Software Engineer C++

Thales is op zoek naar een Software Engineer C++

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
27-11-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Thales ontwerpt uiterst moderne radarsystemen en optische sensoren die deel uitmaken van een compleet en geïntegreerd verdedigingssysteem. De productportefeuille varieert van kleine draagbare radars voor bijvoorbeeld grens- of objectbewaking tot complexe vierdimensionale radars die kleine objecten kunnen detecteren op honderden tot duizenden kilometers afstand.


Binnen de softwareafdeling is de Sensor processing groep verantwoordelijk voor de softwareontwikkeling van de optimale besturing en de digitale processingfuncties in de sensoren. Hierbij wordt in multidisciplinaire teams gewerkt samen met specialisten op het gebied van system engineering, functioneel sensorontwerp en ontwerp en realisatie van real-time systemen.


About the job

Binnen deze Sensor processing groep wordt de complete radar software ontwikkeld. Dit omvat diverse domeinen waaronder de aansturing van de radarsystemen, het organiseren van de radaruitzendingen en het verwerken van de digitale informatiestroom. Het uiteindelijke doel is specifieke objecten, zoals bijvoorbeeld vliegtuigen en drones te detecteren en te classificeren, deze te volgen en in beeld te brengen op een operatorconsole.


De software architectuur is zeer modulair opgezet en ondersteund de ontwikkeling van robuuste en evolutionaire systemen. De ontwikkeling gebeurt in Agile teams die ondersteund worden door een moderne ontwikkelstraat. De verdere ontwikkeling en onderhoud van de architectuur, de ontwikkelstraat en het Agile proces wordt door de teams zelf uitgevoerd.

Functievereisten

Heb je een passie voor techniek en lijkt het je leuk te werken aan radar aansturingen of complexe algoritmes? Dan ben jij misschien wel de persoon die wij zoeken. Wij willen jou graag de mogelijkheid bieden om carrière te maken in de internationale hightech omgeving van Thales.


De voorwaarde hiervoor is een afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van (technische) informatica of computer science. We verwachten een ruime ervaring met de programmeertalen C en C++ en met het ontwikkelen van real-time software. Ervaring met andere programmeertalen zoals Java is een pré.

Je bent creatief, open en flexibel en je kunt opereren als een teamspeler. Daarnaast ben je resultaatgericht, toon je initiatief en communiceer je op heldere wijze. Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is noodzakelijk voor een goede functie-invulling.

Aanbod

  • Je maakt deel uit van een leuk team in een high tech, innovatieve, internationale omgeving
  • De mogelijkheid om te groeien binnen de organisatie, bijvoorbeeld op technisch-/management-/commercieel- of internationaal vlak
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief
  • Een fijne werkplek in een modern gebouw, met aandacht voor een goede work-life balance en flexibiliteit
  • 40 vakantiedagen per jaar, reiskostenvergoeding en de mogelijkheid jouw arbeidsvoorwaarden te personaliseren; aankoop/ verkoop van uren, internetkosten, fietsenplan, bedrijfsfitness, vakbondscontributie of verhuiskosten
  • Salaris o.b.v. vakgroep 60/ LR-08 conform cao-metalektro HP. 

Bedrijfsprofiel Thales Nederland

THALES NEDERLAND Actief in de sectoren Defence, Security en Transportion Systems. Thales Nederland is met meer dan 1.900 medewerkers de topaanbieder van high-tech banen. Bij Thales draait het om het leveren van oplossingen op het gebied van Safety en Security. Productinnovatie en snel inspelen op de nieuwste technologische mogelijkheden zijn onze drijfveren. Spraakmakende voorbeelden daarvan zijn radar-, communicatie- en command & controlsystemen voor marineschepen. Daarnaast leveren wij communicatie-, beveiligings- en betaalsystemen aan zowel defensie als het bedrijfsleven. Thales Nederland is onderdeel van de Thales Group met 68.000 medewerkers in ruim 50 landen, waarvan 22.000 werkzaam in R&D. Thales is daarmee één van Europa’s grootste elektronicabedrijven en heeft wereldwijd een uitermate sterke positie. In Nederland is ons hoofdkantoor gevestigd in Hengelo (+/- 1500 medwerkers). Sinds 1922 is onze vestiging in Hengelo wereldwijd marktleider in de laatste en meest innovatieve technologieën op het gebied van radarsystemen voor marineschepen. Buiten de vestiging in Hengelo kent Thales Nederland ook: - Huizen, Thales Land Defence, Cyber Security en Thales Transportion Systems (+/- 300 medewerkers). Wij richten ons met name op communicatiesystemen, en- netwerken, optronische systemen, oplossingen op het gebied van cyber security en de installatie en het onderhoud van OV-chip apparatuur. - Delft, de afdeling Research & Development op het gebied van radartechnologie en radarsystemen (+/- 25 medewerkers). Hier werken wij nauw samen met de TU Delft. - Eindhoven, Thales Cryogenics (+/- 100 medewerkers). Wij houden ons bezig met het ontwikkelen en fabriceren van koeling systemen. - Enschede, T-Xchange (+/- 20 medewerkers). Dit R&D lab is opgestart in samenwerking met de Universiteit Twente en houden ons voornamelijk bezig met ‘Serious Gaming’. Binnen Thales Nederland zijn er veel verschillende mogelijkheden om je als ambitieuze engineer te ontwikkelen in zowel een technische als in een internationale omgeving. Thales is opgedeeld in 12 verschillende job families waar je tussen kunt schakelen wanneer jouw ambities en interesses door de tijd heen veranderen. Ben jij geïnteresseerd om de techniek verder uit te diepen dan ondersteunt en begeleidt Thales je om als specialist op hoog niveau met andere vakgenoten te kunnen acteren. Is leidinggeven jouw ambitie? Dan is een functie als lijnmanager of programma manager een toekomstige mogelijkheid. Wil je ook andere vakgebieden leren kennen, dan word je misschien de brede generalist die zich ook internationaal staande kan houden. Thales Nederland biedt daarnaast jaarlijks een keuze aan ruim 100 interessante stage- en afstudeeropdrachten, onder professionele begeleiding en met uitstekende faciliteiten. Together- Safer- Everywhere Meer informatie over een carrière bij Thales of over onze stage- en afstudeeropdrachten? Ga dan naar www.thalescareers.nl

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Thales. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Haaksbergerstraat 49
7554 PA Hengelo
074 - 2488 111