Business Controller

De dienst Control, Finance & Audit is op zoek naar een ervaren en enthousiaste business controller. Als business controller draag je bij aan de professionalisering van het risicomanagement en de controlfunctie binnen Saxion. Jij bent een strategisch denker die makkelijk schakelt naar tactisch en operationeel niveau. Je vervult een belangrijke rol in de verdere doorontwikkeling van de dienst Control, Finance & Audit en de strategische lijnen van Saxion. Ben jij een business controller die affiniteit heeft met onderwijs? Kom dan ons team versterken! 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-7-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
4-9-2022
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Bij Saxion ga je:


 • samen met je collega’s business controllers en collega’s van de Dienst Bestuur en Informatievoorziening de PDCA-cyclus t.b.v. het College van Bestuur faciliteren;
 • fungeren als businesspartner voor de directeur en MT van 1 of meerdere eenheden;
 • (financiële) analyses uitvoeren en adviseren over de door eenheden aangeleverde periodieke rapportages en zorgen voor een vertaling daarvan voor Saxion als geheel ten behoeve van de periodieke rapportages voor het College van Bestuur;
 • gevraagd en ongevraagd adviseert over kaderstelling en ontwikkelingen op het gebied van bedrijfsvoering, onderzoek, onderwijs en valorisatie;
 • de voortgang van verschillende interne (verbeter)projecten in afstemming met het MT CFA coördineren;
 • in- en extern contacten onderhouden en voeren van overleg op begrotings-economisch gebied;
 • beleidsstukken schrijven met een sterk tactisch/strategisch karakter;
 • voorbereiden, ontwikkelen en evalueren van het financieel-economisch beleid van Saxion, in samenhang met andere beleidsterreinen en externe ontwikkelingen.

Functievereisten

Ben je:


 • iemand die rust en vertrouwen uitstraalt;
 • in staat strategie te vertalen naar beleid en implementatie;
 • communicatief sterk, zowel richting collega’s als schriftelijk in beleidsstukken;
 • organisatiesensitief en begrijp je hoe organisaties functioneren.


Heb je:


 • academisch werk- en denkniveau door bijvoorbeeld een afgeronde universitaire opleiding bedrijfseconomie/bedrijfskunde of bestuurskunde/overheidsmanagement;
 • ervaring met verandertrajecten in complexe organisaties;
 • een proactieve houding en het vermogen gestructureerd te werken;
 • ervaring met risicomanagement, data analyse en rapportages/presentatie;
 • het vermogen om met een totaalbeeld van Saxion en de omgeving je te richten op de continuïteit van Saxion, zonder afstand te nemen van korte-termijn aandachtspunten?


Dan is dit de functie voor jou!

Aanbod

Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een aanstelling als beleidsmedewerker 1 of 2, afhankelijk van de functie volwassenheid. De functie is eerst voor de duur van een jaar met de intentie tot een vaste aanstelling. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 6.064,86 (schaal 12 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams. 

Bedrijfsprofiel Universiteit Twente

Jouw nieuwe werkomgeving

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.


Bij Saxion voel je je thuis

Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.


De dienst Control, Finance & Audit (CFA)

De collega’s van CFA zijn betrokken navigators die bijdragen aan een positieve flow binnen Saxion. CFA ondersteunt bij het bereiken van de organisatiedoelen. De navigator is een onafhankelijke partner, die vertrouwd voelt voor interne en externe klanten.


De dienst CFA:


 • Is businesspartner voor CvB, MT en projectleiders.
 • Is verantwoordelijk voor het bewaken van de financiële positie van Saxion, voor het financiële beleid, de financiële processen en de financiële Saxion rapportages, inclusief de advisering hierover.
 • Adviseert en ondersteunt het College van Bestuur, academies en ondersteunende diensten op het vlak van de P&C cyclus en de P&C rapportages, besturing, risicomanagement, compliance en de verbetering van de bedrijfsvoering.
 • Voert onafhankelijk audits uit, exclusief de audits op kwaliteit van onderwijs en onderzoek.

CFA is de afdeling die aanzet tot kritische reflectie en wordt gezien als een integere ‘critical sparring partner’ en navigator. Bij de Dienst CFA werken zo’n 25 collega’s verdeeld over de teams ‘Business Control’, ‘Project Control’, ‘Audit & Risk’, ‘Systemen, Processen & Expertise’ en het ‘Secretariaat’. De focus ligt dit jaar op het verder professionaliseren van de dienst en de verschillende disciplines. Daarnaast vindt een aantal verandertrajecten plaats, waaronder de selectie en implementatie van een geïntegreerde finance/HRM applicatie, implementatie van de interne middelenverdelingen en het ontwikkelen van de teams naar een state of the art Control afdeling. Dit moet leiden tot een toekomstbestendige hoogwaardige dienstverlening aan met name het College van Bestuur, de managementteams en projectleiders van de eenheden. Hierbij wordt zo veel mogelijk multidisciplinair samengewerkt met onder andere de Diensten Bestuur en Informatievoorziening (DBI), Human Resource Management (HRM), Onderwijs Student Support (OSS) en Business Support Organisation (BSO).


Teamsamenstelling

Team CFA is georganiseerd onder de dienstdirecteur CFA en bestaat uit de teams Control (business- en projectcontrol), Systemen, Processen en Expertise (SPE) en Audit & Risk. De business controller zal deel uitmaken van team Control. Binnen team Control is als gevolg van interne mobiliteit vacatureruimte (2,0 FTE) ontstaan voor de functie van business controller. Het team business control binnen de dienst CFA wordt rechtstreeks aangestuurd door de manager Business Control. Binnen het team moeten de medewerkers elkaar op dossiers onderling zo goed mogelijk kunnen vervangen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerlolaan 5
7522NB ENSCHEDE
053 489 9111