Senior Software Tester

Zet jij jouw expertise in om onze software kwaliteit te bewaken in de complexe wereld van het openbaar vervoer en neem je het team op sleeptouw?


Bij Sigmax ontwikkelen we software waarmee we dagelijks het werk van duizenden professionals makkelijker maken en bedrijfsprocessen efficiënter. Met onze business unit Sigmax Public Transport ontwikkelen we software specifiek voor OV-bedrijven in Nederland. We sluiten aan bij innovatieprogramma’s en specifieke wensen van de klant maar hebben ook onze OV-Pocket Suite voor controle van de OV-chipkaart. Ons succes hangt af van de kwaliteit die we leveren. Om die kwaliteit te waarborgen zoeken we een Senior Software Tester.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-3-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Senior Software Tester heb jij daar een sleutelrol in het bewaken van de kwaliteit van onze softwareproducten. Momenteel spelen ontwikkelingen rond betalingssystemen binnen onze software. Dit betekent een grote context met complexe requirements om mee aan de slag te gaan.


Je bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Je beschrijft de testaanpak, onderhoudt deze en stelt bij als dat nodig is. Je stelt requirements op en zet een testplan neer. Dat doe je gestructureerd, maar wel binnen een agile werkomgeving. Vervolgens voer jij deze testen handmatig of geautomatiseerd uit. Automatisering is daarbij geen doel op zich. Over resultaten van je werk en mogelijke verbeteringen van onze software heb jij regelmatig contact met het scrumteam dat bestaat uit analisten, developers en andere testers.

Functievereisten

 • Je hebt aantoonbaar hbo/wo werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over veel ervaring als software tester en opereert op medior- of senior niveau;
 • Je kunt overweg met C#, .NET en SQL;
 • Je bent gezond kritisch, communicatief vaardig en neemt veel initiatief;
 • Je kunt spreken en schrijven in de Nederlandse en Engelse taal;
 • Gezien de ontwikkelingen rond het EMV (betaalkaartsysteem) is domeinkennis op dat vlak van harte welkom.

Aanbod

 • Enthousiaste collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Een organisatie die groeit, waardoor er altijd nieuwe kansen ontstaan;
 • Werken in ons iconische kantoorpand of vanuit huis; we kijken graag samen naar een goede combinatie!
 • Mooie softwareproducten die het verschil maken voor de reiziger, OV-vervoerders en jezelf;
 • Elke dag onbeperkt vers fruit en de beste versgemalen koffie;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere verrassende events.

Bedrijfsprofiel Sigmax

Met 160+ Sigmax’ers werken we vanuit onze prachtige uitvalsbasis op het kennispark te Enschede. Hier maken we software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!


Met de business unit Public Transport werken wij voor bekende organisaties in het Nederlandse openbaar vervoer. We ontwikkelen tech-oplossingen die een  bijdrage leveren aan één doel:  het beste OV van de wereld in Nederland waarmaken. Daarvoor bouwen wij software die naadloos integreert met hardware in het Nederlandse OV. Naast onze OVPocket software voor controle van de OV-chipkaart, bieden wij oplossingen voor validators, handhaving, mobiele check-in/check-out en vervoersbewijzen op basis van barcodes. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment is de introductie van EMV betalen dat wij mogelijk gaan maken voor het openbaar vervoer in Nederland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Sigmax. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Capitool 13
7521 PL ENSCHEDE
053 - 4803 100