Risk & Resilience Online

Je kunt er niet omheen – de uitbraak van het coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet. De impact was – en is nog steeds – enorm. Voor iedereen. Hadden wij dit kunnen verwachten? Hadden wij kunnen inschatten hoe groot de impact voor onze maatschappij, voor onze economie en voor onze organisaties was? Hadden wij beter op de hoogte kunnen en moeten zijn van de risico’s die deze pandemie met zich meebracht en onmiskenbaar nog meebrengt en mee gaat brengen? En wat kunnen we leren van de tijd die achter ons ligt?

Evenement details

Wanneer: 3 t/m 5 november 2020
Tijd: 16:00 - 18:00
Organisator: Universiteit Twente & Genootschap voor Risicomanagement & PRIMO
Locatie: Online

Global Goal

global goal icon
Van Big Data naar Risicomanagement, van festival naar online

Het plan van de Universiteit Twente was om een bruisend festival, met als hoofdthema: ‘Big Data’ te organiseren. Maar dat thema past niet in deze tijd – net als een festival. Met veel mensen bij elkaar komen om ideeën, ervaringen en kennis uit te wisselen –  kan niet in de tijd waarin we nu leven. Daarom heeft de UT – samen met co-organisatoren PRIMO en het Genootschap voor Risicomanagement - gekozen voor een thema dat nu veel beter past: ‘After the crisis? Implications for managing risk and resilience’. Een aangepast thema dus. En de vorm is ook anders. De online sessies blijven bruisend en inspirerend, maar dan online. 

Het belang van Riscomanagement en weerbare organisaties

Nu meer dan ooit is duidelijk hoe belangrijk ons vakgebied is. Wat kunnen we leren van alles wat nu achter ons ligt? En hoe zijn we goed voorbereid op alles wat nog kan komen? Want vergis je niet, de risico’s van een wereldwijde uitbraak van een virus dat voor mensen levensgevaarlijk kan zijn, stond niet in de top 5 van grootste risico’s voor onze samenleving. Hoe zorgen we dus dat we niet nog een keer verrast worden door een virus dat onze wereld, economie en persoonlijke levens ontwricht en onze manier van samenleven drastisch verandert, misschien wel voor altijd?

Leerzame en inspirerende online ontmoetingen

Het driedaagse online event bestaat uit interactieve, verassende een leerzame online sessies. In deze sessies ontmoeten wetenschappers, risicomanagers en professionals elkaar om samen te leren en samen op zoek te gaan naar de juiste vragen die beantwoord moeten worden zodat organisaties nu en in de toekomst beter zijn voorbereid op alle gebeurtenissen die ons te wachten staan. Help jij mee met het vinden van antwoorden? Be prepared

Programma Risk & Resilience Online - 3, 4, en 5 november

Dinsdag 3 november 2020: After the crisis?  An international perspective

Een lid van het College van Bestuur van de Universiteit Twente opent het event. Hij vertelt meer over het thema en koppelt dit thema aan het onderzoek dat de UT doet en het onderwijs dat de UT geeft. Wat kunnen risicomanagers en -professionals verwachten van de universiteit en wat heeft de universiteit van hen nodig? Daarna is het online podium voor oud-Risk & Resilience- sprekers uit de hele wereld: van de Canada tot Spanje en van België tot Noorwegen. Welke gevolgen heeft de huidige pandemie voor het vakgebied? Bekijk hier het volledige programma van de eerste dag. 

Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Taal: Engels

 

Woensdag 4 november: After the crisis? Implicaties voor het managen van risico’s en resilience in Nederlandse sectoren
Op de tweede dag van Risk & Resilience Online vinden meerdere sessies tegelijkertijd plaats. In alle sessies zoomen we in op de implicaties voor het managen van risico’s en resilience in het bedrijfsleven, bij de overheid, in het onderwijs. Elke sector van de Nederlandse samenleving komt aan bod: van de zorgsector en de overheid tot de transportsector en het midden- en kleinbedrijf. Ervaren deskundigen begeleiden deze sessies. De rode draad is: de mens, de organisatie en zijn of haar plek in de samenleving. Je kunt je – als deelnemer – aanmelden om één sessie live te volgen, de andere online sessies die tegelijkertijd plaatsvinden, kun je op een later moment terugkijken. Bekijk hier meer informatie over her programma van deze dag. Deze dag zoomt in op de volgende vakgebieden: zorg, overheid, industrie- en bouw, veiligheid, financiële sector, transport en logistiek, MKB: groot- en detailhandel, informatie en communicatie, onderwijs, water en agrarische sector. 


Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Taal: Nederlands, Engels waar internationale sprekers zijn bij aangesloten.

 

Vrijdag 5 november: After the crisis? Reflecties op het managen van risico’s en resilience in de toekomst
Op laatste dag van het event maakt het Genootschap voor Risicomanagement eerst bekend wie de Study Award 2020 gewonnen heeft. Wie heeft of wie hebben de beste studiescriptie geschreven? Vervolgens geeft de winnaar (of de winnaars) een korte presentatie over de scriptie en de bijbehorende onderzoeksresultaten.

 

Daarna presenteren deelnemers van de Master Risicomanagement  van de Universiteit Twente de hoogtepunten van en de opbrengsten uit alle verschillende sessies die woensdag tijdens Risk & Resilience Online hebben plaatsgevonden. Bij deze presentatie zijn vertegenwoordigers uit het Nederlandse veiligheidsdomein, van de Universiteit Twente en het Genootschap voor Risicomanagement en PRIMO aanwezig. Na de presentatie is ruimte voor reflectie. Wat vinden we van de opbrengsten en wat kunnen we ermee? Wat gaan we nu echt doen? Dat doen, dat in actie komen vormt het uitgangspunt van een verrassende afsluiter.  Bekijk hier het volledige programma van de derde dag. 

 

Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Taal: Nederlands

Risk & Resilience Online In Het Kort
  • Thema: After the crisis? Implications for managing risk & resilience
  • Wanneer: Dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 november 2020 (16.00 - 18.00 uur). Je kunt natuurlijk ook een deel van het event bijwonen.
  • Doel: Onderzoeksresultaten, onderzoeksmethoden, kennis, ideeën en ervaringen met en over het managen van een crisis – ontstaan door een pandemie – bij elkaar brengen en met elkaar vaststellen wat de impact is op ons vakgebied: het managen van risk en resilience. Wat kunnen we ervan leren en wat gaan we doen? Wat moeten we nu doen?
  • Organisatie: Universiteit Twente & Genootschap voor Risicomanagement & PRIMO
  • Waar: Online, vanuit jouw eigen kantoor of aan jouw eigen keukentafel
Kosten

Als je deelneemt aan Risk & Resilience Online, brengen wij € 45,- in rekening. Meld je je aan vóór 1 oktober, dan betaal je het early bird tarief van € 35,-. Studenten en medewerkers van de UT kunnen gratis deelnemen aan het event.

Lees meer over #Universiteit Twente