Docent Bouwkunde; specialist Bouw Informatie Management (BIM)

Wil je graag studenten mee nemen in jouw enthousiasme voor digitalisering, processen, data, system engineering en modellen in de bouw? Droom je van een volledige overstap naar het onderwijs? Of zie je mogelijkheden om een rol als docent te combineren met jouw huidige baan? Dan is de rol van docent Bouwkunde (met specialisme Bouw Informatie Management) bij de opleiding Bouwkunde van Hogeschool Saxion jou op het lijf geschreven!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-4-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
31-5-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je gaat:

  • onderwijs verzorgen met speerpunten op gebouwtechniek en digitaal, duurzaam en slim bouwen*;
  • studenten begeleiden bij (interdisciplinaire) projecten, stages en afstudeeropdrachten en coachen op vak inhoud en professionele houding;
  • studenten begeleiden bij het succesvol doorlopen van hun studie en het ontwikkelen van een persoonlijke en professionele identiteit.

*Een didactische aantekening is niet nodig. Saxion heeft zijn eigen interne opleiding voor nieuwe docenten om ze bij te scholen in lesgeven, toetsontwikkeling en studentbegeleiding.

Functievereisten

Ben je:

  • een inspirator die studenten motiveert om kennis en vaardigheden te verwerven binnen de op het gebied van bouwtechniek, slim-, duurzaam- en digitaal bouwen;
  • iemand die enthousiast wordt van het coachen van studenten bij praktijkopdrachten uit het werkveld;
  • een ondernemende, professionele teamplayer die creatief, bevlogen en nieuwsgierig is?

En heb je:

  • aantoonbare (werk-)ervaring in bouw informatie management;
  • een relevante bachelor- of master opleiding afgerond;
  • een goede verbinding met het werkveld en ben je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied;
  • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden?

Aanbod

Wat biedt Saxion jou?

Ze bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als Docent/Onderzoeker 1. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.127 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.

Bedrijfsprofiel Saxion

Jouw nieuwe werkomgeving:

Bij Saxion verkennen ze toekomstige ontwikkelingen, kijken ze over grenzen en vakgebieden heen en jagen ze innovatie aan. Zo dragen ze samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Het Saxion stelt zichzelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en de aarde. Ze leren de studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan de hogeschool en de professionals van morgen.

Team Bouwkunde:

Met circa 30 collega’s zet Team Bouwkunde zich in voor het opleiden van (jong) professionals in het bouw(-gerelateerde) werkveld. De opleiding Bouwkunde kent een voltijd, associate degree- en deeltijd variant. Binnen de voltijdopleiding is er ook de studierichting Bouwtechnische Bedrijfskunde. Collegialiteit en teamwork staan bij hun hoog in het vaandel. De opleiding is volop in ontwikkeling. Door middel van een Saxion Bouw Academy willen ze in de toekomst, naast erkende hbo opleidingen, ook trainingen en leergangen gaan aanbieden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
+31 (0)88 019 8888