Technical Sales Specialist

Voortman Steel Machinery is op zoek naar een Technical Sales Specialist

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
15-6-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Omdat we als Voortman Steel Machinery altijd op zoek zijn naar nieuwe oplossingen voor onze klanten, is ons productportfolio continu in ontwikkeling. Als Technical Sales Specialist ben je een belangrijke schakel binnen het salesproces. Jij zorgt ervoor dat ons salesteam op de hoogte blijft van alle ins en outs van nieuwe producten en oplossingen. Zo kunnen zij onze (potentiële) klanten van de juiste informatie voorzien. Want een succesvol salesteam is allereerst een betrouwbare kennispartner voor zijn klanten.


Op dit moment zijn onze Sales Managers nog zelf verantwoordelijk voor het verzamelen van alle verkoopinformatie en marketingmaterialen van onze machines. Om ons verkoopproces te kunnen verbeteren zijn wij daarom op zoek naar een Technical Sales specialist die ze hierbij gaat faciliteren. Je creëert dus zelf geen nieuw materiaal, maar verzamelt de informatie die al binnen onze organisatie aanwezig is. Je inventariseert welke informatie het salesteam nodig heeft en gaat hiernaar op zoek bij andere afdelingen. Met jouw technische achtergrond en commercieel inzicht weet je de juiste informatie voor onze klant te vinden. Of het nu gaat om productspecificaties, video’s of testimonials, je zorgt ervoor dat alle relevante documentatie klaarstaat in onze salestool Showpad.


Daarnaast hoort het ontwerpen en optimaliseren van onboarding- en trainingsmodules voor nieuwe Sales medewerkers tot je takenpakket. Je zorgt ervoor dat ze een compleet en relevant inwerkprogramma krijgen, waarna ze met ons productportfolio aan de slag kunnen en weten waar ze informatie kunnen vinden. Kortom: vind jij het leuk om je te verdiepen in de nieuwste technologie op machinegebied en weet je hiermee in te spelen op de informatiebehoefte van onze klant? Dan is dit de rol voor jou! Tegelijkertijd is dit een mooie opstap naar een rol als Sales Manager of Product Manager.


WAT GA JE DOEN?

 • Allereerst verdiep je je in onze machines en de technische specificaties en zorg je ervoor dat deze geen geheimen meer voor je hebben.
 • Je structureert de content in onze salestool Showpad en vult deze aan, zodat onze (internationale) Sales Managers steeds het juiste verkoopmateriaal beschikbaar hebben. Je verzamelt de benodigde input proactief bij je collega’s van onder andere Sales, Marketing en Product Management.
 • Je beheert de applicatie Showpad tot in de puntjes en je ondersteunt het salesteam bij het gebruik van deze en andere sales tools, zodat we hier het maximale resultaat uit halen.
 • Je analyseert het verkoopproces en weet aan welke informatie de klant behoefte heeft in een bepaalde fase van het aankoopproces (de customer journey).
 • Je kwalificeert de binnenkomende aanvragen en draagt deze over aan de Sales Managers.
 • Je ontwikkelt trainingen, zodat (nieuwe) Salesmedewerkers ons productportfolio op de juiste manier weten te presenteren en kunnen anticiperen op de complexe vraagstukken van klanten.

Functievereisten

 • Een afgeronde hbo-opleiding in een technische richting, bij voorkeur aangevuld met Commercieel Technische Bedrijfskunde (BK5).
 • Je bent creatief, proactief en ondernemend.
 • Je werkt resultaatgericht en je hebt een drive voor efficiency.
 • Je kunt goed communiceren en je weet de informatiebehoefte duidelijk te formuleren.
 • Je helpt graag anderen om zo samen een maximaal resultaat neer te zetten.
 • Je beheerst de Engelse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van ons. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar.


Onze mensen vormen de basis van onze organisatie. Aan ons de taak de juiste mensen te vinden en deze op de juiste plek te zetten. Doen waar je goed in bent, dan bereiken we samen het beste resultaat! Wij besteden dan ook veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ook hechten wij veel waarde aan een goede werk-privébalans. Daarnaast stroomt het ondernemersbloed door onze organisatie. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden en daaraan kun jij een belangrijke bijdrage leveren met jouw kennis en ervaring!

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Machinery

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Vortman Steel Machinery. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Ozonstraat 1
7463 PK RIJSSEN
0548 - 536 373