Projectleider (inkoop wmo en jeugdwet)

Wil jij meebouwen aan de toekomst van Wmo- en jeugdhulp in 2025 voor de gemeente Losser? Als implementatiespecialist werk je samen met inwoners aan innovatieve oplossingen. Een mooie uitdagende rol waar jij impactvolle projecten gaat leiden! Interesse? Bekijk dan zeker deze vacature!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
14-4-2024
Aantal uur
24
Vervaldatum
29-4-2024
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Aanleiding

Naast de hervormingsagenda jeugd met de daaruit voortvloeiende gemeentelijke taakstellingen vindt er ook een nieuwe aanbesteding plaats. De veertien Twentse gemeenten gaan de Wmo- en jeugdhulp voor de periode vanaf 2025 opnieuw contracteren. De aanbesteding van de inkoop vindt plaats in 2024. De nieuwe overeenkomsten gaan in op 1 januari 2025. Dat betekent dat er in 2024 het nodige binnen de gemeente Losser geregeld moet worden om op 1 januari 2025 conform de taakstelling uit de hervormingsagenda en de nieuwe overeenkomsten te kunnen werken zodat er in het jaar 2025 een soepele overgang van het oude naar het nieuwe stelsel wordt gerealiseerd. Deze implementatie heeft een grote impact op diverse functies/teams binnen het Sociaal domein, zoals o.a. (uitvoerend) beleid, regisseur externe verwijzers, contractmanagement, applicatie beheer, administratie en zeker ook voor alle medewerkers uit team zorg/toegangsteam werk inkomen jeugd en zorg (wijz). Dit vraagt om een gedegen plan & goede coördinatie van alle benodigde acties. Het resultaat van de implementatie is dat op 1 januari 2025, alle betrokkenen voldoende geschoold zijn en de werkprocessen en ICT-applicaties operationeel zijn gemaakt, zodat de overgang van ‘het oude naar het nieuwe’ in het jaar 2025 soepel verloopt en de inwoners passende ondersteuning ontvangen vanuit de eerdere genoemde visie.


Dit is waarom jij als projectleider van deze baan gaat houden:

  1. Je gaat een prachtige bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken.
  2. Jouw collega’s! We hebben een hecht en divers team. De kracht zit ‘m in onze verschillen; ieders mening doet ertoe.”
  3. Verbinding: in deze rol draait het om samenwerken. Je werkt binnen en buiten onze organisatie met allerlei mensen aan onze opgaven. Ben jij de verbindende schakel?


Als Projectleider …

  • ontwikkel je een implementatieplan voor de inkoop van Wmo- en jeugdhulp voor het jaar 2025;
  • werk je het liefst zoveel mogelijk aan ‘de voorkant’ en kijk je samen met de inwoners, collega’s en ketenpartners naar kansen en oplossingen vanuit de normaliserende gedachte. Dit vraagt om lef en durf en vergt eveneens een uitgebreide en actuele kennis van ontwikkelingen binnen de wetgeving van het sociale domein en aangrenzende wetgeving;
  • zet je een projectorganisatie op om de implementatie te stroomlijnen vanuit onze visie (ondersteuning ‘zo licht en dichtbij als mogelijk en zo zwaar als nodig’).
  • draag je de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de benodigde producten voor de implementatie, zoals het ontwikkelen en organiseren van scholings- en trainingsprogramma’s en zorg je voor een soepele overgang & verdere implementatie in 2025.

Functievereisten

Met een scherp analytisch vermogen en een doelgerichte aanpak weet jij als geen ander multidisciplinaire projecten naar succesvolle resultaten te leiden. Je initiatiefrijke en proactieve houding, gecombineerd met uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden, stellen je in staat om effectief te opereren in elke omgeving. Jouw sensitiviteit voor zowel de organisatie als de bredere context zorgt ervoor dat je realistische plannen maakt en deze binnen de gestelde termijnen realiseert, waardoor je een waardevolle aanwinst bent voor de implementatie. Verder breng je mee:

  • hbo/wo-niveau;
  • ervaring met het implementeren van strategische en tactische beleidskeuzes naar de uitvoering;
  • kennis van procesmanagement en informatiekundige vraagstukken;
  • kennis van en ervaring binnen de jeugdhulp en Wmo met bedrijfsprocessen en bedrijfsvoering van gemeenten en zorgaanbieders;
  • ervaring als implementatiemanager bij gemeenten dan wel zorgaanbieders, met betrekking tot het implementeren van inkooptrajecten jeugdhulp en Wmo.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor ruim 23.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en -budgetten om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans te bewaken; je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

  • Een aantrekkelijk salaris in schaal 10, afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 3.558,- en € 5247,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (met de mogelijkheid tot verlenging).
  • Een veelzijdige functie met veel ruimte en verantwoordelijkheid om op jouw manier bij te dragen aan het algemeen maatschappelijk belang.
  • Een goede pensioenregeling en de mogelijkheid om eventuele reiskosten belastingtechnisch uit te ruilen.
  • Een werkweek van 16 tot 24 uur (nader af te stemmen) met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving;
  • Een werkplekvergoeding om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken.
  • 27 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. We werken samen met Enschede, waardoor je gebruik kunt maken van de interne academie van deze gemeente of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
  • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.


De Cao Gemeenten en de Aanvullende Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Losser (AAGL) zijn op deze functie van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Een gemeente met ruim 23.000 inwoners die geografisch gezien erg groot is en een mooi plattelandsleven heeft om de dorpskernen heen: dat is Losser. En nog wat leuke feiten: de lekkere Johma-salades worden in Losser gemaakt en de easydrains – de wereldberoemde douchegoten – komen oorspronkelijk uit onze gemeente. Losser wordt niet voor niets de schatkamer van Twente genoemd! Onze missie? Dat het ‘onmeunig mooi (samen)leven, recreëren, ondernemen en werken’ is in Losser. Werken bij de gemeente Losser betekent dat je de kans krijgt om met meerdere thema’s tegelijk bezig te zijn en dat samen met je collega’s, inwoners en organisaties de doelen realiseert. Kortom, werk dat ertoe doet, in een compacte organisatie met korte lijnen. En daarbij kunnen we jou als nieuwe collega goed gebruiken!


Jouw team

Als projectleider maak je deel uit van het team Zorg, een open, sociaal en bevlogen team. Team zorg telt 27 medewerkers waaronder gezinsondersteuners, integraal consulenten (accent Jeugd en accent WMO, schoolmaatschappelijk werkers, POH’rs jeugd ggz), jeugdarts, leerplicht ambtenaar en procesmanager zorg en veiligheid. Het team voert de wettelijke taken uit vallend onder de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en de jeugd wet. We bemensen het integrale toegangsteam waar de inwoners met al hun ondersteuningsvragen terecht kunnen op het gebied van werk inkomen jeugd en zorg.  Ons team staat in directe verbinding met scholen en huisartsen binnen de gemeente Losser en heeft nauwe contacten met de andere teams en ketenpartners, zodat we samen werken aan de grote opgaven. We werken vanuit de bedoeling. De zelfredzaamheid van de inwoner en zijn/haar netwerk is in ons handelen het uitgangspunt. We werken vanuit de visie: “ zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig”. Onze leidende principes zijn: ‘Kijk door de ogen van de ander’ en ‘ga gewoon het gesprek aan’!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Losser. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!