Functioneel beheerder Microsoft 365

Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water. Als functioneel beheerder focus jij je op de recent ingerichte samenwerkingsomgeving op het gebied van Microsoft 365, waarin alle medewerkers dagelijks werkzaam zijn. Wil jij de verbinding leggen tussen business en IT? Lees dan verder!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-7-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
1-9-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als functioneel beheerder focus jij je op onze recent ingerichte samenwerkingsomgeving op het gebied van Microsoft 365, waarin alle medewerkers dagelijks werkzaam zijn. Jij ondersteunt, adviseert en neemt gebruikers mee in de snelle veranderingen die Microsoft 365 met zich mee brengt. Jij legt de verbinding tussen de business en IT. Deze verbinding zie je terug in jouw werk waarbij je:


 • Op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en functionaliteiten binnen Microsoft 365 en hierin voortdurend blijft ontwikkelen.
 • Onze skilled servicedesk ondersteunt bij specialistische (functionele) vragen en wijzigingen op gebied van Microsoft365;
 • Vraagbaak bent voor de organisatie met betrekking tot het Microsoft365 applicatielandschap en overzicht houdt hierin;
 • Contact onderhoudt met leveranciers en onze specialisten Microsoft 365;
 • Functionele eisen en wensen vanuit de organisatie inventariseert en dit samen met Informatiemanagement en/of IT vertaalt naar mogelijkheden binnen de applicatie;
 • Nieuwe functionaliteiten onderzoekt en eventueel ondersteunt bij de technische implementatie door middel van ondersteuning (adoptie) en het uitvoeren van acceptatietests.
 • Productbeschrijvingen en gebruikershandleidingen opstelt;
 • De impact bepaalt van wijzigingen voor de bedrijfsprocessen;
 • Ondersteunt in projecten die te maken hebben met Microsoft365 omgeving;
 • Vooruitkijkt naar de toekomst en zorgt dat de samenwerkingsomgeving met de organisatie mee groeit.
 • Een goede balans hanteert tussen gebruikerservaring en informatieveiligheid.

Functievereisten

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij ondernemend, communicatief sterk, help je veranderingen mee vorm te geven en heb jij het vermogen om je in te leven en te verbinden met gebruikers. Je bent in staat draagvlak te creëren bij medewerkers voor de veranderende werkwijzen door inzet van Microsoft 365. Én heb je voor deze vacature:  


 • Een afgeronde relevante HBO opleiding;
 • Aantoonbare kennis en ervaring in het (functioneel) beheer van Microsoft 365;
 • Aantoonbare kennis en ervaring met beheertools, zoals Powershell en PowerApps.
 • Het vermogen om wensen te beoordelen en dit te kunnen afwegen.
 • Een visie om onze Microsoft 365 (gebruikers)omgeving verder te blijven optimaliseren zodat dit enerzijds voldoet aan de behoefte van de organisatie en anderzijds een beheersbare oplossing blijft.


“ Microsoft 365 is continu in beweging en je ziet het als een uitdaging om je hierin vast te bijten. Dit maakt het werk dynamisch en zeker niet saai. Samen vinden wij de balans tussen gebruikerservaring en techniek!" ,  toekomstige collega Coen van Bruggen (Microsoft IT-Specialist).

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als functioneel beheerder bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:


 • Afhankelijk van ervaring een bruto maandsalaris tussen de € 3.078,- en € 4.722 (met ingang van 1 juli 2022 ;
 • Een individueel keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering  en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • een persoonlijk opleidingsbudget van € 6000,- per 5 jaar. Het opleidingsbudget is te gebruiken voor het volgen van opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • Een netto thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag dat je thuis werkt en een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek in te richten;
 • Een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • Een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Samen staan we sterk

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als functioneel beheerder kom je te werken in het team Informatievoorziening . Je bent in de gelegenheid om te werken vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Vriezenveen en Emmen. Bij het team Informatievoorziening werken circa 40 collega’s. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken?


  “Laagdrempeligheid, no-nonsense en zeggen wat je vindt, dat tekent de werksfeer van het team.” .


Jouw toekomstige leidinggevende Roland van der Kraan zegt hierover: “ Als functioneel beheerder bij Waterschap Vechtstromen heb je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in een leuk team, waarin je jouw expertise inzet om het functioneel beheer op orde te houden en verder door te ontwikkelen !"

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33