Senior Project Manager (Net Zero Manager)

Ze zijn op zoek naar een fulltime Senior Project Manager (Net Zero Manager). Wil jij een cruciale rol spelen in de verwezenlijking van een CO2 neutraal Urenco?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-12-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

 • Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding, beschrijving, planning, uitvoering, voortgangsbewaking en evaluatie van projecten in het net zero portfolio.
 • Je werkt internationaal actief samen met de net zero program manager en andere stakeholders, waarbij je afstemming verzorgt tussen de net zero portfolio van UNL en het portfolio op andere sites alsmede de initiatieven vanuit de group net zero organisatie. Gezamenlijk dragen jullie de Urenco Group net zero Strategie uit om daarmee de net zero doelstellingen te behalen.
 • Je draagt zorg voor designmanagement en project-realisatie conform planning, klantspecificaties, binnen budget en volgens de Urenco richtlijnen, voor de projecten die je zelf trekt.
 • Je ondersteunt de net zero stuurgroep, net zero representative en sustainability champion met het definiëren van het project portfolio en coördineert en stuurt de projecten binnen het portfolio.
 • Je levert op basis van ervaring informatie en ondersteuning ten behoeve van het maken beleid en planning binnen ‘Engineering & Projects’.
 • Je onderhoudt contacten met interne en externe belanghebbenden (o.a. klanten en leveranciers).

Functievereisten

 • Je hebt een afgeronde technische HBO/WO opleiding.
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring als senior projectmanager in bij voorkeur de nucleaire, chemische industrie, olie en gas of energie markt.
 • Kennis over en affiniteit met duurzaam ondernemen is cruciaal. Je hebt ervaring met het opzetten van duurzaamheidsinitiatieven, waaronder het opzetten van een business case voor duurzaamheidsinvesteringen.
 • Je hebt ervaring in een complexe technische omgeving met grote focus op veiligheid en security
 • Je hebt specifieke opleidingen op het gebied van Project Management (Prince2: practitioner, IPMA: B, PMI: PFMP, of vergelijkbaar) en je bent bij voorkeur in het bezit van PMP certificaat
 • Naast goede vaardigheden in de Nederlandse taal heb je ook kennis van zowel de Engelse als Duitse taal (in woord en geschrift)

Aanbod

 • Een indrukwekkend project-portfolio
 • Een uitdagende rol in een sterk ontwikkelende organisatie
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een bijdrage aan collectieve zorgverzekering
 • Een informele en inclusieve cultuur waar collega’s nog echt collega’s zijn en een afdeling die samenwerkt als een hecht team.
 • Goede ontwikkeling- en arbeidsmogelijkheden: wij investeren in wat jij nodig hebt.
 • De mogelijkheid om mee te doen aan onze vrijwilligerswerkprojecten, bootcamps en andere KERNgezond initiatieven.

Bedrijfsprofiel URENCO Nederland B.V.

Urenco is de spil in een wereldwijd netwerk voor schone energieopwekking. Met het product, verrijkt uranium, maken kerncentrales CO2-vrije elektriciteit voor 100 miljoen gezinnen, bedrijven en scholen. Urenco heeft zorg voor mens en milieu hoog in het vaandel staan. De mensen krijgen energie van hun werk en geven dat door aan anderen. Zij bepalen het succes van de organisatie. Zij doen er daarom alles aan om een diverse en inclusieve organisatie te zijn, waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt.

Engineering & Projects is onder andere verantwoordelijk voor engineering en de supervisie op projecten op het gebied van nieuwbouw, modificaties, uitbreiding en onderhoud van de UNL verrijkingsinstallaties, hieraan gerelateerde systemen en gebouwen en gebouw gebonden installaties. De afdeling is volop in ontwikkeling en er wordt hard gewerkt aan verdere professionalisering van project organisatie en processen ter verbetering van de voorspelbaarheid van het investeringsportfolio.

Urenco heeft de doelstelling om tegen 2040 CO2 neutraal te zijn. Om dit doel te bereiken zoeken ze een Senior Project Manager (Net Zero Manager) die zich volledig richt het ontwikkelen en het beheer  van het net zero project portfolio en zelf als project manager belangrijke investeringen en activiteiten te trekken.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Urenco. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienemansweg 1
7601 PZ ALMELO
0546 - 545 454