Docent journalistiek Creative Business

Heb jij wel eens gedacht aan een baan in het hbo-onderwijs? Lijkt het je leuk om studenten te inspireren/begeleiden naar een loopbaan in de media? Saxion leert hen de (on)mogelijkheden van alle media kennen en hoe ze deze kunnen combineren om vernieuwend en effectief te communiceren. De mediamakers van de toekomst begrijpen hoe de inhoud, de interactiviteit en de techniek aan elkaar gekoppeld kunnen worden om het juiste verhaal te vertellen. Dit verhaal ontwikkelen en produceren ze op creatieve wijze. Zie jij voor jezelf een toekomst om onze studenten te begeleiden? Dan is dit de baan voor jou.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
15-7-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
28-8-2022
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Bij Saxion ga je:


 • onderwijs verzorgen bij Creative Business - Media, Informatie en Communicatie, op het gebied van onder andere (online) journalistiek,zakelijk en creatief schrijven, copywriting;
 • samen met je collega’s het onderwijs voor onze studenten ontwikkelen en verbeteren;
 • studenten begeleiden in hun leerproces (studieloopbaanbegeleiding); 
 • studenten begeleiden in hun stage- en/of afstudeerproject.

Functievereisten

Ben je:


 • gepassioneerd over de ontwikkeling in de media en de creatieve industrie;
 • op zoek naar een plek om jonge talenten te helpen in hun ontwikkeling;
 • gemotiveerd om dat te doen vanuit Enschede?


En heb je:


 • ervaring of affiniteit met onderwijs, bij voorkeur op hbo-niveau;
 • uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels;
 • ervaring in één of meer van de volgende gebieden: journalistiek, content marketing, copywriting;
 • een afgeronde masteropleiding?


Dan is dit de baan voor jou!

Aanbod

Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als docent/onderzoeker 1. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.332,48 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.   

Bedrijfsprofiel Saxion

Jouw nieuwe werkomgeving


Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.


Bij Saxion voel je je thuis


Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.


Academie Creatieve Technologie (ACT)


De Academie Creatieve Technologie is een wervelende academie. Met vier bestaande bachelorprogramma's en een masterprogramma bieden we een breed scala aan opleidingen die studenten voorbereiden op een dynamisch werkveld. Creativiteit in combinatie met technologie is de basis en zorgt voor dynamiek in het onderwijs en de organisatie. Kenmerkend voor de sfeer binnen de academie is de open en laagdrempelige leer- en werkomgeving. Talentontwikkeling van zowel studenten als medewerkers staat hierbij centraal.


Teamsamenstelling 


De brede bacheloropleiding Creative Business, ontstaan uit de opleiding Media, Informatie & Communicatie, is volop bezig met de ontwikkeling van een nieuw curriculum waarin zoveel mogelijk volgens het Saxion onderwijsmodel wordt gewerkt. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn beroepsauthentiek leren en een leven lang ontwikkelen. Bij het Team Creative Business werken 58 collega’s ,zij bedienen zo'n 1200 studenten en wordt in het Nederlands aangeboden op de Saxion locatie Epy Drost in Enschede. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
+31 (0)88 019 8888