Collectiebeheerder stadsarchief

Gemeente Enschede is op zoek naar een Collectiebeheerder stadsarchief

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-4-2024
Aantal uur
32
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

  • zorg jij ervoor dat interne processen rondom archivering goed verlopen. Je neemt collega’s mee in het belang hiervan en adviseert over alle aspecten rondom archief- en collectiebeheer;
  • help je particulieren en organisaties die onze archieven willen gebruiken;
  • neem je initiatief in verbeterprojecten rondom archivering. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over bijvoorbeeld de ontwikkeling van het gemeentelijk E-depot, een roadmap digitalisering van archieven of projecten voor archiefbewerking en indexering van documenten. Ook werk je op een inspirerende manier samen met de vrijwilligers die onmisbaar zijn voor het behoud en beheer van onze historie.

Functievereisten

Als collega collectiebeheerder stadsarchief kan jij goed organiseren, plannen en hebt aandacht voor details. Daarnaast kan je goed samenwerken in teamverband en beschik jij over een gezonde dosis inlevingsvermogen.  Met jouw besluitvaardigheid en vakgerichte kennis weet jij zaken voor elkaar te krijgen en neem je proactief het voortouw waar nodig. Je bent in staat om snel brede kennis van de aanwezige archieven en collecties eigen te maken.


Verder:


  • Beschik je minimaal over hbo werk- en denkniveau en in het bezit van het diploma Archivistiek A of B (of een gelijkwaardige opleiding), eventueel aangevuld met specialistische cursussen.
  • Heb jij ruime ervaring met informatiebeheer bij overheden en kennis van en ervaring met standaarden en technieken voor materieel beheer, intellectueel beheer en publiekspresentatie van archieven en collecties.
  • Ben je deskundig op het gebied van het bewerken, beheren en ontsluiten van analoge, digitale en hybride archieven en van digitale dienstverlening.
  • Heb jij aantoonbare ervaring in het LEAN werken of continu verbeteren. 

Aanbod

  • Een aantrekkelijk bruto maandsalaris in schaal 10, afhankelijk van jouw opleiding of werkervaring tussen €3.558,- en €5.247,- op basis van een 36-urige werkweek.
  • 27 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
  • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
  • Een veelzijdige functie met veel ruimte en verantwoordelijkheid om op jouw manier bij te dragen aan het algemeen maatschappelijk belang.
  • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
  • Een goede pensioenregeling.
  • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
  • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Bedrijfsprofiel

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! 


JOUW TEAM

Het team stadsarchief Enschede & Losser bestaat uit zo’n 8 medewerkers en een stadsarchivaris. Ook zijn er zo'n 30 gepensioneerde vrijwilligers die het team ondersteunen en bijvoorbeeld zelfstandig werken aan transcriberen of het digitaliseren van collecties. Team stadsarchief is een gezellig en divers team, meestal te vinden op kamer 61 van het Stadhuis Enschede, maar soms werken we ook in Losser of vanuit huis. Uiteraard doen we dit in overleg, want het teambelang en de continuïteit van de dienstverlening aan de burger staat voorop.  Je collega's hebben opleidingen variërend van LBO- tot Universitair niveau. Er is ruimte voor gezelligheid, een privé gesprek, een goede grap maar ook om geconcentreerd te werken. Er heerst een informele sfeer in het team en de lijntjes zijn erg kort. Je kan met jouw vragen bij iedereen terecht.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!