Software Engineer PLC

Heb jij kennis van software en wil jij werken aan de aansturing van machines die wereldwijd ingezet worden? Voortman Steel Machinery hun softwareafdeling bestaat uit een groep enthousiaste Software Engineers, onderverdeeld in verschillende ontwikkelteams met elk hun eigen specialisatie en planning. Voor het TwinCAT3-team, dat werkt aan het eigen softwarepakket VACAM, is Voortman Steel Machinery op zoek naar versterking.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-4-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

 • Elke ochtend neem je de planning en nieuwste ontwikkelingen met je teamgenoten door.
 • Je werkt in TwinCAT3 aan VACAM voor nieuwe en bestaande machines. Voor support of functionaliteiten in de oude softwareversies werk je in TwinCAT2 aan VACAM.
 • Met de Software Architect en C# Engineers overleg je waar je welke functionaliteiten implementeert.
 • Je bent betrokken bij het testen van nieuwe of aangepaste functionaliteiten.
 • We werken op basis van agile met tweewekelijkse iteraties, waarin we de geplande punten afwerken. Je denkt mee over de invulling van het agile werkproces binnen je team.
 • Ongeveer twee keer per jaar ben je bij de klant om ingewikkelde software-issues op te lossen, of om een nieuwe functionaliteit te testen die we niet in de werkplaats kunnen testen.

Functievereisten

 • Hbo- of wo-werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding richting Electrical Engineering, Mechatronica, Industriële Automatisering of (Technische) Informatica.
 • Minimaal 3 jaar ervaring als Software Engineer.
 • Ervaring met source control (Git is een pre).
 • Kennis van software design is een pre.
 • Een leergierige en proactieve houding: samen met je collega’s breng je onze software naar een hoger niveau.
 • Iemand die graag in teamverband werkt en kennis deelt.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van ons. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Onze mensen vormen de basis van onze organisatie. Aan ons de taak de juiste mensen te vinden en deze op de juiste plek te zetten. Doen waar je goed in bent, dan bereiken we samen het beste resultaat!


Wij besteden daarom veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ook hechten wij veel waarde aan een goede werk-privébalans. Daarnaast stroomt het ondernemersbloed door onze organisatie. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden en daaraan kun jij een belangrijke bijdrage leveren met jouw kennis en ervaring!

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Machinery

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Machinery. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Ozonstraat 1
7463 PK RIJSSEN
0548 - 536 373