Medewerker Trade Services en Communicatie

Ter uitbreiding van het team van de afdeling Trade Services zoekt World Trade Center een Fulltime Medewerker Trade Services en Communicatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
5-11-2020
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

De Medewerker Trade Services en Communicatie levert een actieve bijdrage aan het realiseren van doelstellingen op het gebied van Trade Services en is actief betrokken bij de dienstverlening aan ondernemers. Een groot aantal communicatie- en marketingactiviteiten sluit aan bij de werkzaamheden van de afdeling Trade Services. Onze nieuwe collega zal in de communicatie naar buiten toe een actieve rol gaan spelen. Er is veelvuldig contact met collega’s en externe partijen zoals klanten en samenwerkingspartners.


Werkzaamheden:

 • Verzamelen en functioneel verwerken van informatie over bestaande en nieuwe markt- en / of productgebieden bij onder meer marktonderzoeken en landenanalyses
 • Vertalen van kansen op gebied van trade services naar concrete dienstverlening door World Trade Center Twente
 • Fungeren als aanspreekpunt en lead in een project; je zet de eerste lijnen uit en initieert een plan inclusief tijdslijn. Tevens bewaak je de voortgang van een project
 • Organiseren van (online) events
 • Coördineren van vergaderingen van de Business Club en bewaken van de actiepunten. Je speelt ook een actieve rol bij de voorbereiding van bijeenkomsten van de themagroepen agribusiness, energy en MedTech
 • Bijhouden van projecturen
 • Door ontwikkelen van en up to date houden van het CRM systeem
 • Adviseren met betrekking tot content van websites, nieuwsbrieven en andere communicatiemiddelen
 • Opzetten / schrijven van commerciële documentatie, content, zorgdragen voor vormgeving e.d. van de website en andere marketingtools
 • De inzet bewaken van de juiste marketing- / communicatiemix en bewaken huisstijl

Functievereisten

In de functie die we aanbieden zul je veel afwisseling en dynamiek ervaren. Daarom kan je goed plannen en organiseren. Je bent van nature doelgericht en je neemt de mensen die je daarbij nodigt hebt op een constructieve manier mee. Je bent een teamspeler en je kunt met veel verschillende typen mensen om gaan. Je schakelt van nature zonder problemen tussen verschillende projecten.


Je beschikt over een goede kennis van tenminste de Nederlandse en Engelse taal. Bij voorkeur spreek je ook nog Duits. Je wordt blij van het proactief opzetten van projecten en processen die de bedrijfsvoering verbeteren en van commerciële kansen omzetten tot daadwerkelijk resultaat. Daarbij:

 • Heb je oog voor de wensen van het bedrijfsleven
 • Minimaal 3 tot 5 jaar ervaring in een internationale omgeving
 • Ben je communicatief vaardig en heb je een heldere schrijfstijl
 • Voel je je thuis in de wereld van social media
 • En beschik je over een relevante HBO of WO opleiding, zoals CE, IBS, IBL of IBMS.

Aanbod

 • Je salaris is marktconform en afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Het aantal uren per week bedraagt 36.
 • De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor bepaalde tijd.

Bedrijfsprofiel World Trade Center

Het World Trade Center Twente is hét centrale platform voor internationale verbindingen waarmee wij een significante bijdrage leveren in de ondersteuning van Oost-Nederlandse bedrijven op het gebied van internationaal ondernemen. Wij zijn er voor zowel de startende als meer ervaren ondernemers. Wij bieden een krachtig internationaal netwerk met 325 World Trade Centers in 90 landen en maken grenzeloos ondernemen succesvol. World Trade Center Twente heeft een belangrijke rol in het verstevigen van de regionale economie en is een belangrijke speler bij het aantrekken en behouden van internationaal talent.


Eén van de afdelingen die actief betrokken is bij de ondersteuning van bedrijven, is de afdeling Trade Services. Dit doen we door ondernemers te coachen, te trainen, te adviseren en/of te begeleiden. We organiseren handelsmissies, coachen bedrijven bij het internationaal zakendoen, leveren handelsinformatie en stellen plannen op waarmee de ondernemer een nieuwe markt kan betreden of een bestaande markt kan uitbreiden. Dit doen we voor zowel bedrijven uit de regio als voor buitenlandse bedrijven die afzet zoeken in Europa.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van World Trade Center. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Industrieplein 2
7553 LL Hengelo
074 - 2915 604