Arbomedewerker

Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water.

Jij vindt het een uitdaging om werklocaties in de regio op arbogebied te adviseren en te ondersteunen. En als zich onverwachte calamiteiten voordoen kunnen we op je rekenen.

Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Ben je er klaar voor om écht van betekenis te kunnen zij? Solliciteer dan direct op de vacature Arbomedewerker bij waterschap Vechtstromen.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-1-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je ondersteunt onze werklocaties op arbogebied en voert maatregelen in die de arbeidsomstandigheden aangaan. Daarbij signaleer je risico's met betrekking tot veiligheid, gezondheid en welzijn. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over de arbeidsomstandigheden. Deze verbinding zie je terug in jouw werk waarbij je de volgende taken uitvoert:

 • werkplekonderzoeken en arborondgangen;
 • risico-inventarisaties en –evaluaties;
 • uitvoeren van plannen van aanpak;
 • acties om de doelstellingen binnen het arbozorgsysteem te realiseren;
 • voorlichting (toolboxsessies);
 • ontwikkeling en coördinatie van activiteiten op het gebied van arbeidsomstandigheden;
 • advisering en ondersteuning in projectteams bij renovatie/nieuwbouw activiteiten;
 • administratieve taken voortkomend uit het arbozorgsysteem.

Functievereisten

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast heb jij natuurlijk de capaciteit om met overtuigingskracht advies over te brengen. Maar je hebt ook de capaciteit om aan groepen collega’s voorlichting te geven over de arbeidsomstandigheden. Daarnaast ben jij analytisch en pragmatisch en zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig . Én heb je voor deze vacature: 

 • een HBO- werk –en denkniveau;
 • tenminste een afgeronde opleiding middelbare veiligheidskunde (MVK);
 • en minimaal 3 jaar recentelijke werkervaring in een soortgelijke functie.


Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat jij daar aan kan bijdragen. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als Arbomedewerker bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.283,- en € 4.409,- ;
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, vakantiegeld of een eindejaarsuitkering. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 die je in een periode van vijf jaar kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.


Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als Arbomedewerker kom je te werken in het team Organisatie & HRM .

Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Bij het team Organisatie & HRM werken 22 collega’s. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? O&HRM ondersteunt Waterschap Vechtstromen door mee richting te geven aan de ontwikkeling van de organisatie naar een duurzame, veilige, samenwerkingsgerichte en innovatieve organisatie .

Jouw toekomstige leidinggevende Peter Heijboer zegt hierover: “ Gedrevenheid en betrokkenheid in een werkomgeving die streeft naar een hoge kwaliteit met veel ruimte voor eigen inbreng en autonomie. Dat zijn begrippen die jou als onze nieuwe collega moeten aanspreken !".

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33