Project Manager

Voortman Steel Machinery is op zoek naar een Project Manager

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
9-11-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Welkom in ons team

De aanschaf van een machine of complete productielijn is voor onze klanten een grote investering. Daarom voeren we deze projecten met de grootste zorg uit en zijn we pas tevreden als alles goed verloopt en de machine goed werkt. Als Projectmanager ben jij verantwoordelijk voor het begeleiden van deze klantprojecten. Ruim 90% van de projecten waar je verantwoordelijk voor bent zijn internationaal. Een belangrijke taak hierbij is het verwachtingsmanagement naar de klant tijdens het complete traject, zodat zij de machine(s) krijgen die ze voor ogen hebben.


Als Projectmanager heb je, vanaf het verstrekken van de opdracht tot en met de overdracht, veel contact met de klant. Na het salestraject begeleid je het project door verschillende fasen, zoals; project engineering, assemblage, installatie en inbedrijfname op locatie bij de klant. Daarom is het van belang dat je een goede relatie opbouwt met de klant, maar ook veel contact hebt met verschillende interne afdelingen. Je haakt de juiste stakeholders op het juiste moment aan en zoekt continue de verbinding binnen de organisatie.


Projecten omvatten naast het leveren van machines ook steeds meer softwarematige producten en diensten. Omdat bij ieder project de klant, de omvang en complexiteit weer anders is, heb je binnen je functie veel afwisseling. Maar je hebt wel altijd hetzelfde doel. Dat is een vlekkeloze oplevering van een complete machinelijn naar tevredenheid van de klant. Hoe je dit doel bereik, dat is aan jou. Daarin krijg je veel vrijheid en is er volop de ruimte voor nieuwe ideeën. Dat maakt je werk als Projectmanager leuk en bovendien kom je zo tot de beste resultaten.


Wat ga je doen?

  • Het managen van meerdere internationale projecten of deelprojecten van A tot Z en hiervoor actief monitoren van de planning en bijsturen waar nodig
  • Je stuurt het projectteam aan dat is samengesteld voor het project. Samen zorg je ervoor dat het project binnen de gestelde eisen qua tijd, kosten en kwaliteit opgeleverd wordt.
  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de klant gedurende het project.
  • Daarnaast ondersteun je je collega Projectmanagers bij het managen van complexe projecten.
  • Regelmatig heb je contact met de klant, veelal per telefoon of e-mail. In sommige gevallen ga je ook op bezoek bij de klant.

Functievereisten

  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding, in een technische richting bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Mechatronica of vergelijkbaar. Eventueel aangevuld met kopstudie BK5/ Technische Bedrijfskunde.
  • Minimaal twee jaar werkervaring binnen een technische omgeving.
  • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je bent communicatief vaardig, hebt een goed gevoel voor verhoudingen en werkt graag samen in teams.
  • Je beschikt over een helikopterview, je behoudt graag het overzicht en weet processen te doorzien.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van eenieder van ons.


Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Onze mensen vormen de basis van onze organisatie. Aan ons de taak de juiste mensen te vinden en deze op de juiste plek te zetten. Doen waar je goed in bent, dan bereiken we samen het beste resultaat! Wij besteden dan ook veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ook hechten wij veel waarde aan een goede werk-privé balans. Maar ook het ondernemersbloed stroomt door onze organisatie. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden en daar kun jij een belangrijke bijdrage aan leveren met jouw kennis en ervaring!

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Machinery

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Machinery. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Ozonstraat 1
7463 PK RIJSSEN
0548 - 536 373