Beleidsmedewerker/ Bestuursadviseur

Ben jij die Beleidsmedewerker/ Bestuursadviseur met een onderwijskundige en/ of bestuurskundige achtergrond en kan je goed schrijven? Sta je open voor een nauwe samenwerking met MT, docenten en ondersteuning? Kom dan de Academie Mens en Arbeid (AMA) van Saxion versterken! Als collega van de AMA ga jij met jouw kennis een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling en processen in het onderwijs en de organisatie. Bekijk deze vacature van Saxion voor meer informatie!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-7-2022
Aantal uur
32
Vervaldatum
5-9-2022
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Je gaat:

 • kwalitatieve en kwantitatieve gegevens verzamelen en analyseren en op basis hiervan management- en stuurinformatie genereren o.a. voor minoren en studievoortgang van studenten;
 • het jaarplan en managementrapportages begeleiden, hierover adviseren en schrijven;
 • stukken voorbereiden en opstellen voor het MT;
 • het management en collega’s adviseren over verbetering van processen en procedures teneinde de kwaliteit te verhogen;
 • het documentbeheer van de academie uitvoeren, begeleiden en toezien op instemming- en adviesrecht van diverse wettelijke commissies;
 • diverse projectmatige / kortdurende werkzaamheden op de thema’s onderwijs, organisatie en student uitzoeken en begeleiden;
 • Lean management inzetten daar waar procesoptimalisatie aan de orde is.

Functievereisten

Ben je:

 • proactief, gestructureerd, procesmatig denken en kan je beleid snel en degelijk uitwerken;
 • communicatief en geïnteresseerd in (internationale) studenten;
 • betrouwbaar en kun je adviseren en handelen vanuit diverse belangen en mensen verbinden en in beweging krijgen;
 • ICT-vaardig en handig met diverse systemen waaronder Excel, Powerbi en Bison;
 • analytisch en gericht op procesverbetering en oplossingen;
 • ervaren met Lean management/continu verbeteren?


En heb je:

 • minimaal een afgeronde wo-opleiding in een passende richting (bijvoorbeeld bedrijfskunde of juridisch);
 • ervaring in het Hoger Onderwijs en de Planning & Control cyclus (financiële verantwoording, jaarplan en managementrapportages);
 • kennis van het implementeren van strategisch beleid naar beleidsuitgangspunten en concrete producten;
 • ervaring met het verzamelen en verbinden van data en dit vertalen naar informatie;
 • een groot zelf startend vermogen en helicopterview;
 • ervaring met het schrijven van adviezen en reglementen;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift?

Aanbod

Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als Beleidsmedewerker 2. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.332,48 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.   

Bedrijfsprofiel Saxion

Jouw nieuwe werkomgeving

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.


Bij Saxion voel je je thuis

Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.


Academie Mens en Arbeid (AMA) Binnen Saxion verzorgt de Academie Mens en Arbeid (AMA) onderwijs op hbo en post hbo-niveau op het gebied van (International) Human Resource Management in Deventer en Enschede en Toegepaste Psychologie in Deventer. Bij de AMA werken 210 collega’s samen aan een academie waar studenten, medewerkers, bedrijven en regio trots op zijn en blijven. De AMA besteedt aandacht en tijd aan de kwaliteit van onderwijs, legt de nadruk op betrokkenheid met studenten en het collegiaal samenwerken in excellente teams.


Teamsamenstelling 

De AMA heeft in totaal ongeveer 210 collega's en kent binnen het onderwijs vijf teams. Daarnaast is er een Academiebureau, Praktijkbureau en een Beleidsteam waar je onderdeel van gaat uitmaken. Je rapporteert aan een van de leden van het AMA Managementteam (de directeur of één van de twee managers).

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Ko Wierenga
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888