Technology Base

Proeftuin voor ondernemers met vernieuwingsdrang

Open innovatie komt pas echt tot volle wasdom in proeftuinen. Zo krijgen bedrijven met vernieuwingsdrang alle ruimte. Als proeftuin biedt Technology Base uit ondernemend Enschede in Twente aan ondernemers een geconditioneerde omgeving voor het ontwikkelen, testen en simuleren van innovaties in werkelijke situaties.

 

logo Technology Base
Lees hieronder meer

Het uitgestrekte terrein van Technology Base maakt het mogelijk om drones, UAV’s en bemande luchtvaart ongelimiteerd te testen. Tal van binnenruimtes en buitenlocaties zijn op deze proeftuin beschikbaar voor het oefenen en trainen van rampscenario’s voor publieke veiligheidsorganisaties. Geregeld vindt dit plaats door organisaties en bedrijven uit de ‘safety & security’-sector, zoals brandweer, politie, veiligheidsdiensten en defensie. 

Ketensamenwerking

Samenwerking staat centraal voor de ondernemingen en orgnanisaties die zijn gevestigd op het omvangrijke terrein. Technology Base brengt bedrijven en waardeketens van materialen, preproductie en prototyping bij elkaar. De toplocatie biedt gedeelde faciliteiten, werkplekken en werkplaatsen. Het heeft meerdere typen testlocaties. Gezamenlijk gebruik leidt tot gedeelde kennis en kunde voor innovatieve oplossingen. De luchthaven Twente Airport is door de lucht bereikbaar zakelijk vliegverkeer. Het luchthaventerrein ligt vlakbij de snelweg A1.  

Unieke testlocatie

De drie kilometer lange start- en landingsbaan van luchthaven Twente Airport is de locatie om nieuwe materialen en productietechnologieën te ontwikkelen en testen, zoals door Space53 en Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR). Het is een unieke plek om onder geconditioneerde omstandigheden extreme condities te testen, zoals remproeven van nieuwe vliegtuigen. De opgedane kennis wordt gebruikt om regelgeving te verbeteren. 

Gebundelde krachten

De Safety Campus op Technology Base bestaat uit drie onderdelen. Het Safety FieldLab bundelt de innovatieprogramma’s van Twents bedrijfsleven en kennisinstellingen uit Twente. Het Trainingscentrum Oost Nederland (TRONED) verzorgt trainingen van professionals. Terwijl de Risk Factory op interactieve wijze het bewustzijn voor een veiliger samenleving verhoogt en daarmee de zelfredzaamheid van burgers, bedrijven en organisaties. De testfaciliteiten van de Safety Campus worden ook gebruikt voor het onderzoeken en ontwikkelen van materialen. 

Proeffabriek als ankerpunt

Op Technology Base wordt een multifunctionele en reconfigureerbare proeffabriek ontwikkeld als ankerpunt in het nieuwe materialenprogramma, genaamd ‘Dutch Composites Platform’. Kennisinstellingen als Universiteit Twente, Hogeschool Saxion, ROC van Twente, Fraunhofer Project center, TPRC, TPAC en NLR zijn daaraan verbonden. Hier kunnen maakbedrijven diverse proefproducties en toegepast onderzoek verrichten op TRL-6-niveau en MRL-niveau. 

Contactpersoon

Contactinformatie

Technology Base
Vliegveldstraat 100 - C50a
7524 PK Enschede
+31 (0)53 480 00 90 info@technologybase.nl www.technologybase.nl