Juridisch adviseur Sociaal Domein

De Gemeente Wierden is op zoek naar een Juridisch adviseur Sociaal Domein (specialisatie Wmo en Jeugd). Bekijk de vacature voor meer informatie!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-7-2022
Aantal uur
24
Vervaldatum
28-8-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als juridisch adviseur Sociaal Domein met de specialisatie Wmo en Jeugd houd je je bezig met juridische advisering op het gebied van Wmo en Jeugd. Dit omvat onder andere de taakvelden jeugdzorg, maatschappelijke ondersteuning en  leerplicht.  Jij bent het aanspreekpunt en sparringpartner op juridisch gebied voor je collega’s van Wmo en Jeugd. Je verricht onderzoek en adviseert hen over juridische vraagstukken. Daarnaast  toets je rapportages en beschikkingen van collega’s en ben je in staat om constructief feedback te geven. Wanneer nodig vertegenwoordig je onze gemeente in bezwaar en beroepsprocedures en in rechtszaken zowel mondeling als schriftelijk. Je beoordeelt geschillen en stelt verweerschriften op.


Naast je rol als adviseur ben je verantwoordelijk voor de juridische kwaliteitszorg binnen het sociaal domein, met als doel de kwaliteit te verbeteren en juridische risico’s en daarmee samenhangende schade te voorkomen of te beperken. Je levert een bijdrage aan het opstellen en verbeteren van verordeningen en beleidsregels.


Tot slot werk je mee aan een betere organisatie. Je ziet mogelijkheden en hebt ideeën om de juridische kwaliteitsslag binnen de afdeling vorm te geven. Dat begint bij het doorvoeren van wijzigingen in het primaire uitvoeringsproces op basis van verordeningen, beleidsregels en statuten, en gaat door met het signaleren van ontwikkelingen die relevant zijn voor het sociaal domein. We dagen je uit om bij te dragen aan onze teamontwikkeling en de doorontwikkeling van juridische zaken binnen het sociaal domein.

Functievereisten

  • Afgeronde juridische HBO opleiding en actuele kennis van de wet- en regelgeving;
  • Je hebt aantoonbare gemeentelijke werkervaring binnen een soortgelijke functie binnen het Sociaal Domein;
  • Je bent omgevingsbewust, politiek-bestuurlijk sensitief en een doorzetter;
  • Je bent goed in het geven en ontvangen van feedback;
  • Je ziet mogelijkheden en hebt ideeën om de juridische kwaliteitsslag binnen de afdeling vorm te geven.

Aanbod

Zoals we al noemden; een kleine maar fijne organisatie waar je geen nummertje bent. Er heerst een goede sfeer, zowel tussen collega’s als leidinggevenden. Je krijgt de vrijheid om deze functie naar jouw ideeën in te vullen, voor 20-28 uur per week. We werken bij onze gemeente plaats- en tijdsonafhankelijk, uren zijn dus flexibel in te delen en je werk is daarbij leidend.


Het gaat om een dienstverband voor bepaalde tijd, met de mogelijkheid tot omzetting naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 4.671,- per maand (functieschaal 10), op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden we een vrij besteedbaar budget, het zogenoemde Individueel Keuze Budget (IKB 17,05%) aan. Je krijgt ook toegang tot onze ‘Wierden Academie’, met een breed aanbod van onder andere trainingen, e-learnings en webinars op allerlei gebieden.

Bedrijfsprofiel

Welkom in Wierden!


Een moderne gemeente in Twente op de grens van stad en platteland met ruim 24.000 inwoners. Een gemeente die volop in ontwikkeling is. Niet alleen op het gebied van wonen, werken en recreëren, maar ook als organisatie. Onder de noemer ‘Expeditie Wierden’ willen we onze organisatie nog beter laten aansluiten op de wensen van onze inwoners. Want dat is tenslotte waar we het allemaal voor doen! Ieder vanuit een eigen functie, maar vooral samen in deze kleine, fijne organisatie.


De afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling (50 medewerkers) is je thuisbasis. Binnen deze afdeling zijn alle taken en functies samengebracht die betrekking hebben op het sociaal domein, zowel beleidsmatig als in de uitvoering van onderwijs, jeugd, ondersteuning, zorg, participatie en gezondheid tot kunst, cultuur en sport. Al deze onderdelen werken samen in een dynamisch team van bevlogen mensen, waarin we kijken naar de mogelijkheden van inwoners, waarin hun krachten worden benut en zij ondersteund worden waar nodig.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Gemeente Wierden. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!