Software Quality Engineer

Sigmax zoekt een Software Quality Engineer. Pak jij een sleutelrol bij het ontwikkelen van topkwaliteit applicaties voor toonaangevende OV-bedrijven?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-12-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Bij Sigmax gaan we voor het leveren van best-in-class software. Als Software Quality Engineer heb jij daarin een sleutelrol want jij bewaakt de kwaliteit van onze applicaties.


Je beschrijft de testaanpak en zorgt dat deze voortdurend wordt bijgewerkt en onderhouden. Op een Agile wijze stel je toch gestructureerd de testspecificaties op en voert deze handmatig en/of geautomatiseerd uit. Ook weet je dus de weg te vinden in het automatisch testen met  behulp van testscripts en draag je bij aan het neerzetten van een nieuw testautomatisering framework (TAF). De testresultaten bespreek je met je scrum team, bestaande uit analisten, developers en andere testers.

Functievereisten

Het zal je niet verbazen dat we verwachten dat Software Quality Engineers bij Sigmax geen detail ontgaat. Daarnaast beschik je over een portie creativiteit om soms buiten gebaande paden te treden, waarmee je belangrijke fouten blootlegt. Daarover gesproken: op een robot zitten we niet te wachten. Wel op een prettige collega die kritisch kijkt naar de kwaliteitsprocessen, dat durft uit te spreken en in de testprocedures continu naar verbetering streeft.

 • Je hebt aantoonbaar hbo/wo werk- en denkniveau;
 • Eerder heb je ervaring als Software Quality Engineer opgedaan, maar mocht je geen ervaring hebben, ook dan gaan we graag met je in gesprek;
 • Je kunt overweg met C#, .NET en SQL;
 • Je bent dus bekend met het opzetten van testaanpak, testspecificaties, testdata , het uitvoeren hiervan en kunt hier over rapporteren;
 • Je kunt overweg met risicoanalyses waarmee je de impact van fouten inschat;
 • Je hebt ervaring met het testen van software binnen een Agile omgeving;
 • Je kunt spreken en schrijven in de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

 • Een goede work-life balance is de basis. Zo zijn we flexibel en werken we hybride (inclusief thuiswerkvergoeding). Hoe ziet jouw ideale werkweek eruit?
 • Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Wij faciliteren graag met opleidingen, coaching en doorgroeimogelijkheden;
 • Een team met een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring. Benieuwd naar onze werksfeer?
 • Vanzelfsprekend bieden we een mooi arbeidsvoorwaardenpakket; van salaris tot spectaculaire personeelsevents.

Bedrijfsprofiel Sigmax

Bij Sigmax ontwikkelen we software waarmee we dagelijks het werk van duizenden professionals makkelijker maken en bedrijfsprocessen efficiënter. Met onze business unit Sigmax Public Transport ontwikkelen we software specifiek voor OV-bedrijven in Nederland. We sluiten aan bij innovatieprogramma’s en specifieke wensen van de klant maar hebben ook onze OV-Pocket Suite voor controle van de OV-chipkaart. Ons succes hangt af van de kwaliteit die we leveren. Om die kwaliteit te waarborgen zoeken we een Software Quality Engineer.


Over Sigmax en Public Transport

Met 160+ Sigmax’ers werken we vanuit onze prachtige uitvalsbasis op het kennispark te Enschede. Hier maken we software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!


Met de business unit Public Transport werken wij voor bekende organisaties in het Nederlandse openbaar vervoer. We ontwikkelen tech-oplossingen die een  bijdrage leveren aan één doel:  het beste OV van de wereld in Nederland waarmaken. Daarvoor bouwen wij software die naadloos integreert met hardware in het Nederlandse OV. Naast onze OVPocket software voor controle van de OV-chipkaart, bieden wij oplossingen voor validators, handhaving, mobiele check-in/check-out en vervoersbewijzen op basis van barcodes. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment is de introductie van EMV betalen dat wij mogelijk gaan maken voor het openbaar vervoer in Nederland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Sigmax. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Capitool 13
7521 PL ENSCHEDE
053 - 4803 100