Docenten Toegepaste Psychologie

Onze opleiding Toegepaste Psychologie van Saxion is bijzonder in trek bij studiekiezers. We zijn daardoor in de afgelopen jaren stevig gegroeid, zowel in onze voltijd- als onze deeltijdopleiding. En dat is niet zo gek. We bieden sterk onderwijs aan met een gepassioneerd docententeam. Om onze kwaliteit en ambities waar te blijven maken, zoeken wij collega’s die ons team willen versterken. Wil jij een bijdrage leveren aan het opleiden en ontwikkelen van studenten Toegepaste Psychologie én krijg jij er energie van om ze klaar te stomen voor de arbeidsmarkt? 

We zijn op zoek naar meerdere collega’s (ervaren en startend) die de functie van docent kunnen vervullen.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-7-2022
Aantal uur
24
Vervaldatum
1-9-2022
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Bij Saxion ga je:


 • onderwijs verzorgen aan voltijd en deeltijd studenten Toegepaste Psychologie;
 • onderwijs verzorgen op het gebied van onder andere professionele gespreksvoering, coaching en training, practice based learning en studieloopbaanbegeleiding;
 • bij een relevante opleiding op wo/master-niveau ook studenten bij stages en afstuderen begeleiden, in het derde en vierde studiejaar.

Functievereisten

Ben je:


 • enthousiast om je kennis en ervaring te delen met studenten en hen te begeleiden in hun leerproces;
 • communicatief sterk, zowel in woord als geschrift;
 • reflectief, in staat kritisch te denken en handelen;
 • initiatiefrijk, ondernemend en studentgericht;
 • enthousiast, wendbaar en een echt organisatietalent;
 • bereid om reeds ontwikkeld onderwijs te verzorgen en nieuw onderwijs te ontwikkelen;
 • bereid om cursussen te volgen op het gebied van didactiek, toetsen en beoordelen, als je nog geen onderwijservaring hebt?


En heb je:


 • kennis op een of meerdere van de volgende gebieden: psychodiagnostisch onderzoek, gedrag en technologie, gezondheidspsychologie (pre), arbeids- en organisatiepsychologie, algemene psychologie;
 • (bij voorkeur) ervaring in onderwijsuitvoering in het hoger onderwijs;
 • ervaring in training en coaching, (studie)loopbaanbegeleiding en/of het trainen van mensen in communicatieve vaardigheden;
 • het in je om een effectieve bijdrage te leveren aan het functioneren van het team waarin je werkt;
 • een flexibele instelling en ben je inzetbaar op locatie in Deventer;
 • een relevante opleiding?


Dan is dit de functie voor jou!

Aanbod

Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt afhankelijk van de functie, taken en je opleidingsniveau een tijdelijke aanstelling als Docent/onderzoeker. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal €4.569,57 (schaal 10 - cao-hbo) of € 5.332,48 (maximaal schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. In deze functie ligt de focus op het begeleiden van studenten in zowel de basismodules als in meer specialistische modules en bij hun stage en afstuderen. Bovendien vragen we je ons onderwijs samen met collega’s (verder) te ontwikkelen. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams. 

Bedrijfsprofiel Saxion (Deventer)

Jouw nieuwe werkomgeving


Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.


Bij Saxion voel je je thuis


Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.


Academie Mens en Arbeid (AMA) verzorgt beroepsgericht onderwijs op hbo- en post hbo-niveau op het gebied van Toegepaste Psychologie in Deventer en (International) Human Resource Management in Deventer en Enschede. De AMA besteedt aandacht en tijd aan de kwaliteit van onderwijs, legt de nadruk op betrokkenheid met studenten en het collegiaal samenwerken in excellente teams. De opleiding Toegepaste Psychologie is vanaf augustus 2008 in Deventer gestart in voltijd en deeltijd en telt inmiddels meer dan 1.400 studenten. Vanaf het studiejaar 2016-2017 is begonnen met een herzien curriculum met drie specialisaties: Gezondheidspsychologie, Arbeid- en Organisatiepsychologie en Gedrag en Technologie.


Teamsamenstelling


De AMA bestaat naast het MT uit een Beleidsteam en enkele ondersteunende teams voor zowel de HRM- als de TP-opleiding. Bij de AMA werken ruim 200 medewerkers van wie zo’n 70 in het TP-team waar je onderdeel van gaat uitmaken.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Handelskade 75,
7417 DH Deventer
088 019 8888