single.php

Categorieën

Doelgroep
Thema's
Verborgen Twenty Twente categorie
Naar thema overzicht

USE System Engineering investeert in studenten

USE System Engineering staat voor het oplossen van technische problemen en dat doen ze op een slimme effectieve manier. Die talenten zoeken zij ook in studenten, hun toekomstige werknemers. Daarom investeren ze tijd en geld in de bijscholing van studenten en laten hen ontdekken hoe fantastisch techniek is. “Mooi voorbeeld is onze ondersteuning van het onderzoek van 3 VWO studenten naar een maakbaar prototype voor een Maglev magneetzweeftrein”, zegt directeur Hans van der Kuil.

Genoeg theoretische ‘bagage’
Bij USE System Engineering vinden ze het belangrijk dat hun (toekomstig) personeel genoeg theoretische en praktische bagage heeft. Door de veranderingen in het onderwijs merkt USE dat HBO en UT-studenten meer generiek worden opgeleid in plaats van een goede mix tussen specialistisch en generiek. “Door schoolprojecten te ondersteunen willen we onze kennis over in de praktijk toegepaste wiskunde, fysica, optica en mechanica aan de studenten meegeven. Zoals we dat hebben gedaan bij het bovengenoemde schoolwerkstuk van drie VWO-scholieren: Bas van de Zande, Mart van der Kuil en Sjoerd van Kerkhof die Natuur en Techniek studeren aan het VWO in Hengelo”.

Behoefte aan multidisciplinair personeel
“Wij juichen het projectmatig werken op de opleiding toe”, zegt Hans van der Kuil. “Bovendien kwam bij dit werkstuk scheikunde en elektrotechniek samen, zoals dat bij USE System Engineering in de dagelijkse praktijk plaatsvindt. Wij hebben behoefte aan personeel met een multidisciplinaire denk- en werkwijze. Neem deze schoolopdracht. Zoals de drie studenten bij dit project scheikunde, wiskunde en elektrotechniek praktisch hebben uitgewerkt in een prototype van de magneetzweeftrein en dit in een onderzoek hebben gepresenteerd, past helemaal bij onze manier van werken”.

Nuttige tips
Bas en Mart zijn te spreken over de input van USE System Engineering. “Hans gaf ons heel nuttige tips die zowel het onderzoek als de ontwikkeling van het prototype een boost hebben gegeven . Zo adviseerde hij ons hoe we dit concept verder kunnen ontwikkelen naar een marktrijp product.” Bas raakte geïnspireerd door de werkomgeving bij USE System Engineering. “Ik vind het gaaf hoe ze hier met techniek bezig zijn. Ik zie mezelf hier wel projectleider zijn ha ha”, zegt de lachende VWO-student die op de UT civiele techniek gaat studeren.

Werkend leren bij USE System Engineering
USE System Engineering ontwikkelt met de Universiteit Twente een soort ‘leerstoel’ die volledig is toegesneden op de vereiste technische en sociale vaardigheden binnen het bedrijf. Dit traineeship is nog in de maak. Studenten kunnen al bij USE System Engineering hun afstudeeropdracht doen. Afstudeerders leren zo de fijne kneepjes van de vakgebieden: projectmanagement, systemdesigns, systeemanalyse, power-electronics en domein-conversie. 

USE System Engineering is op zoek naar specialisten die pro-actief denken en handelen en vooral oplossingsgericht bezig zijn.

Wacht niet langer en solliciteer op één van de vacatures binnen USE System Engineering.