Facilitair manager

Gemeente Enschede is op zoek naar een Facilitair manager

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-4-2024
Aantal uur
32
Vervaldatum
1-5-2024
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

  • werk je nauw samen met het management en andere stakeholders om de huisvestings- en facilitaire doelstellingen van de gemeente te realiseren;
  • ben je in staat om strategische visies te vertalen naar concrete acties en ben je verantwoordelijk voor de optimalisatie van de facilitaire dienstverlening;
  • ontwikkel en implementeer je strategisch beleid op het gebied van huisvesting en facilitair management;
  • adviseer je het management en andere belanghebbenden over huisvestingsvraagstukken en facilitaire dienstverlening;
  • coördineer en beheer je projecten met betrekking tot huisvesting en facilitaire zaken;
  • draag je zorg voor een efficiënte en kosteneffectieve inrichting van de huisvestingsportefeuille;
  • monitor je ontwikkelingen op het gebied van huisvesting en facilitaire dienstverlening en anticipeer je hierop.

Functievereisten

Als gesprekspartner van onder andere de clustermanagers, de afdelingshoofden en key users, ben je in staat om hun taal te spreken en je moeiteloos in te leven in de wereld van eindgebruikers. Tegelijkertijd ben je goed op de hoogte van de mogelijkheden en beperkingen op het gebied van huisvesting en facilitair, waarbij je kritisch meekijkt en zorgt voor verbinding binnen de organisatie. Je bent in staat om de behoeften van verschillende afdelingen te begrijpen en te vertalen naar concrete oplossingen op het gebied van huisvesting en facilitair. Tevens fungeer je als opdrachtgever voor de huisvestings- en facilitaire medewerkers en weet je hun werkzaamheden op een proactieve en constructieve wijze aan te sturen. Verder ben je een verbinder pur sang, met een proactieve en open instelling. Je enthousiasme en adviesvaardigheden stellen je in staat om vragen te vertalen naar innovatieve oplossingen. Hierbij werk je resultaatgericht en ben je in staat om projecten succesvol af te ronden. Als teamspeler draag je daarnaast bij aan een positieve werksfeer en werk je samen met collega's aan het realiseren van gemeenschappelijke doelen.


Verder heb je:


  • een afgeronde relevante opleiding op minimaal hbo-niveau, bij voorkeur Facility Management;
  • ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur binnen de publieke sector;
  • kennis van huisvestings- en facilitaire processen;
  • uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden;
  • het vermogen om strategische visies te vertalen naar praktische toepassingen.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 160.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidings- en doorgroeimogelijkheden om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans goed te regelen: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:


  • Een brutomaandsalaris in schaal 11 tussen € 4.211,- en € 5.997,- op basis van een 36-urige werkweek.
  • 27 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
  • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
  • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
  • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
  • Een goede pensioenregeling.
  • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
  • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
  • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Bedrijfsprofiel

Het team Facilitair is verantwoordelijk voor de gehele facilitaire dienstverlening in de panden waar het ambtelijk personeel is gehuisvest. Onder andere het Stadskantoor, (monumentale) Stadhuis, wijkcentra en tevens vallen de panden van DCW en de gemeente Losser hieronder.


Team Facilitair is onderdeel van het Vastgoed & Facilitair Bedrijf Enschede (VFBE). VFBE is namens de gemeente Enschede eigenaar van al het gemeentelijk vastgoed. We verhuren, beheren, onderhouden en verkopen dit vastgoed. Daarnaast voeren we als VFBE de wettelijke taak op onderwijshuisvesting uit.


JOUW TEAM

We werken met veel andere collega’s en afdelingen binnen de gemeente Enschede samen. We zijn een organisatie waarin we op een open en prettige manier met elkaar omgaan, kennis met elkaar delen en elkaar ondersteunen en verder helpen. Dit met veel aandacht voor begeleiding, persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden.


Team Facilitair bestaat uit enthousiaste collega’s die zich bezig houden met contractbeheer, huisvesting, energiemeldpunt, organisatie van ontvangsten/bijeenkomsten, locatiebeheer en de catering.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!