Docent/Onderzoeker Werktuigbouwkunde

Saxion is op zoek naar een Docent/Onderzoeker Werktuigbouwkunde. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
15-7-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
28-8-2022
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Werkzaamheden:

 • onderwijs verzorgen voor alle studiejaren van de opleiding Werktuigbouwkunde;
 • modern technisch onderwijs verzorgen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een digitale leer- en toetsomgeving;
 • studenten begeleiden bij stage- en afstudeeropdrachten;
 • onderzoeks- en adviesprojecten voor een lectoraat uitvoeren.

Functievereisten

Wil je:

 • jouw kennis en ervaring overdragen op studenten;
 • een belangrijke bijdrage leveren aan het onderwijs binnen de opleiding werktuigbouwkunde;
 • in een gedreven team bijdragen aan onderwijsvernieuwing?

Ben je:

 • een initiatiefrijke collega die studenten en collega's enthousiast kan maken en motiveren;
 • iemand met een studentgerichte coachende houding;
 • breed inzetbaar als docent/onderzoeker binnen de opleiding Werktuigbouwkunde?

En heb je:

 • een WO opleiding Werktuigbouwkunde of een verwante opleiding;
 • bij voorkeur bedrijfsmatige ervaring als werktuigbouwkundig ingenieur;
 • kennis/affiniteit van software- en ontwerptools zoals Matlab-Simulink, EduPack of SolidWorks/SolidCam en of ervaring met een programmeeromgeving als C++ is een pre;
 • affiniteit met advieswerk en/of toegepast onderzoek;
 • affiniteit en/of ervaring met moderne onderwijsmethoden van het Hoger Beroepsonderwijs?

Aanbod

Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als Docent/Onderzoeker 1. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.332,48  (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.

Bedrijfsprofiel Saxion

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.


Bij Saxion voel je je thuis

Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.


Bij de Academie Life Science, Engineering & Design (LED) leiden we technische professionals op die interdisciplinair kunnen werken, innoveren en technologieën in samenhang met elkaar kunnen toepassen. Wij vinden het belangrijk maatschappelijke vraagstukken en onderzoek in het onderwijs te verweven. Daarom vindt er vanuit de domeinen Life Science en Engineering intensieve samenwerking plaats tussen onderzoek, onderwijs en werkveld, waarbij ook studenten nauw zijn betrokken. Wij bieden inspirerende en effectieve leer-, werk- en onderzoekomgeving, toegespitst op toegepaste technologieën en recente (inter)nationale ontwikkelingen in het brede beroepenveld. LED verzorgt toegepast onderzoek en onderwijs voor circa 2700 studenten en heeft ongeveer 230 medewerkers in dienst. Het onderwijs van de academie kent de volgende opleidingen. Bachelor: Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek; Chemie; Chemische Technologie; Forensisch Onderzoek; Industrieel Product Ontwerpen; Technische Informatica; Technische Natuurkunde; Elektrotechniek; Werktuigbouwkunde; Mechatronica. Master: Applied Nanotechnologyen Robotics Systems Engineering. AD: Engineering. Het onderzoek binnen de academie vindt plaats in acht lectoraten: Lichtgewicht Construeren, Duurzame Energievoorziening, Industrial Design, International Water Technology, NanoBio Interface, NanoPhysics Interface, Mechatronica en Technologies for Criminal Investigations. 


Teamsamenstelling 

De opleiding Werktuigbouwkunde is gebaseerd op drie pijlers te weten: Constructie, Materiaal en Productie, Automatisering en Duurzame Energie. Het team Werktuigbouwkunde bestaat uit 23 enthousiaste collega’s, die een achtergrond in een van deze drie pijlers. Dit team heeft onlangs een grote onderwijsvernieuwing doorgevoerd. Speerpunten bij deze vernieuwing zijn: het toepassen van moderne technische software, integratie van theorie en praktijk en het werken aan opdrachten uit de beroepspraktijk.


Naast het lesgeven voor de dagopleiding is het team WB ook verantwoordelijk voor onderwijsontwikkeling en het verzorgen van lessen binnen de parttime opleiding. Dit onderwijs is ondergebracht bij de Saxion Parttime School.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
+31 (0)88 019 8888