Hbo-afstudeerstage finance

De Belastingdienst is op zoek naar een hbo-afstudeerstage finance. Bekijk deze vacature voor meer informatie!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-3-2024
Aantal uur
32
Vervaldatum
1-6-2024
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Veel leren over de processen van Midden-en Kleinbedrijf (MKB), Grote Ondernemingen (GO) of Particulieren (P) en jezelf verder ontwikkelen. Daar gaat het om tijdens jouw afstudeerstage bij de Belastingdienst. Vanaf het najaar in 2024 leer je tijdens deze stage bijvoorbeeld hoe je aangiften van belastingplichtigen beoordeelt en kijk je of ze voldoen aan de fiscale vereisten. Maak gebruik van deze bijzondere kans om je loopbaan een goede start te geven!


Dit doe je bij de Belastingdienst

Tijdens deze stage, vanaf het najaar in 2024, ga jij je onder professionele begeleiding verdiepen in actuele fiscale vraagstukken. Hierbij pas je jouw theoretische kennis toe in de praktijk. Je beoordeelt aangiften en bezwaarschriften en je helpt bij aanvragen voor overleg vooraf. Kortom: je maakt kennis met alle verschillende onderdelen van onze dienstverlening.


Je ziet en leert veel tijdens je stage, maar wij leren ook van jou. Jouw vernieuwende kennis en vaardigheden geven ons weer nieuwe inzichten. Daardoor kunnen wij onze processen en de dienstverlening aan Nederland voortdurend verbeteren. Zijn er andere werkzaamheden die je graag wilt oppakken? Ook dat kan en mag. Eigen initiatief wordt enorm gewaardeerd. Omdat we op verschillende locaties in Nederland werken, kun je jouw voorkeurslocatie aangeven in jouw motivatiebrief. De locaties kun je terugvinden onder het kopje 'Bijzonderheden'.


Een bijzondere baan, omdat...

  • je samen met je collega’s werkt aan een maatschappelijk doel: meer rechtsgelijkheid en een financieel gezond Nederland.
  • je wordt gezien als de collega van morgen. Je krijgt veel mogelijkheden in deze stage en legt hier dus een mooie basis voor jouw toekomst.
  • je een goede balans tussen jouw privéleven en je stage kunt verwachten.
  • je de mogelijkheid hebt om na jouw stage bij ons te komen werken in een geschikte functie, of als werkstudent.

Functievereisten

  • Je bent vierdejaars hbo-student finance, tax and advice óf fiscaal recht en economie.
  • Je hebt genoeg studiepunten om met deze stage te kunnen starten.
  • Je bent vanaf het najaar in 2024 minimaal 4 maanden beschikbaar voor 24 tot 40 uur per week.


Jouw competenties

  • Doorzettingsvermogen
  • Plannen en organiseren
  • Zelfontwikkeling
  • Samenwerken

Aanbod

  • 24-36 uur
  • € 749,- bruto p.m.

Bedrijfsprofiel Belastingdienst Enschede

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Belastingdienst. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Hengelosestraat 75
7514 AE ENSCHEDE
0800 - 0543