XL Businesspark

Grootschalige distributiecentra

Transport in en uit ondernemend Twente. Daarop is XL Businesspark Twente uit ondernemend Almelo in Twente volledig ingesteld, zowel voor transport over de weg, over water en in de nabije toekomst mogelijk zelfs door de lucht vanuit Technology Base Twente. Tal van grote distributiecentra zijn reeds gevestigd op dit bedrijventerrein, dat een logistiek gunstige locatie biedt naast internationale snelwegen en het nationale watertransportnetwerk. 

Lees hieronder meer
 

Het terrein van XL Businesspark Twente is 120 hectaren groot, ruim opgezet en ligt pal aan de A35 met een rechtstreekse verbinding naar de snelweg A1 en andere belangrijke Europese verkeersaders. Ook voertuigen voor uitzonderlijk vervoer (LZV) kunnen dit bedrijventerrein gemakkelijk bereiken en verlaten. De hoogwaardige containerterminal langs het Twentekanaal is 26.000 vierkante meter groot. Het totale bedrijvenpark biedt plaats aan grootschalige (inter)nationale bedrijven in de industrie, distributie, logistiek en transport, die stuk voor stuk veel ruimte vragen.

Schakel in logistieke keten

Ieder distributiecentrum is een cruciale schakel in het logistieke proces van ondernemingen. Centrale ligging, goede bereikbaarheid en optimale maatvoering bepalen grotendeels de keuze voor een locatie. Bedrijven op XL Businesspark Twente staan via het hoogwaardige Europese wegennet in rechtstreekse verbinding met Oost-Europa, de Randstad in het westen van Nederland en het Ruhrgebied in het westen van Duitsland. Bovenal ligt dit Twentse bedrijventerrein direct aan de doorgaande wegtransportroute van de zeehaven in Rotterdam naar Scandinavië.  

Landelijk watertransportnetwerk

De containerterminal op XL Businesspark Twente ligt pal aan het Twentekanaal, dat onderdeel is van het landelijke netwerk van kanalen en rivieren. Het biedt een uitstekend vertrek- en aankomstpunt voor transportverbindingen over water via de zeehaven van Rotterdam met de rest van de wereld. Containertransport over het water is een duurzaam alternatief voor containertransport over de weg. Een speciaal gedeelte van de moderne laad- en loskade is geschikt voor bulkgoederen, zoals zand, grind en vloeistoffen. Voor de containeroverslag werkt XL Businesspark Twente samen met Combi Terminal Twente (CTT) in Hengelo. Dit verzekert een vlotte en professionele afhandeling van containers. Deze Twentse toplocatie voldoet aan alle milieueisen. De afstand tot bewoond gebied is groot genoeg voor bedrijven in milieucategorie 5.

Twentse toplocaties

XL Businesspark Twente is een van de vier toplocaties in ondernemend Twente, dat als geheel is gespecialiseerd in hightech-systemen en materialen (HTSM). De andere drie toplocaties zijn Technology Base in Enschede, High Tech Systems Park in Hengelo en Kennispark Twente in Enschede. 

Contactinformatie

Projectbureau XL Businesspark Twente
Wolbes Landen 9a
7627 PS Bornerbroek
+31 (0)546 85 18 88