Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG)

Deze uitdagende baan als AVG in het mooie Twente biedt ruimte om jouw werkzaamheden zelf in te vullen en mee te denken over ondersteuningsprogramma’s voor diverse doelgroepen.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-8-2022
Aantal uur
34
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als AVG richt je je aandacht op een breed terrein van de geneeskunde; onze cliënten kunnen aandoeningen hebben op allerlei gezondheidsgebieden. Vanuit jouw deskundigheid ben je in staat zowel gezondheids- en gedragsproblematiek te behandelen, en hierover adviezen te geven aan de cliënt, cliëntvertegenwoordigers, professionele begeleiders, gedragskundigen en andere artsen die betrokken zijn bij de behandeling. Hierbij staat de vraag van de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger centraal. Tevens onderhoud je contacten met ziekenhuizen en andere instellingen in de gezondheidszorg in de regio.

Je komt in een team terecht van basisartsen, huisartsen, een aios AVG en praktijkverpleegkundigen, aan wie je functioneel leidinggeeft en waarmee je intensief samenwerkt. Zij ondersteunen je op een dusdanige wijze dat jij je kunt richten op de vakinhoud. Samen draag je zorg voor goede medische zorg waarbij jij je vooral bezighoudt met het specialistische AVG gedeelte. Als AVG ben je functionaris Wet Zorg en Dwang vanuit waar je de rol hebt de onvrijwillige zorg binnen de organisatie te toetsen en beoordelen.

Je maakt onderdeel uit van de vakgroep artsen. Samen komen jullie regelmatig bijeen om over lopende zaken, casuïstiek, scholing en nieuwe ontwikkelingen te discussiëren. Er is structureel overleg  met de manager Behandeling en de bestuurders waarbij o.a. de toekomstvisie van de dienst Behandeling binnen de organisatie besproken wordt. Samen willen we komen tot een medisch beleid waarbij recht gedaan wordt aan de verschillende doelgroepen binnen onze zorg. Jouw inbreng, kennis en AVG-expertise is daarbij van wezenlijk belang.

Functievereisten

Een geregistreerde AVG (of bijna afgestudeerd) die,

 • Goed kan samenwerken.
 • De Wet Zorg en Dwang op een juiste manier kan toepassen.
 • Aansluit bij de holistische mensvisie die wij hanteren.
 • Kan omgaan met onverwachte omstandigheden.
 • Stressbestendig is.
 • Communicatief vaardig is.
 • Laagdrempelig en toegankelijk is en houdt van improviseren.
 • Hoofd- en bijzaken kan onderscheiden.
 • Zich kan vinden in de visie van de organisatie en de vakgroep.
 • Bij voorkeur erkend is als opleider AVG of hiervoor in aanmerking komt.
 • Bereid is achterwachtdiensten en zo nu en dan bereikbaarheidsdiensten te verrichten. Deze diensten worden in samenwerking met meerdere zorgorganisaties onderling evenredig verdeeld.

Aanbod

 • Een afwisselende baan van gemiddeld 24-36 uur per week. De exacte uren worden in overleg met jou vastgesteld.
 • Een salaris van min. € 5.369,- en maximaal € 8.256,- (FWG 75) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Een aanstelling met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Mogelijkheden waarin je je eigen ontwikkeling vorm kunt geven.
 • Mogelijkheid om opleider te worden.
 • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
 • De Twentse Zorgcentra heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, studiefaciliteiten en korting op de zorgverzekering.
 • Wij helpen je met een baan voor je partner en huisvesting voor jullie hier in de regio.


Bedrijfsprofiel Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente met vestigingen in Losser, Enschede en Almelo en kleinschalig wonen in de regio. Ruim 1.900 cliënten – van jong tot oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht tot ernstig verstandelijk beperkt – maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening.

Wij werken vanuit de missie: ‘Jouw leven ondersteunen we samen, dichtbij en deskundig.’

Om goede zorg te kunnen leveren aan mensen met een verstandelijke beperking, hanteert de medische dienst een holistische mensvisie en kijkt zij naar het functioneren van de cliënt in zijn omgeving. Hierbij is teamwork en een professionele interdisciplinaire samenwerking noodzakelijk.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Twentse Zorgcentra. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie