Wij zijn tien Twentse jongeren die meedenken over de toekomst van regio Twente én opkomen voor de belangen van Twentse jongeren. 

We zijn onafhankelijk en kunnen daarom flink van ons laten horen, en we zijn zeker niet bang om dat te doen. We geven gevraagd advies, maar ook ongevraagd advies. Je zult dus vast en zeker van ons horen. 

 

Wat doen we dan?
We houden ons bezig met vragen als: hoe zorgen we ervoor dat Twente internationaal bekend staat als the place to be om te wonen, werken, studeren en leven? Hoe gaan we om met duurzaamheid? En hoe zorgen we dat jongeren een goede toekomst in Twente hebben?

 

Talent
Dit jaar staat voor ons in het teken van talent. Voorzitter Gyula Rychtarski: “We denken hier een hele waardevolle bijdrage te kunnen leveren, omdat het over onze generatie gaat. Het behouden van jonge mensen en de daarmee gepaarde jonge vibe in Twente was voor vrijwel alle zeventig aanmelders voor YTB een drijfveer. De verbinding tussen de verschillende initiatieven en profilering van de regio zijn belangrijke doelen voor ons. Er zijn genoeg (circa 170) goede (jonge)clubs die op dit thema inzetten, maar we zoeken juist naar de verbinding. 
Wij kiezen daarbij voor een focus naar buiten (nationaal – internationaal). We praten namelijk al genoeg met elkaar in Twente, maar nog veel te weinig naar buiten en dat is wel de plek waar het potentieel ligt. 

Portefeuilles

We houden ons bezig met vier thema's die een grote rol spelen binnen Twente. 

Diensten

Wat wij voor je doen. Of je nou wilt of niet. 

Lees over ons #Young Twente Board

Onze partners