Electrical Engineer

Voortman Steel Group is op zoek naar een Electrical Engineer. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-2-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Wat ga je doen?

Als Electrical Engineer ben je actief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe machines of zoek je steeds naar mogelijkheden om onze bestaande machines te verbeteren. Je bent verantwoordelijk voor het elektrotechnische ontwerp, waarbij je rekening houdt met de vastgestelde specificaties en richtlijnen. Hiervoor maak je gebruik van de modernste technieken en de nieuwste tools op het gebied van Electrical Engineering. Je denkt met ons mee over hoe we deze tools, zoals ProPanel 3D, zo optimaal mogelijk kunnen inzetten. In ProPanel zetten wij alle elektrotechnische ontwerpen om in een 3D-model. Dit wordt binnen onze panelenbouw gebruikt voor de opbouw van de besturingskasten. Maar ook Service Engineers kunnen dit ontwerp oproepen op locatie bij een klant. Hierin lopen wij voorop in de markt.


Je werkt samen met de Lead Engineer aan het technische ontwerp en je bespreekt je werkzaamheden met de Projectleider. Omdat je nauw betrokken bent bij de bouw van de machine, kun je eventuele verbeteringen direct doorvoeren. Jij bent verantwoordelijk voor het testtraject van de machine en bepaalt wanneer deze op elektrotechnisch gebied wordt vrijgegeven. Samen met je collega’s zorg je voor de oplevering van een optimaal functionerende Voortman-machine.

  • Je vertaalt de functionele specificaties en richtlijnen naar een elektrotechnisch ontwerp voor de machine;
  • Je adviseert over de elektrische aspecten van het ontwerp;
  • Je bent verantwoordelijk voor het testtraject, waarbij je de machine goedkeurt of waar nodig verbeteringen doorvoert;
  • Je hebt je eigen specialisme op het gebied van electrical engineering en bent een sparringpartner binnen het team;
  • Je onderhoudt de automatisering van ons platform en werkt aan optimalisatie van tools en methodieken;
  • Je denkt mee over verbeteringen in elektrische schema’s, tools en documentatie en je werkt mee aan de ontwikkeling van standaarden.

Functievereisten

We zoeken

  • Een afgeronde hbo-opleiding Elektrotechniek, Mechatronica of vergelijkbaar;
  • Je hebt affiniteit met automatisering;
  • Je bent communicatief vaardig en werkt graag in teamverband;
  • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

We bieden

  • Een goed salaris gebaseerd op je kennis en ervaring;
  • 40 vakantiedagen;
  • Werken met nieuwe technologieën en processen;
  • Doorgroeimogelijkheden;
  • Opleidingsmogelijkheden;
  • Gezellige personeelsactiviteiten.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Werken bij Voortman Steel Machinery

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve staalbewerkingsmachines voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie en bieden de meest complete service. En dat doen we voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000