PDeng positie: Adhesie Kalibratie Tester Gladheidsbestrijding van het spoor

De Universiteit Twente is op zoek naar een PDeng positie: Adhesie Kalibratie Tester Gladheidsbestrijding van het spoor.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-10-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
20-10-2021
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Bij de start van je carrière direct flink je tanden zetten in complexe vraagstukken en werken aan verbetering van het spoor? Diep de inhoud in en je maximaal ontwikkelen? Neem dan deel aan het tweejarig PDEng-programma van ProRail en Universiteit Twente. Je werkt aan een  innovatieproject in de railsector om vernieuwingen tot stand te brengen en het spoor geschikt te maken voor meer vervoer van passagiers en goederen. Daarnaast neem je deel aan een opleidingsprogramma dat jou in kennis versterkt en helpt om specifieke invalshoeken van het innovatieproject te belichten.

Meten en beheersen van wrijving in het wiel-rail-contact (adhesie) in het spoor zijn bepalend voor de punctualiteit van treinen, onderhoudskosten maar ook voor de veiligheid. Het project Adhesiebepaling heeft als doel de ontwikkeling van een treintribometer syteem voor de registratie en verwerking van real-time wrijvingswaarden in de railinfrastructuur. Een van de onderdelen in dit project is de kalibratie van de wrijvingsregistratie in railvoertuigen. In samenwerking met een PDEng-er op het gebied van wrijvingsmeting en een team van specialisten van ProRail, Universiteit Twente en TU Delft onderzoek je de tribologische en railbouwkundige aspecten van wrijvingsmetingen in het wiel-rail-contact en ontwerp je onder meer op basis van simulaties een prototype van een systeem waarmee de registratieapparatuur in treinen kan worden ingesteld.

Functievereisten

 • Een afgeronde WO master in Werktuigbouwkunde, Civiele Techniek of Elektrotechniek.
 • Een ondernemende en innovatieve mentaliteit voor het tot stand brengen van vernieuwingen.
 • Goede communicatieve eigenschappen voor samenwerking met mensen met verschillende achtergronden en kennis.
 • Vanwege veiligheid in het spoor een goede beheersing van het Nederlands, minimaal C1 niveau.


Aanbod

 • Een voltijdse positie voor 24 maanden.
 • Salariëring conform technisch trainee ProRail.
 • Vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris.
 • Deelname aan het ABP-pensioenfonds.
 • Een uitdagende werkomgeving, waarin ruimte is voor creativiteit en vernieuwende oplossingen.
 • Samenwerking met senior specialisten van ProRail, UT en TU Delft.
 • Een laptop en telefoon van de zaak zodat je kunt flexwerken.
 • De mogelijkheid om vanuit academische kennis en praktijkervaring het spoorsysteem te verbeteren.


Na het succesvol afronden van dit programma, heeft u het recht op de titel van PDEng en zult u geregistreerd worden als Technisch Ontwerper in het Nederlands register van de KIVI.

Bedrijfsprofiel Universiteit Twente

De faculteit Engineering Technology (ET) heeft als doel om samenleving en industrie in staat te stellen om te innoveren en waarde te creëren met behulp van technologieën die gedegen, efficiënt en duurzaam zijn. We doen dat door ons in te zetten voor onderwijs en onderzoek in Civiele Techniek, Industrieel Ontwerpen en Werktuigbouwkunde. We maken deel uit van een ‘people-first' technische universiteit en zijn een internationaal toonaangevend centrum voor slimme productie, processen en apparaten in vijf domeinen: Health Technology, Maintenance, Smart Regions, Smart Industry en Sustainable Resources. Onze faculteit heeft circa 1.800 bachelor- en masterstudenten, 400 medewerkers en 150 promovendi. We verzorgen drie opleidingen: Civiele Techniek, Industrieel Ontwerpen en Werktuigbouwkunde. Onze onderwijs- en onderzoeksprogramma's zijn nauw verbonden aan drie onderzoeksinstituten van UT: Mesa + Institute, TechMed Centra en Digital Society Institute.

Als werkgever biedt de Faculteit ET werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.


Universiteit Twente (UT)

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze, nieuwe visie, missie en strategie. Als ‘de ultieme people-first technische universiteit' breiden we onze High Tech Human Touch-filosofie en de unieke rol die deze ons in de samenleving toekent snel uit. Alles wat we doen is gericht op maximale impact op mens, samenleving en verbindingen door duurzaam gebruik van wetenschap en technologie. Met onze open, inclusieve en ondernemende houding willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. Deze houding doordesemt alles wat we doen en is aanwezig in alle afdelingen en faculteiten van de UT. Voortbouwend op onze rijke traditie in het samenvoegen van technische en sociale wetenschappen, richten we ons op vijf onderscheidende onderzoeksdomeinen: Gepersonaliseerde ‘healthtech'; Intelligente productiesystemen; Slimme materialen; De digitale samenleving; en Een weerbare, veerkrachtige wereld.

Als werkgever biedt Universiteit Twente werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de UT. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerlolaan 5
7522 NB ENSCHEDE
053 - 4899 111