Traineeship Onderwijsplanner

Wil jij het verschil maken in het plan- & roosterproces bij een onderwijsinstelling en wil je graag in dienst bij een onderwijsinstelling? Ben je analytisch ingesteld, kun je goed overzicht houden en ben je ondernemend?  Máár heb je nog geen ervaring als planner of roostermaker? Volg dan YourPlannerz traineeprogramma tot onderwijsplanner. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
14-4-2020
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Gedurende het traineeprogramma leiden wij je in ongeveer 6 maanden op tot volwaardig onderwijsplanner. 


Tijdens het traineeprogramma volg je een interne opleiding, ben je in dienst bij YourPlannerz en werk je op detacheringsbasis bij een onderwijsinstelling. Naast je dagelijkse werkzaamheden bij de onderwijsinstelling volg je een uitgebreid trainingsprogramma en word je door YourPlannerz intensief begeleidt en gecoacht op de werkplek bij een onderwijsinstelling. 


Ons traineeprogramma leid je op tot een volwaardige onderwijsplanner. Door het volgen van verschillende onderwijslogistieke en roostertechnische modules, werkzaamheden binnen een onderwijsinstelling en intensieve en persoonlijke coaching en begeleiding word je klaargestoomd om zelfstandig de werkzaamheden uit te voeren. Doordat wij een maatwerk traject leveren voor iedere collega kunnen we geen exacte duur van het opleidingstraject geven, maar gemiddeld duurt het traject ongeveer 6 maanden. Na deze 6 maanden bieden wij de onderwijsinstelling de mogelijkheid om jouw dienstverband over te nemen en kun je in dienst komen van de onderwijsinstelling. 


Als onderwijsplanner ben je voortdurend bezig met de continuïteit en kwaliteit van het planningsproces en het realiseren van een optimale performance bij de aan jou toegewezen onderwijsinstelling. Je adviseert op het gebied van capaciteitsplanning, onderwijsplanning en roostering, maakt capaciteitsplanningen en roosters, je analyseert data en vertaalt deze naar adviezen. 

Functievereisten

Wij zijn op zoek naar iemand die klant- en kwaliteitsgericht is, iemand die zich volledig wil inzetten en het belangrijk vindt om zich zowel op het professionele, maar ook het persoonlijke vlak te ontwikkelen. 

Verder bestaan je werkzaamheden o.a. uit: 

 • Het vervullen van een interim-functie als onderwijsplanner/ roostermaker; 
 • Het opstellen en analyseren van rapportages; 
 • Het uitbrengen van adviezen; 
 • Het ondersteunen van onderwijsinstellingen bij het plan- & roosterproces. 


Als onderwijsplanner beschik je over sterke communicatieve vaardigheden, je bent ondernemend, accuraat en zeker ook stressbestendig. Je staat stevig in je schoenen, behoudt het overzicht en hebt een servicegerichte houding.  

Daarnaast beschik je over: 

 • Mbo+/hbo werk- en denkniveau; 
 • Affiniteit met het maken van planningen; 
 • Een sterk analytisch vermogen; 
 • Een flexibele instelling wat betreft werkzaamheden en werktijden; 
 • Een grote pré is wanneer je ervaring hebt met het verzorgen van grote en/of complexe (capaciteit)planningen. 

Aanbod

 • Een traineeprogramma onderwijsplanner. 
 • Een marktconform salaris afhankelijk van kennis en ervaring. Ook tijdens het traineeprogramma. 
 • Intensieve opleiding, coaching en begeleiding. 
 • De mogelijkheid om door te groeien; zowel persoonlijk als professioneel. 
 • Reiskostenvergoeding of openbaar vervoer kaart. 
 • Een laptop. 
 • Een werkplek centraal gelegen in Enschede, voor als je niet bij een opdrachtgever zit. 
 • Een gezellig en collegiaal team. 


Deze functie is uitermate geschikt voor starters op de arbeidsmarkt of voor diegene die al wel werkervaring heeft maar graag binnen een onderwijsinstelling aan de slag wil. 

Bedrijfsprofiel YourPlannerz

Het onderwijs verandert, de student stelt meer eisen en een goed gebruik van onderwijsfaciliteiten wordt steeds belangrijker. Deze veranderingen vragen een andere kijk op plannen, roosteren en capaciteitsmanagement. YourPlannerz helpt huidige onderwijsplanners in hun ontwikkeling en leidt nieuwe planners op tot volwaardige professionals die voorbereidt zijn op de toekomst en meerwaarde bieden aan het onderwijslogistieke proces binnen onderwijsinstellingen. Daarnaast bieden wij voor zowel de korte- als lange termijn interim planners aan ter ondersteuning van het plan- en roosterproces.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van YourPlannerz. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Wethouder Beversstraat 185
7543 BK ENSCHEDE
085 - 3031491