Integraal consulent met aandachtsgebied jeugd

In deze veelzijdige functie sta je rechtstreeks in contact met de inwoners van Losser. Als consulent heb je de regie en ben je in gesprek met gezinnen, collega’s en ketenpartners binnen het sociaal domein. Een functie waar je impact maakt en juist het verschil kan maken!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
14-4-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
29-4-2024
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Dit is waarom jij als integraal consulent van deze baan gaat houden:

  1. Jij gaat het leuk vinden om samen te werken met jouw collega’s, omdat wij als collega’s betrokken zijn en altijd bereid zijn elkaar te helpen: wij staan voor elkaar klaar binnen de gemeente Losser.
  2. Het is een baan met een groot maatschappelijk betrokkenheid en verantwoordelijkheid waarin jij het verschil kan maken voor onze inwoners!
  3. Elke werkdag is uniek! Elke casus vereist weer een andere aanpak, wat de uitdaging verhoogt.


Als Integraal consulent …

  • vervul je een regisseursfunctie gebaseerd op het principe; één gezin, één plan, één regisseur en zet je in op een integrale benadering van de situatie. We werken het liefst zoveel mogelijk aan ‘de voorkant’ en kijken samen met de inwoners, collega’s en ketenpartners (bijv. ook politie, VTT en de GI’s) naar kansen en oplossingen vanuit de normaliserende gedachte. Je plant bijvoorbeeld huisbezoeken (keukentafelgesprek met inwoners);
  • werk je intensief samen met je collega’s (organisatie breed; werk inkomen jeugd en zorg) om de regisseursfunctie goed te kunnen vervullen. Je neemt bijvoorbeeld deel aan het integrale toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg en daarnaast neem je actief deel aan diverse overlegvormen o.a. triage (verdeling), teamoverleg, etc;
  • voer je integraal onderzoek uit naar de situatie van cliënt, gezinssituatie, (inzet) sociaal netwerk, algemene en of voorliggende voorzieningen en geïndiceerde zorg. Vervolgens doe je onderzoek welke ondersteuning passend is, afgestemd op de wensen en behoeften van cliënt én passend binnen de wetgeving, de gemeentelijke verordening, besluit en beleidsregels;
  • voer je overleg met diverse instanties over maatwerkvoorzieningen, resultaten, kosten, specificaties, levertijden, garanties etc. Stel je een ondersteuningsplan op en informeer je de betrokken cliënt over het besluit (zowel positief als negatief);
  • ben je verantwoordelijk voor het beheren van een eigen caseload en het plannen en uitvoeren van evaluatiemomenten en beheer je hierin je eigen agenda;
  • vervul je een actieve rol in het signaleren van knelpunten en verbeteren van de dienstverlening aan de cliënt. Hieronder valt bijvoorbeeld het meedenken en adviseren over het gemeentelijk beleid en het signaleren van fraude;
  • vervul je een adviserende rol bij bezwaar- en beroepsprocedures.

Functievereisten

In deze functie vervul je een regisseursrol en is het de bedoeling dat je nauw samenwerkt met de collega’s uit je team, inwoners, zorg aanbieders en diverse ketenpartners (bijv. ook politie, VTT en de GI’s). Je maakt makkelijk verbinding en bent in staat om goed te reflecteren op je eigen handelen en kan ook prima feedback geven aan anderen. Jij denkt in oplossingen in plaats van in problemen en weet snel het vertrouwen te winnen van de inwoners en zorgprofessionals. Je hebt een professionele basishouding die erop gericht is om de krachten van de inwoner te versterken en zijn of haar netwerk te activeren. Met jouw open houding en kwaliteiten als regisseur bewaak je het overzicht en kun je goed de lijnen uitzetten die nodig zijn om de inwoner adequaat te ondersteunen als er besluiten genomen moeten worden. Dit vraagt om lef en durf en vergt eveneens een uitgebreide en actuele kennis van ontwikkelingen binnen de wetgeving van het sociale domein en aangrenzende wetgeving. Daarnaast heb jij een sterk organisatorische, proactieve en ondernemende houding en wil je juist werken vanuit de bedoeling. Verder heb je:

  • HBO werk- en denkniveau;
  • een SKJ geregistreerd;
  • kennis van en ervaring met de jeugdwet en of crisiszorg;
  • affiniteit met ook de zware casuïstiek;
  • kennis van geautomatiseerde systemen, bij voorkeur Suite (SSR/SSD)
  • kennis van de sociale kaart van Twente;
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor ruim 23.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en -budgetten om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans te bewaken; je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

  • Een aantrekkelijk salaris in schaal 9, afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 3.317, – en € 4.752, – bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (met de mogelijkheid tot verlenging).
  • Een veelzijdige functie met veel ruimte en verantwoordelijkheid om op jouw manier bij te dragen aan het algemeen maatschappelijk belang.
  • Een goede pensioenregeling en de mogelijkheid om eventuele reiskosten belastingtechnisch uit te ruilen.
  • Een werkweek van 32 tot 36 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
  • Een werkplekvergoeding om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken.
  • 27 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. We werken samen met Enschede, waardoor je gebruik kunt maken van de interne academie van deze gemeente of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
  • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.


De Cao Gemeenten en de Aanvullende Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Losser (AAGL) zijn op deze functie van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Een gemeente met ruim 23.000 inwoners die geografisch gezien erg groot is en een mooi plattelandsleven heeft om de dorpskernen heen: dat is Losser. En nog wat leuke feiten: de lekkere Johma-salades worden in Losser gemaakt en de easydrains – de wereldberoemde douchegoten – komen oorspronkelijk uit onze gemeente. Losser wordt niet voor niets de schatkamer van Twente genoemd! Onze missie? Dat het ‘onmeunig mooi (samen)leven, recreëren, ondernemen en werken’ is in Losser. Werken bij de gemeente Losser betekent dat je de kans krijgt om met meerdere thema’s tegelijk bezig te zijn en dat samen met je collega’s, inwoners en organisaties de doelen realiseert. Kortom, werk dat ertoe doet, in een compacte organisatie met korte lijnen. En daarbij kunnen we jou als nieuwe collega goed gebruiken!


Jouw team

Als integraal consulent maak je deel uit van het team Zorg, een open, sociaal en bevlogen team. Team zorg telt 29 medewerkers met o.a. gezinsondersteuners, integraal consulenten (accent Jeugd en accent WMO) en schoolmaatschappelijk werkers,- Het team voert de wettelijke taken uit vallend onder de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en de jeugd wet. Ook bemensen we het integrale toegangsteam, waar de inwoners met al hun ondersteuningsvragen terecht kunnen op het gebied van werk, inkomen, jeugd en zorg. Ons team staat in directe verbinding met de scholen en de huisartsen binnen de gemeente Losser en heeft nauwe contacten met de andere teams en ketenpartners, zodat we samen werken aan de grote opgaven. We werken vanuit de bedoeling, de zelfredzaamheid van de inwoner en zijn/haar netwerk is in je handelen het uitgangspunt. We werken vanuit de visie: “ zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig”. Onze leidende principes zijn: ‘Kijk door de ogen van de ander’ en ‘ga gewoon het gesprek aan’!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Losser. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!