Taxateur

De Woonplaats zoekt een vakkundige en proactieve professional voor 32 tot 36 uur per week. Wij zoeken een Register Taxateur met de focus op wonen én bedrijfsmatig vastgoed.


Als Taxateur bij De Woonplaats ben je verantwoordelijk voor het taxeren, waarderen en analyseren van de onze volledige vastgoedportefeuille van ruim 16.500 woningen. Dit doe je niet alleen, maar in samenwerking met de externe taxateur. Je stelt zelfstandig waarderingen en taxatierapporten op. Jij denkt vanuit je eigen vakgebied strategisch mee in de ontwikkeling van onze portefeuillestrategie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
18-6-2022
Aantal uur
34
Vervaldatum
1-7-2022
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

 • Jij weet als geen ander dat bij de taxatie van een object veel komt kijken, denk aan het inventariseren van de markt- en huurgegevens, beoordelen van objectinformatie, kadastrale situatie, bouwkundige aspecten, marktomstandigheden, milieu en fiscaliteiten.
 • Je adviseert strategisch over het rendement van onze gebouwen en woningen en integrale kaders voor de marktwaardewaardering.
 • Je neemt het initiatief voor het optimaliseren van onze portefeuilledoelstelling. Je bent hierbij de schakel tussen beleid en uitvoering. Je evalueert bestaand beleid en signaleert verbetermogelijkheden. 
 • Jij zorgt voor gevalideerde taxatierapporten bij onze plannen voor de toekomst, denk aan investeringen in nieuwbouw.
 • Bij overeenkomsten, bijvoorbeeld exploitatieovereenkomsten met gemeenten, doe jij de juridische toetsing.  Ook adviseer je bij vastgoedprojecten over de juridische inrichting en context van overeenkomsten.
 • Bij aan- of verkopen van vastgoedcomplexen of bij de complexere vastgoedtransacties stuur jij het proces aan.
 • Jij zet de aanbesteding uit voor de werving van een externe taxateur voor het marktwaardeproces.


Wij vinden het belangrijk dat onze huurders nu én in de toekomst op een prettige manier bij ons kunnen wonen. Dit vraagt om een permanent kritische blik op onze vastgoedvoorraad en een continu proces van kwaliteitsverbetering waarvoor we ons blijven inzetten. Wil jij vanuit jouw specifieke kennis hieraan meewerken?

Functievereisten

Wij zoeken een Taxateur die alle facetten van het vak beheerst. Je bent proactief ingesteld en je legt makkelijk verbindingen binnen de organisatie. Je bent een teamspeler die met een kritische blik continu op zoek is naar verbeteringen. Je bent een enthousiaste, leuke collega die:


 • Register Taxateur (RT) Kamer Wonen en Bedrijfsmatig Vastgoed is;
 • Kennis heeft van en ervaring met relevante wet- en regelgeving;
 • Commercieel inzicht heeft en ervaring met onderhandelen;
 • Kennis en ervaring heeft met marketing.


Herken jij jezelf hierin en wil je het verschil maken in een mooie organisatie met een duidelijke maatschappelijke taak? Dan willen we je bij De Woonplaats graag ontmoeten!

Aanbod

Een uitdagende functie, leuke collega’s en een prettige werksfeer! Daarnaast zijn er goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder ook veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We kijken gezamenlijk naar jouw ambities en competenties.


Je komt terecht in een vakkundig en prettig team binnen een informele en professionele organisatie. Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief met bijbehorende verantwoordelijkheden binnen je functie. Daarnaast zijn er goede thuiswerkmogelijkheden.


In eerste instantie gaat het om een jaarcontract voor 32 tot 36 uur per week. Daarna is, bij goed functioneren, uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. De functie is ingeschaald in schaal J  vanuit het CAO Woondiensten.

Bedrijfsprofiel Woningcorporatie De Woonplaats

Wij zijn De Woonplaats. Een woningcorporatie die met ongeveer 16.500 woningen een thuis biedt aan ruim 30.000 mensen. We zijn vooral actief in de gemeenten Aalten, Oost-Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 225 medewerkers geven wij, vanuit kantoren in Enschede en Winterswijk, invulling aan onze missie: ‘goede en betaalbare woningen voor onze sociale doelgroep in prettige en leefbare buurten, op een innovatieve en maatschappelijk verantwoorde manier, nu en in de toekomst.’


Wij volbrengen deze missie op slimme en innovatieve wijze. Een (extra) stap vooruitdenken, weloverwogen beslissingen nemen, maar tegelijkertijd lef tonen, zit in ons DNA. Onze maatschappelijke opgave verliezen we daarbij nooit uit het oog. Onze huurders staan centraal. Bij elke afweging stellen we de vraag: welke invloed heeft het op het woon- en leefklimaat van onze huurders?


De Woonplaats heeft ook in 2022 het keurmerk voor Beste Werkgevers (World-class Workplace) ontvangen. We scoren als werkgever bovengemiddeld op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van De Woonplaats. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Wethouder Beversstraat 175
7543 BK ENSCHEDE