Cloud engineer

Spreek je 1337 5p34k? Dan zoeken we jou! Want Speakup is op zoek naar een Cloud Engineer. Stel je voor, je hebt al een paar jaartjes ervaring in de ICT en bent begonnen aan je nieuwe uitdaging als Cloud Engineer bij Speakup. Je start ’s ochtends je laptop op, hebt een lekker bakje koffie klaargezet en je ziet het gelijk! Op het IaaS platform van Speakup bevindt zich een onbekende verstoring op een storage cluster. Je bent hier nog niet eerder mee aan de slag geweest maar je staat er wel alleen voor op dat moment.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-1-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Dit is één van de dagelijkse uitdagingen die je tegenkomt als Cloud Engineer bij Speakup. Natuurlijk sta je er niet helemaal alleen voor en heb je collega’s die met je willen meedenken en sparren. Je duikt in het probleem en probeert de kern te achterhalen. Om de oplossing te vinden moet je je eerst verdiepen in de software waar je nog nooit eerder mee hebt gewerkt. Maar dat vind jij geen probleem!

Functievereisten

We zijn op zoek naar iemand die van zijn hobby/passie zijn werk wil maken. Je bent bijvoorbeeld bezig met Domotica of je hebt een eigen home lab en bent graag bezig met techniek. Je bent iemand die graag het initiatief neemt, nieuwsgierig en oplossingsgericht is. Je zoekt de samenwerking wel in je werkzaamheden.


Daarnaast bezit je de volgende vaardigheden:

 • Je kunt meerdere systemen tegelijkertijd beheren/aansturen;
 • Netwerk en virtualisatie;
 • Cloudautomatisering (Ansible) en Cloud;
 • Kennis van Docker en Kubernetes;
 • Ervaring met L2/L3 netwerken is een pré;
 • Kennis van realtime communicatie is een pré.

Aanbod

Wij houden ons niet aan traditionele werkdagen van 9-5 en geven je alle vrijheid om zelf je uren in te delen. Is dat voor jou in de avonduren? Geen probleem! Werk jij goed op je thuiskantoor? Helemaal top! Bij ons werk je resultaatgericht en wissel je het thuiswerken af met een dagje werken in ons huiskamerkantoor. Een welkome afwisseling na al dat videobellen. Spreek face-to-face af met collega’s, geniet van een uitgebreide lunch en show je Mariokart-skills in onze lounge. Je kunt werken waar en wanneer het jou uitkomt. Zolang je maar contact houdt met je directe collega’s.


Naast je dagelijkse werkzaamheden voor Speakup wordt er ook geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. We stimuleren jou om na te denken over je plannen op langere termijn. Wat wil jij bereiken? Wat wil je met je team bereiken? Dat bepaal je als zelfsturend team, zonder managers. Bij Speakup doen we het samen, daarom zijn wij pioniers in verbinden.


Wat bieden wij?

 • Alle hulp bij de inrichting van een uitstekende thuiswerkplek;
 • Een informele werkomgeving in ons huiskamerkantoor;
 • Een salaris tussen €2.800 en €4.300;
 • Een jaarlijks studiebudget en voldoende mogelijkheden om jezelf optimaal te ontwikkelen;
 • Een goed geregeld pensioen;
 • Naast je 20 vakantiedagen heb je ook recht op 2 baaldagen;
 • Lekkere lunch op kantoor;
 • Een nieuwe laptop en telefoon (in bruikleen);
 • Mobiliteitsplan;
 • Leuke collega’s die je ondersteunen in je dagelijkse werkzaamheden.

Bedrijfsprofiel Speakup

Weinig stropdassen en veel sneakers Speakup verbindt mensen met elkaar door telecommunicatie, waarin ieder individu een andere voorkeur heeft om in contact te treden met het andere of diverse individuen. Speakup is een technische organisatie, met een open cultuur en laagdrempelige benadering richting klanten, partners en relaties. Je ziet bij Speakup dan ook weinig stropdassen, maar heel veel sneakers. Speakup gelooft in de inzet van hun eigen Smart(er) Netwerk, waarin de hardware die gebruikt wordt meer en meer ondergeschikt raakt aan de technologie. Dagelijks ontwikkelt Speakup met veel plezier innovatieve telecommunicatie oplossingen en bieden een compleet pakket aan diensten voor met name de zakelijke gebruiker.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Speakup. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 6
7521PK ENSCHEDE
088 - 7732 587