Medewerker Informatiemanagement

Heb jij affiniteit met het thema informatievoorziening en onderwijs applicaties? Dan is Medewerker Informatiemanagement bij Saxion (Enschede of Deventer) de baan voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
15-7-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
21-8-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Bij Saxion ga je:


 • samen met de informatiemanager onderwijs en de academies de wensen vanuit het onderwijs vertalen naar concrete vraagstukken;
 • een brugfunctie vervullen tussen het onderwijs aan de ene kant en de leverende organisaties aan de andere kant;
 • veel samenwerken met interne afdelingen om processen rondom onderwijsapplicaties zo goed mogelijk te laten verlopen en zo het onderwijs optimaal te ondersteunen.

Functievereisten

Ben je:


 • iemand die gemakkelijk kan schakelen tussen een gesprek met een academie over wensen voor een nieuwe interactieve game het ene uur en een discussie over de privacy aspecten van de toepassing van een belastingaangifte programma het andere uur;
 • in staat om door te vragen en zodoende de kern van een vraagstuk vanuit het onderwijs te achterhalen;
 • een sparringpartner van het onderwijs enerzijds en collega’s die zich bezig houden met onder andere techniek, contracten, privacy en security anderzijds;
 • een flexibele, stressbestendige en proactieve teamplayer die goed kan plannen en organiseren én van aanpakken weet?


En heb je:


 • affiniteit met het thema informatievoorziening;
 • affiniteit met (onderwijs) applicaties;
 • goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • hbo werk- en denkniveau;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal?


Dan is dit de baan voor jou!

Aanbod

Een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een aanstelling als Medewerker gegevensbeheer 1. De functie is eerst voor de duur van een jaar. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 4.158,87 bruto (schaal 9 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.    

Bedrijfsprofiel Saxion

Jouw nieuwe werkomgeving


Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.


Bij Saxion voel je je thuis


Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.


Onderwijs en Student Support (OSS)


is één van de ondersteunende diensten van Saxion. Wij bieden ondersteuning aan alle (potentiële) studenten, het onderwijs en de kwaliteit van onderzoek. Studenten ondersteunen we bij aanvang en tijdens hun studieloopbaan zodat zij het maximale uit hun talent kunnen halen om zich voor te bereiden op hun beroep van de toekomst. Voor onderwijs en onderzoek is OSS dé partner voor onderwijsontwikkeling, innovatie en kwaliteit. Wij ondersteunen opleidingsteams en docenten bij het ontwikkelen en het verzorgen van kwalitatief goed onderwijs. Verder ondersteunen we de kwaliteit van het onderzoek. Binnen OSS geven we bovendien invulling aan het internationaliseringsbeleid van Saxion. Onze dienst bestaat uit vijf afdelingen, waaronder het Teaching & Learning Centre (TLC), het programma Saxion Onderwijsmodel (SOM) en een Supportteam.


Team TLC


Bij Saxion leiden we studenten op voor een complexe en snel veranderende samenleving. Ondernemende, zelfbewuste professionals die met een stevige basis aan vakkennis en vaardigheden disciplinair en interdisciplinair kunnen (samen)werken. Professionals die actuele vraagstukken creatief kunnen oplossen en zó bijdragen aan verbetering en innovatie van de beroepspraktijk. 

Daartoe her-ontwerpt Saxion haar onderwijs. Dit gebeurt mede langs de weg van een meerjarig programma SOM (Saxion Onderwijsmodel) waarin Saxion haar visie wil vertalen naar het onderwijs en meer impact maken voor de regio. Met het SOM vernieuwen we ons onderwijs, zodat dit nog beter aansluit op de ontwikkelingen in de samenleving.


Het Teaching and Learning Centre (TLC) is een afdeling van Onderwijs en Student Support (OSS) en draagt zorg voor de uitvoer van de strategie onderwijsservices. De onderwijskundige collega's in het team dragen zorg voor onder andere onderwijskundig advies en het slim (her)gebruik maken van bestaande digitale leermiddelen en ondersteunen opleidingen op proactieve en integrale wijze bij het ontwerpen en ontwikkelen van innovatief en blended onderwijs, gebaseerd op ontwikkelplannen waardoor academies hun onderwijstaak optimaal kunnen uitvoeren.


Het team Informatiemanagement Onderwijs is onderdeel van de dienst Onderwijs & Student Support en wordt uitgebreid om academies van Saxion beter te faciliteren in de informatievoorziening. Wij ondersteunen gezamenlijk de academies van Saxion gebaseerd op een driedeling in domeinen (Techniek, Gezondheid/Sociaal, Economie). We hebben reeds 2 collega’s in de functie van medewerker informatievoorziening en zijn nu op zoek naar een derde collega om het team op sterkte te brengen. In deze functie adviseer en faciliteer je de academies in het proces van oriëntatie, aanschaf, beheer en uitfasering. Samen met deze academies ga jij wensen vertalen naar concrete verzoeken en adviseren over de mogelijkheden en voorwaarden van de inzet van onderwijsapplicaties. Vervolgens ondersteun je in samenwerking met andere collega’s het proces van de aanschaf tot de implementatie, beheer en uitfasering. In deze functie is geen dag hetzelfde!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
+31 (0)88 019 8888