Commercieel Directeur

Voortman is op zoek naar een:

Commercieel Directeur

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
14-6-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Wat je te wachten staat:

Als Commercieel Directeur ben je eindverantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten die ze ontplooien. Je vormt samen met de Algemeen Directeur de directie van beide bedrijven. Je team bestaat uit ongeveer 12 personen. Samen met hen ontwikkel je een toekomstbestendig plan met strategische doelstellingen voor de komende 3 tot 5 jaar. Dit vertaal je naar een jaarplan en commerciële doelen voor de salesafdeling. Je neemt je medewerkers hierin mee en coacht en motiveert hen om de gestelde doelen te behalen. Het ambitieniveau is hoog en ze zien kansen om de business in zowel bestaande als nieuwe deelmarkten uit te breiden. De strategie is erop gericht om hun marktaandeel in de utiliteitsbouw te behouden. Daarnaast zien ze volop mogelijkheden om de markten Industrie en Energie verder uit te bouwen. Als Commercieel Directeur heb je een belangrijke rol in het plegen van acquisitie, netwerken, het binnenhalen van nieuwe klanten en het beheren van de relaties met bestaande klanten.


Ondernemerschap voert de boventoon binnen Voortman. Ze staan met beide benen op de grond, met hun blik gericht op de toekomst. Ze vinden het belangrijk om op een laagdrempelige manier ervaring en kennis uit te wisselen en in een open en informele sfeer te sparren over nieuwe ideeën. Deze instelling verwachten ze ook van jou als Commercieel Directeur. Uiteraard krijg je hierbij de ruimte om naar eigen inzicht verdere invulling aan deze functie te geven.


Wat ga je doen?

 • Je maakt deel uit van de directie van Voortman Steel Construction en geeft leiding aan de afdelingen Sales, Sales Engineering en Marketing voor Rijssen en Maassluis.
 • Je analyseert ons huidige commerciële proces, ontwikkelt een visie en stelt een strategisch meerjarenplan op. Dit vertaal je naar concrete doelen voor het komende jaar.
 • Je neemt de organisatie mee in de strategie en de doelstellingen, om onze commerciële ambities te realiseren.
 • Je bewaakt en optimaliseert processen en bent financieel verantwoordelijk voor het bepalen van prijzen, het aangaan van overeenkomsten en het stellen van voorwaarden.
 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van salesactiviteiten bij potentiële klanten en relatiemanagement bij bestaande klanten.
 • Je bent in staat om in de Sales-fase op technisch vlak mee te denken met de calculatie-afdeling en inkoper/ projectleider bij de klant en zorgt voor een goede overdracht naar de Project Manager.

Functievereisten

Wat ze van je vragen:

 • Een afgeronde hbo-opleiding in een commerciële of technische richting.
 • Leidinggevende commerciële ervaring op management- of directieniveau in de bouwsector.
 • Voldoende technische bagage om als sparringpartner te fungeren tijdens de Sales-fase.
 • Je bent in staat snel te schakelen tussen de verschillende niveaus binnen de organisatie. Je bent sparringpartner voor zowel de Algemeen Directeur als voor de werkvloer.
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen en je bent in staat medewerkers te overtuigen, te motiveren en te coachen.
 • Je kunt goed processen overzien en je bent ondernemend, daadkrachtig en besluitvaardig.

Voor deze functie zul je afwisselend in Rijssen en Maassluis aanwezig zijn. De verdeling is ongeveer 60% in Rijssen en 40% in Maassluis. Het merendeel van de medewerkers is in Rijssen werkzaam (ca. 175 FTE), maar de klanten bevinden zich vooral in het westen van het land.

Aanbod

Wat ze bieden:

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. Ze zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties. Ze zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. Daarnaast bieden ze:

 • Een goed salaris
 • Een leaseauto
 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Gezellige personeelsactiviteiten

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Welkom in hun team:

Bij Voortman Steel Construction ontwerpen, produceren en leveren we kwalitatief hoogwaardige projecten in staal voor de sectoren industrie, utiliteit en energie. Dit doen ze van ontwerp en engineering tot en met realisatie en montage. Hierbij gaan ze uitdagingen niet uit de weg: van ingewikkelde constructies, bouwen op een lastige plek of kortlopende planningen worden ze enthousiast. Met hun nuchtere insteek en ons motto ‘niets is onmogelijk’ gaan ze op zoek naar een oplossing en maken ze van de lastigste projecten een succes.


Onder Voortman Steel Construction vallen twee bedrijven, het gelijknamige Voortman Steel Construction in Rijssen en Voortman De Haven in Maassluis. Met ongeveer 200 collega’s werken ze dagelijks aan het realiseren van mooie staalprojecten. De totale omzet bedraagt ca. € 70 miljoen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000