Young Twente Board

Over Young Twente Board

Wij zijn tien Twentse jongeren die meedenken over de toekomst van regio Twente én opkomen voor de belangen van Twentse jongeren. 

We zijn onafhankelijk en kunnen daarom flink van ons laten horen, en we zijn zeker niet bang om dat te doen. We geven gevraagd advies, maar ook ongevraagd advies. Je zult dus vast en zeker van ons horen. 

Wat doen we dan?
We houden ons bezig met vragen als: hoe zorgen we ervoor dat Twente internationaal bekend staat als the place to be om te wonen, werken, studeren en leven? Hoe gaan we om met duurzaamheid? En hoe zorgen we dat jongeren een goede toekomst in Twente hebben?

Talent
Dit jaar staat voor ons in het teken van talent. Voorzitter Gyula Rychtarski: “We denken hier een hele waardevolle bijdrage te kunnen leveren, omdat het over onze generatie gaat. Het behouden van jonge mensen en de daarmee gepaarde jonge vibe in Twente was voor vrijwel alle zeventig aanmelders voor YTB een drijfveer. De verbinding tussen de verschillende initiatieven en profilering van de regio zijn belangrijke doelen voor ons. Er zijn genoeg (circa 170) goede (jonge)clubs die op dit thema inzetten, maar we zoeken juist naar de verbinding. 
Wij kiezen daarbij voor een focus naar buiten (nationaal – internationaal). We praten namelijk al genoeg met elkaar in Twente, maar nog veel te weinig naar buiten en dat is wel de plek waar het potentieel ligt. 

Portefeuilles

We houden ons bezig met vier thema's die een grote rol spelen binnen Twente. 

Arbeidsmarkt & talent

Techniek als motor

Circulariteit & Duurzaamheid

Bereikbaarheid & Vestigingsklimaat

Diensten

Wat wij voor je doen. Of je nou wilt of niet. 

Gevraagd advies

Heb je een vraagstuk waarbij je de input van de Twentse jongeren wil gebruiken? Vraag ons dan om advies. Je hoort niet alleen van ons; maar van een grote groep Twentse jongeren door middel van ons Twentse jongerenpanel. 

Maar: wees voorbeid. Als je eenmaal met ons in zee gaat, moet je niet denken dat we braaf doen wat je ons vraagt. We bekijken alles wat los en vast zit en je krijgt dan ook een pittig stukje advies van ons. 

Durf jij het aan? Neem dan contact met ons op. 

Ongevraagd advies

Als Young Twente Board laten we vóóral van ons horen als het ons niet gevraagd wordt. We houden scherp in de gaten of de dingen die in Twente gebeuren wel bijdragen aan de belangen van Twentse jongeren. Dus: be prepared.

Wil je nu al weten wat voor advies wij je kunnen geven? Neem dan even contact met ons op voor gevraagd advies. 

Lees over ons #Young Twente Board

Onze partners