Software Engineer C# (Robotics)

Voortman Steel Group in Twente heeft een nieuwe vacature! Ze zijn op zoek naar een Software Engineer C# (Robotics)!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
14-6-2019
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Binnen de afdeling Software Development werken we met een enthousiast team Software Engineers verdeeld over meerdere ontwikkelteams. Elk team heeft zijn eigen specialisatie, zoals bijvoorbeeld Robotics of de PLC laag van onze software. Wij hebben ons eigen softwarepakket ontwikkeld, VACAM. De meeste Software Engineers werken met .NET. We zorgen ervoor dat we altijd met de laatste versie werken. Elk team kent een eigen planning, zo zorgen we voor de continue doorontwikkeling van onze software. 


Voor ons Robotics team zoeken we versterking. We hebben een aantal machines met een robotarm die verschillende processen automatiseren, o.a. het snijden of het lassen van staal. Wij gebruiken hiervoor verschillende merken en typen robots die we op een zo generiek mogelijke manier proberen aan te sturen, het is voor jou de uitdaging om goed na te denken over hoe je de software opbouwt! In de toekomst hebben we de ambitie om onze specialisatie Robotics verder te ontwikkelen, en jij gaat hieraan meebouwen. Je werkt veel samen met de andere teams binnen onze softwareafdeling. Daarnaast werk je samen met Product Management, Mechanical en Electrical Engineers, waarmee je samen bedenkt wat de robot allemaal moet kunnen en hoe dit het beste bereikt kan worden. Onze machines worden zoveel mogelijk in serie gebouwd, wat voor jou als software engineer betekent dat er veel aandacht is voor kwaliteit en standaardisatie.


Op de ene dag schrijf je veel code, maar op een andere dag ben je veel in overleg met andere Software Engineers of andere collega’s. Binnen je team weet je elkaar te vinden bij vragen, ideeën of wanneer je een kritische blik nodig hebt. We zitten dicht op elkaar, want we werken in dezelfde ruimte en kunnen daardoor snel schakelen. Geen dag is hetzelfde voor jou als C# Software Engineer bij Voortman!  


Onze werkzaamheden voeren we uit aan de hand van agile met tweewekelijkse iteraties, waarin we de geplande taken afwerken. Dit helpt ons om voorspelbaar te werken. Binnen het team en de afdeling kun je ook veel invloed hebben op het proces, we willen vooral slimmer werken en niet per definitie alleen maar harder. Volgend jaar willen we beter zijn dan dit jaar! Buiten de werkzaamheden om weten we elkaar ook te vinden. We delen graag onze passie en kennis door middel van een ‘KATA’: kennissessies georganiseerd door en voor software engineers. Maar we halen ook graag een frisse neus in de pauze en houden van een bakje koffie.


WAT GA JE DOEN?

  • Dagelijks werk je in C# aan VACAM, het in-house ontwikkelde softwarepakket voor machine en systeem automatisering.
  • De software die jij ontwikkelt in VACAM werkt tegen de software van de robotleverancier aan, jij bent er verantwoordelijk voor dat dit goed samenwerkt.
  • Je gaat dagelijks aan de slag met uitdagingen, bijvoorbeeld het voorkomen dat de robot ergens tegen aan botst (collision detection) en daarnaast zorg je ervoor dat de Robot een zo efficiënt mogelijk pad kiest om af te leggen.
  • Je werkt volgens Agile werkprocessen waarbij je zelf veel inspraak hebt.

Functievereisten

  • Een afgeronde HBO / WO-opleiding richting (Technische) Informatica, Computer Science, Technisch Natuurkunde.
  • Relevante werkervaring als Software Engineer in C#.
  • Kennis van WPF en SQL is een pré. 
  • Een leergierige en proactieve houding, samen met je collega’s breng je onze software naar een hoger niveau. 
  • Iemand die graag in teamverband werkt, door kennis te delen leren we van elkaar!

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van een ieder van ons.


Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Onze mensen vormen de basis van onze organisatie. Aan ons de taak de juiste mensen te vinden en deze op de juiste plek te zetten. Doen waar je goed in bent, dan bereiken we samen het beste resultaat! Wij besteden dan ook veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ook hechten wij veel waarde aan een goede werk-privé balans. Maar ook het ondernemersbloed stroomt door onze organisatie. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden en daar kun jij een belangrijke bijdrage aan leveren met jouw kennis en ervaring! Een mooie uitdaging die veel voldoening geeft wanneer we tegen elkaar kunnen zeggen: “Yes, het is ons weer gelukt!”.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

De Voortman Steel Group bestaat uit twee innovatieve en internationaal opererende ondernemingen, actief op verschillende markten. Waar nodig versterken deze elkaar en delen ze marktkennis om het productieproces constant te kunnen verbeteren. Voortman Steel Machinery houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen en produceren van CNC-gestuurde staalbewerkingssystemen. Voortman Steel Construction realiseert staalconstructies met uiteenlopende toepassingen, levert en monteert dak- en wandbeplating en verzorgt de turnkey bouw van bedrijfspanden. Twee divisies met verschillende producten, processen en collega’s. Hierdoor bieden wij een grote diversiteit aan functies en veel ontwikkelingsmogelijkheden binnen onze organisaties. Daarnaast is er sprake van één grote gemene deler: Voortman is een jonge organisatie met een informele cultuur en een continue focus op groei en innovatie. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rijssen, Overijssel. Maar met ruim 500 collega’s zijn we werkzaam over de hele wereld. Allemaal ervaren wij een organisatie met open communicatie, korte lijnen en een hoge betrokkenheid van directie en collega’s door een hechte multidisciplinaire samenwerking. Op deze manier werken wij elke dag met trots, passie en plezier voor onze klanten en opdrachtgevers.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000