vliegtuigonderdelen 3D-printen uit metaal bij Aeronamic in Almelo

#elektrotechniek

Innovatieve baanverlichting van USE System Engineering

#mechatronica

Droneproducent DJI kiest voor Twente

#luchtvaart

Vliegende start voor onderwijsproject

#luchtvaart

Forse impuls bedrijvigheid Twente Airport

#robotica

Robird voor het eerst ingezet op vliegveld in Canada

#luchtvaart

Ontmanteling eerste vliegtuig door AELS in Twente

#techniek

Clear Flight Solutions wint Europese drone award