Design Engineer Werktuigbouwkunde

Op zoek naar een afwisselende, uitdagende functie? Voor Winkels Techniek in Twente ben jij één van de belangrijkste mensen in ons proces: jij bent immers degene die de klantvraag omzet naar een technische oplossing. Je bent dan ook in staat om zelfstandig of samen met je collega’s te zoeken naar een optimale en creatieve oplossing voor complexe vraagstukken.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-12-2019
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Een afwisselende, uitdagende functie

Als Engineer ben je dagelijks bezig met het ontwerpen en berekenen van werktuigbouwkundige installaties voor diverse projecten. Deze diversiteit maakt de functie bij ons tot een uitdagende en afwisselende functie. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en werkt continu zelfstandig of samen met een collega aan een opdracht. Je houdt hierbij rekening met de wensen van de klant en aspecten als duurzaamheid, comfort, rendement, efficiency en veiligheid. Jouw dagelijkse uitdagingen zijn:


 • het ontwerpen van werktuigbouwkundige installaties voor de klant die voldoen aan zijn of haar wensen, met daarbij een duidelijk advies over de gewenste kwaliteit en de mogelijkheden binnen het budget. 
 • het maken van aanbiedingen en ramingen, compleet met specificaties, beschrijvingen, prijzen en mogelijke tijdsplanning.
 • het maken van complexe berekeningen om knelpunten op te lossen. 
 • opstellen van een bestek voor een nieuwe aanbesteding in de rol van adviseur.
 • continu afstemmen met je projectteamleden, creëren van draagvlak in de organisatie en het onderhouden van goede contacten met leveranciers en onderaannemers.

In deze functie rapporteer je aan het Hoofd Calculatie.


Jouw team

In deze rol ben je werkzaam binnen ons projectenteam, team Aannemers. Deze afdeling richt zich op de grote, uitdagende projecten binnen de installatietechniek, zoals bijvoorbeeld het stadion van FC Twente en Gebouw N in Hengelo. Het team bestaat uit zo’n 35 medewerkers, van teamleider tot monteur. Jij neemt een belangrijke sleutelrol in en draagt bij aan de efficiency van het team en professionele advisering richting onze klanten. Je werkt nauw samen met de projectleiders en kunt sparren met jouw collega Design Engineer/Hoofd Calculatie en Jr. Design Engineer. Het team is nog steeds groeiend en geeft ruimte voor initiatieven en persoonlijke ontwikkeling.

Functievereisten

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Werktuigbouwkunde.
 • Je hebt al een aantal jaren ervaring als calculator of design engineer.
 • Je bent in staat om VABI-berekeningen te maken, principeschema’s op te stellen en ook het maken van een hydraulisch schema is voor jou geen probleem. 
 • Je kunt meerdere projecten, werkprocessen en activiteiten gelijktijdig overzien en planmatig beheersen.

Aanbod

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en relevante werkervaring
 • Wij willen jou helpen de beste te zijn en kijken dan ook graag samen met jou hoe we dit kunnen bereiken, bijvoorbeeld door het aanbieden van opleidingen.
 • 25 vakantiedagen én 13 ADV-dagen
 • Een winstdelingsregeling
 • Een goede pensioenregeling bij PMT
 • Diverse extra voordelen via onze collectieve zorgverzekering
 • Regeling werknemersverzekering arbeidsongeschiktheid
 • Een team dat collegialiteit erg belangrijk vindt en wil samenwerken om successen te behalen  

Bedrijfsprofiel Winkels techniek

Winkels Techniek is een grote speler in diverse markten. Zo werken wij naast aannemers ook voor ziekenhuizen, woningcorporaties en grote internationale bedrijven. Als multidisciplinair bedrijf zijn wij onze klanten al ruim 20 jaar van dienst op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouwkunde alsook ICT & Beveiliging. Dit doen we dagelijks met ongeveer 150 medewerkers verdeeld over onze drie vestigingen in Enschede, Raalte en Vorden. Wij willen verder groeien en voorop lopen met de nieuwste technieken. We beseffen dat dit alleen lukt als we de juiste mensen aan boord hebben, die ons helpen om technisch onderscheidend te zijn en de beste kwaliteit te leveren. En daar willen we dan ook graag in investeren. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Winkels Techniek. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Euregioweg 255
7532 SM ENSCHEDE
088 - 4262 000