Software Quality Engineer

Houd jij van intensief testen zodat foutloze en perfect werkende software ontstaat? Weet jij je weg in automatische testscripts en ben je in staat een compleet nieuw testautomatisering framework neer te zetten? Versterk dan het developmentteam van het business unit Public Transport als Software Quality Engineer!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-4-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

In ons Scrumteam van developers, engineers en testers bewaak jij de kwaliteit van onze applicaties. Testprocessen zijn helemaal jouw ‘cup of tea’; jij weet ze te ontwerpen, bij te stellen en te onderhouden. Je ontwikkelt samen met collega’s op een agile manier testplannen en specificaties. Deze voer je zowel hands-on uit als via geautomatiseerde tooling, waarbij je op een gestructureerde manier testcases en data vastlegt en analyseert met het team. Ook ga je bezig met het vernieuwen van ons testraamwerk.

Functievereisten

We verwachten dat jou als Software Quality Engineer geen detail ontgaat. Daarnaast beschik je over een portie creativiteit om, wanneer nodig, buiten gebaande paden te treden om fouten bloot te leggen. Op een robot zitten we niet te wachten, wél op een prettige collega die kritisch kijkt naar de kwaliteitsprocessen, feedback durft te geven en in testprocedures continu naar verbetering streeft.


Verder vinden we het belangrijk dat je:

 • Ervaring hebt als Test Engineer;
 • Overweg kunt met C#, .NET, SQL en Angular;
 • Bekend bent met het opzetten van testplannen, testcases, testdata en het uitvoeren hiervan;
 • Overweg kunt met risicoanalyses waarmee je de impact van fouten inschat;
 • Ervaring hebt met het testen binnen een Agile omgeving;
 • De Nederlandse en Engelse taal goed beheerst.

Aanbod

 • Leuke collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Mooie softwareproducten die het verschil maken voor de reiziger, OV-vervoerders en jezelf;
 • Aandacht voor gezondheid: wij betalen (deels) je fitness abonnement en zorgen elke dag voor gratis fruit;
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, en het volgen van trainingen;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere gave uitjes!

Bedrijfsprofiel Sigmax

Dagelijks maken we met 160+ Sigmax’ers het werk van duizenden professionals makkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter. Dit doen we met onze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven die thuis je cv-ketel installeren. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!


Sigmax Public Transport

Als softwarebedrijf met een prachtige uitvalsbasis in het Kennispark te Enschede, staat bij ons ‘empowering professionals everywhere’ centraal. Bij de business unit Sigmax Public Transport ontwikkelen wij software specifiek voor OV-bedrijven in Nederland. Met kennis van de nieuwste technologieën en de beste specialisten in-house, ontwikkelen wij tech-oplossingen die een bijdrage leveren aan maar één doel: het beste OV van de wereld in Nederland waarmaken. Zo zetten we ideeën om naar werkelijkheid. Of deze ideeën nu voortkomen uit landelijke innovatieprogramma’s of specifieke wensen vanuit onze klanten: wij bouwen software die naadloos integreert met hardware in het Nederlandse OV. Naast onze OVPocket software voor controle van de OV-chipkaart, bieden wij oplossingen voor validators, handhaving, mobiele check-in/check-out en vervoersbewijzen op basis van barcodes. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment is de introductie van EMV betalen dat wij mogelijk gaan maken voor het openbaar vervoer in Nederland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Sigmax. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Capitool 13
7521 PL ENSCHEDE
053 - 4803 100