Improvement Engineer

Wil jij met jouw Lean Black Belt graag technische processen aanpakken en verbeteringen realiseren? Zit continu verbeteren en techniek in je DNA? Dan is de functie van Improvement Engineer iets voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-10-2021
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Improvement Engineer ben je de drijvende kracht achter het optimaliseren van de processen binnen de afdeling Operations. Je bent een essentiële speler in de verdere uitrol van het meerjarige Lean-traject. Je rapporteert resultaten en voortgang van de diverse verbeterprojecten. Ook coördineer en train jij de interne organisatie in de toepassing van Leanconcepten en -tools. We willen continu verbeteren en daarin pak jij jouw voortrekkersrol en ben je eerste aanspreekpunt. Een aantal collega’s wordt opgeleid tot Green Belt, jij begeleidt ze hierin.


Je bent in staat om de organisatie te motiveren om deel te nemen aan het meerjarige Lean traject. Hierbij ben je in staat key-functionarissen “uit te dagen” als het om Lean / continu verbeteren gaat. Daarvoor is het belangrijk dat je makkelijk contact maakt met alle lagen en functionarissen in de organisatie.


Als expert op gebied van verschillende analyse methoden weet je als geen ander incidenten of technische vraagstukken met betrokken kennisdragers te ontleden en te vertalen naar verbeteracties. Door jouw verbindende kwaliteiten en doorzettingsvermogen weet je daarbij het maximale resultaat te behalen.


Als Improvement Engineer maak je deel uit van de afdeling Analyse & Optimalisatie en rapporteer je aan de manager Analyse & Optimalisatie. Jouw werkveld ligt primair bij de afdeling Operations (+/- 150 FTE). Je opdrachtgevers zullen in de meeste gevallen de verschillende operationele managers en/of de directeur Operations zijn.

Functievereisten

 • Hbo/wo werk- en denkniveau, met minimaal een hbo-diploma;
 • Afgeronde Lean Black Belt opleiding;
 • Aantoonbare ervaring met het leiden van cultuur- en verbeterprocessen in een (volcontinue) proces/productie organisatie;
 • Uitstekende communicatie- en presentatievaardigheden;
 • Je weet mensen te beïnvloeden en te enthousiasmeren;
 • Jouw drive leidt tot het gezamenlijk behalen van resultaten..

Aanbod

Een baan waarin je een bijdrage levert aan een duurzame toekomst. Op elke plek in onze organisatie wordt voortdurend gekeken hoe we kunnen bijdragen aan het optimaal terugwinnen van grondstoffen en het vergroten van de duurzame energieproductie.


Met aanvullend uitstekende secundaire voorwaarden, zoals:

 • Eindejaarsuitkering van 3,25%;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Aangesloten bij het pensioenfonds van het ABP;
 • Aanvullende variabele beloning tot 6%;
 • Collectieve ziektekostenverzekering;
 • Volop ontwikkelkansen en doorgroeimogelijkheden.

Bedrijfsprofiel Twence

Afval als bron van herbruikbare grondstoffen Energie produceren uit hernieuwbare bronnen. Twence uit ondernemend Enschede in Twente, zet zo restafval in voor energetische benutting, zolang dit nog de meest efficiënte vorm van gebruik is. Tegelijkertijd brengt het bedrijf nuttige materialen en grondstoffen terug in de kringloop. Daarmee levert het een bijdrage aan de besparing op fossiele brandstoffen, de vermijding van CO2-uitstoot en de vergroting van het hergebruik van kostbare grondstoffen. Stap voor stap verbreedt en verdiept Twence de bijdrage aan een groeiende circulaire economie. De onderneming haalt grondstoffen en herbruikbare materialen uit onvolledig (voor)gesorteerde stromen en uit de bodemassen van energiecentrales. Voor het opwekken van energie gebruikt Twence afval en biomassa die van het herbruikbare materiaal zijn ontdaan door bronscheiding of nascheiding. Daarnaast benut het bedrijf de zon als oneindige bron van energie met zonneparken. Energie van de toekomst Energie uit hernieuwbare bronnen is de energie van de toekomst. Uit materiaalstromen die na energieopwekking overblijven worden steeds meer mineralen teruggewonnen om nieuwe metaalproducten en bouwmaterialen te kunnen produceren. Uit de rookgassen van de energiecentrales wordt de CO2 gefilterd, waarvoor toepassingen zowel in de glastuinbouw als voor de productie van duurzame brand- en bouwstoffen in ruime mate aanwezig zijn. Twente vergroenen Het bedrijf haalt een hoog rendement energie uit afval, dat van al het herbruikbare materiaal is ontdaan. Om uitputting van natuurlijke grond- en brandstoffen te voorkomen, is uitgebalanceerde benutting van alle materialen noodzakelijk. Afval is zo geen afval meer, maar een bron van energie en grondstoffen die heel Twente helpt vergroenen. Twence levert warmte voor stadsverwarming, stoom voor nabijgelegen industrieën, elektriciteit aan het openbare elektriciteitsnet, herbruikbare grondstoffen als metalen, bodemassen voor onder meer de wegenbouw, compost voor hergebruik in tuinen en natriumbicarbonaat voor de eigen installaties. Bovenal biedt Twence veel indirecte werkgelegenheid, vooral in de regionale maakindustrie, transportsector en kennisbranche. Opwerking Bij het omzetten van afval in energie door verbranding blijft per definitie een onbrandbaar deel over onder in de verbrandingsoven: de as. Zelfs hierin zitten bruikbare grondstoffen. Twence beschikt over de beste apparatuur voor de opwerking van as. De kleinste metaaldeeltjes – tot het formaat van een speldenknop – worden gehaald uit de verbrandingsresten van de energiecentrale. Niet alleen ijzer, maar ook aluminium, zink en koper worden weer teruggebracht in de materialenkringloop. Tegelijkertijd worden de bodemassen zo zuiver dat deze ook kunnen worden gebruikt als vervanger van zand en grind, bijvoorbeeld voor het maken van beton.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Twence. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Boldershoekweg 51
7554 RT HENGELO
074 - 2404 444