Docenten Toegepaste Psychologie

De opleiding Toegepaste Psychologie van Saxion is bijzonder in trek bij studiekiezers. Saxion is  daardoor in de afgelopen jaren sterk gegroeid, zowel in onze voltijd- als onze deeltijdopleiding. En dat is niet zo gek. Saxion bied geweldig onderwijs aan met een sterk en gepassioneerd docententeam.


Om de kwaliteit en ambities waar te blijven maken, zoekt Saxion meerdere collega’s die hun team willen versterken. Wil jij een bijdrage leveren aan het opleiden en ontwikkelen van studenten Toegepaste Psychologie én krijg jij er energie van om ze klaar te stomen voor de arbeidsmarkt? Dan is Saxion op zoek naar jou!

We zijn op zoek naar meerdere collega’s (ervaren en startend) die de functie van docent kunnen vervullen.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-9-2021
Aantal uur
32
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

e gaat dan:


 • onderwijs verzorgen aan voltijd en deeltijd studenten Toegepaste Psychologie;
 • onderwijs verzorgen op het gebied van onder andere professionele gespreksvoering, coaching en training en practice based learning en studieloopbaanbegeleiding;
 • bij een relevante opleiding op wo/master-niveau ook studenten bij stages en afstuderen begeleiden, in het derde en vierde studiejaar.


Functievereisten

Ben je:


 • enthousiast om je kennis en ervaring te delen met studenten en hen te begeleiden in hun leerproces;
 • communicatief sterk, zowel in woord als geschrift;
 • reflectief, in staat kritisch te denken en handelen;
 • initiatiefrijk, ondernemend en klantgericht;
 • enthousiast, wendbaar en een echt organisatietalent;
 • bereid om reeds ontwikkeld onderwijs te verzorgen en nieuw onderwijs te ontwikkelen;
 • bereid om cursussen te volgen op het gebied van didactiek, toetsen en beoordelen, als je nog geen onderwijservaring hebt?


En heb je:


 • kennis op een of meerdere van de volgende gebieden: algemene psychologie, gezondheidspsychologie, arbeids- en organisatiepsychologie, intelligentie, persoonlijkheidsleer en psychodiagnostisch en (praktijkgericht) onderzoek;
 • (bij voorkeur) ervaring in onderwijsuitvoering in het hoger onderwijs;
 • ervaring in training en coaching, (studie)loopbaanbegeleiding en/of het trainen van mensen in communicatieve vaardigheden;
 • het in je om een effectieve bijdrage te leveren aan het functioneren van het team waarin je werkt;
 • een flexibele instelling en ben je inzetbaar op locatie in Deventer;
 • een relevante opleiding op wo/master-niveau?


Aanbod

Wat bieden wij?


Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. 

Afhankelijk van de functie, taken en je opleidingsniveau krijg je een tijdelijke aanstelling als docent/onderzoeker 1. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.026,85 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. In deze functie ligt de focus op het begeleiden van studenten in zowel de basismodules als in meer specialistische modules en bij hun stage en afstuderen. Bovendien vragen we je ons onderwijs samen met collega’s (verder) te ontwikkelen. Je beschikt over een relevante masteropleiding (Psychologie, (Ortho)pedagogiek, Onderwijskunde of soortgelijk).

Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.   


Bedrijfsprofiel Saxion

Academie Mens en Arbeid (AMA) verzorgt beroepsgericht onderwijs op hbo- en post hbo-niveau op het gebied van Toegepaste Psychologie in Deventer en (international) Human Resource Management in Deventer en Enschede. De AMA besteedt aandacht en tijd aan de kwaliteit van onderwijs, legt de nadruk op betrokkenheid met studenten en het collegiaal samenwerken in excellente teams. De opleiding Toegepaste Psychologie is vanaf augustus 2008 in Deventer gestart in voltijd en deeltijd en telt inmiddels meer dan 1.300 studenten. Vanaf het studiejaar 2016-2017 is begonnen met een herzien curriculum met drie nieuwe specialisaties: Gezondheidspsychologie, Arbeid- en Organisatiepsychologie en Gedrag en Technologie.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
+31 (0)88 019 8888