Docent Social Work | Psychologie - geestelijke gezondheid

Saxion is op zoek naar een docent die fysiek (en indien noodzakelijk online) les kan geven in o.a. de vakken: psychologie, waaronder sociale psychologie, levensfasenpsychologie, psychologische stromingen. En daarnaast in prychopathologie/ geestelijke gezondheid. Er is vacatureruimte bij de deeltijd- en/of bij de voltijdopleiding Social Work. Als nieuwe collega neem je kennis en ervaring uit het sociale domein mee en werk je samen met collega’s aan het opleiden van Social Work studenten. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-7-2022
Aantal uur
20
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Onderwijs verzorgen in fase 1 (leerjaar 1 en 2)  van de voltijd en/of de deeltijd bacheloropleiding Social Work.

Functievereisten

Ben je:

 • enthousiast, ondernemend en maatschappelijk betrokken;
 • kritisch en denk je in mogelijkheden;
 • iemand die het in zich heeft om inspirerend met studenten samen te werken;
 • in staat om hoorcolleges, werkcolleges en vaardigheidslessen te geven;
 • in staat om als de Coronaregels hierom vragen, om te schakelen naar online onderwijs?


En heb je:

 • minimaal een passende HBO-opleiding;
 • recente werkervaring in het sociale domein;
 • ruime kennis van de hierboven genoemde vakken;
 • didactische ervaring*;
 • ervaring met het begeleiden en coachen van studenten;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • zo mogelijk beheersing van de Duitse taal in woord en geschrift?


Aanbod

Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling van 1 oktober 2022 tot 1 februari 2023 als Docent / Onderzoeker 2. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 4.569,56 (schaal 10 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams. Het loopbaanperspectief kan met zich meebrengen dat op termijn aantoonbaar sprake moet zijn van master werk- en denkniveau.

Bedrijfsprofiel Saxion

Bij de Academie Mens en Maatschappij volgen bijna 2.500 studenten vol- of deeltijdopleidingen op het gebied van Social Work, op zowel bachelor- als masterniveau. In de context van de strategische uitgangspunten van Saxion bieden wij kwalitatief onderwijs, waar studenten zich met plezier in bewegen. De academie streeft ernaar om niet alleen voor studenten, maar ook voor medewerkers een prettige werkomgeving te creëren en om een hechte relatie met het werkveld te onderhouden. Voor dit laatste wordt actief samengewerkt met de Academie Gezondheidszorg (AGZ). AMM is een Academie, die een plezierige studieomgeving biedt aan haar studenten en een inspirerende werkomgeving aan haar medewerkers. We leiden professionals op die het verschil kunnen maken voor mensen die gedurende een periode in hun leven hulp nodig hebben. AMM heeft in haar bacheloronderwijs gekozen voor de licentie Social Work (voormalig SPH en MWD) en wil zich met kracht in de Euregio als hét kenniscentrum op het gebied van Social Work manifesteren. Binnen onze academie zijn twee lectoraten actief: Technology, Health & Care en Social Work. De academie is op dit moment volop in beweging. Uitdagingen liggen er op het gebied van het verder professionaliseren van de werkcultuur, buiten nog meer met binnen verbinden en het verder verbeteren van ons onderwijs en onderzoek.


Teamsamenstelling 

AMM bestaat uit een MT, een aantal onderwijsteams een beleidsteam en een academiebureau. Daarnaast hebben we twee teams binnen de lectoraten. Bij AMM werken een kleine 200 medewerkers. Jij gaat deel uitmaken van een docententeam fase 1 of het deeltijdteam. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van het Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Ko Wierenga
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888