Transport Specialist

Voortman Steel Group is op zoek naar een:

Transport Specialist

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-4-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Transport Specialist ben jij de sparringpartner op het gebied al alle voorkomende transportvraagstukken binnen de organisatie. Op dit moment liggen een aantal transportactiviteiten nog verspreid over meerdere afdelingen, deze activiteiten ga je centraliseren en je draagt zorg voor een gestroomlijnd proces. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de verzendingen van machines en onderdelen naar de klanten en ook het beheer van het gebruik van externe vervoerders. Je bent verantwoordelijk voor de tariefonderhandelingen met hun leveranciers, het opstellen van een raamcontract en vaststellen van KPI’s. Ook zorg je ervoor dat de gewenste service- en financiële doelstellingen behaald worden.

Ze zijn een hecht team, mede door de potjes tafeltennis in de pauze en de vrijdagmiddagborrel voor wie zin heeft. Daarnaast organiseren ze regelmatig team(building)uitjes om elkaar nóg beter te leren kennen. Een gezellige, luidruchtige club, maar dan wel op de goede manier. Ze laten gewoon graag van hun horen. Maar uiteraard staan ze er als het moet en kent iedereen een enorme drive.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de centralisatie van alle transportactiviteiten en operationeel het eerste aanspreekpunt voor de organisatie.
 • Je onderhoud nauw contact met interne afdelingen over de planning en de status van het transport en je bent sparringpartner met betrekking tot transportvraagstukken.
 • Je analyseert de huidige processen en draagt optimalisaties aan voor het transport rondom machines, modules, onderdelen en verbruiksartikelen. Vervolgens ga je zelf aan de slag met de implementatie van verbetervoorstellen en procesoptimalisaties.
 • Je borgt import- en exportprocedures en stelt werk- en verpakkingsinstructies op.
 • Je coördineert exportzendingen wereldwijd. Je draagt zorg voor de opmaak van de juiste transportdocumenten zoals CMR's, CVO's, EUR1 certificaten en paklijsten.

Functievereisten

Ze vragen:

 • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur in logistieke richting.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van internationaal transport.
 • Goede beheersing van de Engelse taal. Beheersing van de Duitse taal is een pre.
 • Ervaring met SAP en Excel is een pre.
 • Je hebt een nauwkeurige en proactieve werkhouding, je bent stressbestendig en weet processen goed te doorgronden.

Aanbod

Ze bieden:

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. Ze zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van hun. Ze zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben ze als team aandacht voor elkaar. Daarnaast bieden ze:

 • Een goed salaris
 • 40 vakantiedagen
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Gezellige personeelsactiviteiten

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

De afdeling Works Office is het bedrijfsbureau binnen Voortman. Zij zijn verantwoordelijk voor de vertaalslag van de verkochte projecten naar productie. Naast zaken als project engineering, planning en werkvoorbereiding zijn zij ook verantwoordelijk voor het transport van hun machines en de bijbehorende onderdelen. Samen met het team zorgen ze voor een goede afwikkeling van alle verschillende Voortman producten die naar klanten over de hele wereld gaan.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000