Opleidingsdirecteur van de Universitaire Lerarenopleidingen & Universitair (Hoofd) Docent

Universiteit Twente is op zoek naar een Opleidingsdirecteur van de Universitaire Lerarenopleidingen & Universitair (Hoofd) Docent. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-7-2022
Aantal uur
32
Vervaldatum
28-8-2022
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Binnen de faculteit Behavioural, Management and Social sciences (BMS), sectie docentontwikkeling (ELAN) bestaat een vacature voor een opleidingsdirecteur van de universitaire lerarenopleiding en universitair (hoofd) docent. In deze functie ben je zowel verantwoordelijk voor de universitaire lerarenopleidingen, het onderhouden van contacten met de partnerscholen als het verzorgen van het onderwijs en begeleiden van onderzoek. In deze functie krijg je veel ruimte voor de bevordering van de groei van de lerarenopleiding in kwantitatieve én kwalitatieve zin.


De uitdaging

 • Je geeft leiding aan de universitaire lerarenopleidingen: in casu de masteropleidingen tot eerstegraads docent in de bètavakken en maatschappijleer en maatschappijwetenschappen, samen met de educatieve minor Leren Lesgeven.
 • Je werkt ook mee aan de Pro-U activiteiten gericht op alle in het onderwijs werkzame docenten.
 • Je onderhoudt de contacten met onze partnerscholen en participeert in regionale en landelijke overlegorganen.
 • Je verzorgt onderwijs en bevordert en begeleidt het onderzoek in dienst van docentprofessionalisering (bijv. vakdidactiek, onderwijsvernieuwing, inzet ICT-toepassingen).

Functievereisten

 • Je beschikt over een afgeronde relevante masteropleiding en bent gepromoveerd, bij voorkeur in de sociale wetenschappen.
 • Je bent zeer gemotiveerd om u in te zetten voor de verdere groei van onze lerarenopleiding, zowel qua instroom als kwaliteit.
 • Je beschikt over uitstekende leidinggevende, organisatorische en communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk, in het Nederlands en in het Engels).
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het voorgezet onderwijs en het geven van universitair onderwijs.
 • Je hebt ruime ervaring met het verrichten van wetenschappelijk onderzoek (in samenwerking met scholen).
 • Je hecht sterk aan de voeding van de lerarenopleiding, vanuit de resultaten van wetenschappelijk onderzoek.

Aanbod

Wij bieden een uitdagende functie voor 0,8 FTE (32 uur) voor de duur van één jaar met een duidelijk perspectief op omzetting naar onbepaalde tijd

 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van uw opleiding en ervaring, tussen de €5.039 en €6738 (op basis van een voltijd dienstverband)
 • Vakantietoeslag 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%
 • 29 vakantiedagen en 12 compensatiedagen bij een voltijd aanstelling
 • Gratis toegang tot het campus sportcentrum

Bedrijfsprofiel Universiteit Twente

Over de afdeling

De Faculty of Behavioural, Management and Social sciences (BMS) wil een sleutelrol spelen in het begrijpen, ontwikkelen en analyseren van innovaties in de samenleving. Technologische ontwikkelingen zijn de motor van innovatie. Aan de hand van social engineering worden deze technologische ontwikkelingen in de samenleving geïntegreerd, zowel op publiek als particulier niveau. Hierbij wordt het gedrag en de behoeften van mensen scherp in het oog houden. Om dit te kunnen doen, heeft de Faculty of BMS hoogwaardige kennis in huis van de vakgebieden psychologie, bedrijfskunde, bestuurskunde, communicatiewetenschappen, filosofie, onderwijskunde en gezondheidswetenschappen. Deze kennis staat in het teken van het aangaan en oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Het onderzoek aan deze faculteit is nauw verbonden met UT-onderzoekslijnen die zich richten op nanotechnologie, ICT, biomedische technologie en technische geneeskunde, governance & gedragswetenschappen, engineering en geo-informatie wetenschappen en aardobservatie. De faculteit heeft circa 3000 studenten.


Over de organisatie

De Faculteit Behavioural, Management and Social sciences (BMS) wil een sleutelrol vervullen in het begrijpen, gezamenlijk ontwikkelen en evalueren van innovaties in de samenleving. Technologische ontwikkelingen zijn de motor van innovatie. Als een technische universiteit die mensen voorop stelt, stemmen wij ze af op menselijke behoeften en gedrag en gebruiken we social engineering om ze te integreren in de maatschappij. Ook zorgen we voor adequaat beheer op publiek en privaat niveau, en voor robuuste, inclusieve en eerlijke organisatiestructuren. Dat doen we door het ontwikkelen, delen en toepassen van hoogwaardige kennis in de Psychologie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Communicatiewetenschappen, Filosofie, Onderwijskunde en Gezondheidswetenschappen. Ons onderzoek en onderwijs in deze disciplines draait om het aangaan en oplossen van maatschappelijke uitdagingen. De onderzoeksprogramma's van BMS zijn nauw verbonden met het onderzoek van de UT-instituten Mesa+ Institute for Nanotechnology, TechMed Centre en Digital Society Institute.


Als werkgever biedt de Faculteit BMS werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaard.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Universiteit Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerlolaan 5
7522NB ENSCHEDE
053 489 9111