Medewerker externe logistiek

Vind jij het leuk om te plannen in een commerciële omgeving? En hierover intern en extern af te stemmen, te overleggen en soms te onderhandelen zodat er een optimale productieplanning (week, maand, jaar) tot stand komt voor al onze verwerkingsinstallaties? Dan is de functie van medewerker externe logistiek bij Twence echt iets voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-9-2021
Aantal uur
38
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Je maakt en bewaakt de jaar–, maand- en weekplanning en stuurt zo nodig bij, waarbij je een optimale balans weet te vinden in de afval en grondstof aan- en afvoer voor al onze installaties. Je hebt hierbij veel contact met (internationale) klanten over gemaakte logistieke jaarafspraken. Daarnaast heb je proactief contact met interne stakeholders, met name de afdeling uitvoering en logistiek, zodat zij de geplande aan- en afvoer van grondstoffen kunnen afstemmen. Om de aan- en afvoer optimaal te laten verlopen, ben je op de hoogte van de (inter)nationale wetgeving en heb je contact met verschillende overheden en instanties. Door je marktkennis en -informatie signaleer je vroegtijdig problemen en kansen. Periodiek verzorg je logistieke klantrapportages.


Welke resultaten lever je

Je levert een optimale forecast waar je gedurende het jaar op kunt terugvallen. Hierbij heb je nauw contact met onze klanten en transportbedrijven. Om processen verder te optimaliseren, analyseer je de markt en kom je met verbetervoorstellen.

Functievereisten

Een analytisch aangelegde teamplayer die kan plannen? Doelgericht, accuraat, stressbestendig, communicatief sterk en een organisator? Iemand die het overzicht weet te bewaren in een hectische situatie? Commercieel en onderhandelingsvaardig? Dan zoeken wij jou!


Wij vragen

 • MBO+ werk- en denkniveau, voorkeur Logistiek;
 • Communicatieve vaardigheden;
 • Minimaal 3- 5 jaar werkervaring;
 • Ervaring als planner is een pré;
 • Kennis van de Engelse en Duitse taal.

Aanbod

Een fulltime baan (38-urige werkweek) waarin je een bijdrage levert aan een duurzame toekomst. Op elke plek in onze organisatie wordt voortdurend gekeken hoe we kunnen bijdragen aan het optimaal terugwinnen van grondstoffen en het vergroten van de duurzame energieproductie. Daarnaast biedt Twence een maandsalaris tot max. €4057,- afhankelijk van kennis en ervaring met aanvullend uitstekende secundaire voorwaarden, zoals:

 • Eindejaarsuitkering van 3,25%;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Aangesloten bij het pensioenfonds van het ABP;
 • Aanvullende variabele beloning tot 6%;
 • Collectieve ziektekostenverzekering;
 • Volop ontwikkelkansen en doorgroeimogelijkheden.

Bedrijfsprofiel Twence

Afval als bron van herbruikbare grondstoffen Energie produceren uit hernieuwbare bronnen. Twence uit ondernemend Enschede in Twente, zet zo restafval in voor energetische benutting, zolang dit nog de meest efficiënte vorm van gebruik is. Tegelijkertijd brengt het bedrijf nuttige materialen en grondstoffen terug in de kringloop. Daarmee levert het een bijdrage aan de besparing op fossiele brandstoffen, de vermijding van CO2-uitstoot en de vergroting van het hergebruik van kostbare grondstoffen. Stap voor stap verbreedt en verdiept Twence de bijdrage aan een groeiende circulaire economie. De onderneming haalt grondstoffen en herbruikbare materialen uit onvolledig (voor)gesorteerde stromen en uit de bodemassen van energiecentrales. Voor het opwekken van energie gebruikt Twence afval en biomassa die van het herbruikbare materiaal zijn ontdaan door bronscheiding of nascheiding. Daarnaast benut het bedrijf de zon als oneindige bron van energie met zonneparken. Energie van de toekomst Energie uit hernieuwbare bronnen is de energie van de toekomst. Uit materiaalstromen die na energieopwekking overblijven worden steeds meer mineralen teruggewonnen om nieuwe metaalproducten en bouwmaterialen te kunnen produceren. Uit de rookgassen van de energiecentrales wordt de CO2 gefilterd, waarvoor toepassingen zowel in de glastuinbouw als voor de productie van duurzame brand- en bouwstoffen in ruime mate aanwezig zijn. Twente vergroenen Het bedrijf haalt een hoog rendement energie uit afval, dat van al het herbruikbare materiaal is ontdaan. Om uitputting van natuurlijke grond- en brandstoffen te voorkomen, is uitgebalanceerde benutting van alle materialen noodzakelijk. Afval is zo geen afval meer, maar een bron van energie en grondstoffen die heel Twente helpt vergroenen. Twence levert warmte voor stadsverwarming, stoom voor nabijgelegen industrieën, elektriciteit aan het openbare elektriciteitsnet, herbruikbare grondstoffen als metalen, bodemassen voor onder meer de wegenbouw, compost voor hergebruik in tuinen en natriumbicarbonaat voor de eigen installaties. Bovenal biedt Twence veel indirecte werkgelegenheid, vooral in de regionale maakindustrie, transportsector en kennisbranche. Opwerking Bij het omzetten van afval in energie door verbranding blijft per definitie een onbrandbaar deel over onder in de verbrandingsoven: de as. Zelfs hierin zitten bruikbare grondstoffen. Twence beschikt over de beste apparatuur voor de opwerking van as. De kleinste metaaldeeltjes – tot het formaat van een speldenknop – worden gehaald uit de verbrandingsresten van de energiecentrale. Niet alleen ijzer, maar ook aluminium, zink en koper worden weer teruggebracht in de materialenkringloop. Tegelijkertijd worden de bodemassen zo zuiver dat deze ook kunnen worden gebruikt als vervanger van zand en grind, bijvoorbeeld voor het maken van beton.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Twence. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Boldershoekweg 51
7554 RT HENGELO
074 - 2404 444