Technisch commercieel medewerker binnendienst

Werken onder druk maar toch rust uit kunnen stralen? Het beste in jezelf en anderen naar boven willen halen? Communiceren als een pro en op zoek naar een uitdagende technische functie binnen een internationaal familiebedrijf? Lees dan snel verder want voor de afdeling Proposal & Contracts is ROSEN group op zoek naar een Technisch Commercieel medewerker binnendienst (intern Proposal Specialist genoemd).

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-3-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Als Proposal Specialist ben je een spil in het gehele tender proces! Je bent hoofzakelijk verantwoordelijk voor: het maken van offertes in opdracht van de Sales Manager en/of klant, het beoordelen van aanbestedingen, het leiden van de voorstelprocessen en het nauw samenwerken met de Sales Manager om de behoeften van de klant te begrijpen en in kaart te brengen, wat resulteert in een voorstel van hoge kwaliteit.

 

Belangrijkste activiteiten:

 • Het beantwoorden van technische en commerciële verkoop- en klantenvragen;
 • Ondersteunen van de Sales Manager;
 • Het verduidelijken van de aanbesteding, omvang van het werk en de contractvereisten;
 • Het leveren van technische en operationele risicobeoordelingen;
 • Project specifieke offertedocumentatie voorbereiden en verstrekken;
 • Fungeren als aanspreekpunt voor de Sales Manager en klanten;
 • Het vermogen om continu aan te passen aan de veranderende eisen van de werk- en zakelijke omgeving;
 • Het opvolgen van projectvoortgang.

Functievereisten

 • HBO/ MBO 4+ diploma in een technische richting en/of gelijkwaardig door opgedane werkervaring;
 • Affiniteit met Sales;
 • Technische achtergrond is een vereiste;
 • Vermogen om op eigen initiatief te werken, verantwoordelijkheid te nemen, deadlines te halen en meerdere taken tegelijk af te handelen;
 • Engelse taal op een gevorderd niveau (in woord en geschrift);
 • Uitstekende communicatieve & sociale vaardigheden;
 • Aandacht voor detail.

Aanbod

ROSEN Europe biedt je een functie binnen een internationaal, dynamisch en multicultureel familiebedrijf. We hanteren een informele en open bedrijfscultuur. Je komt in een zeer betrokken en toegewijd team met vakkundige collega’s. Naast marktconform arbeidsvoorwaarden is er een goede balans tussen werk en privé en verzorgen wij een gedegen inwerkperiode met trainingen en ruimte om je verder professioneel te ontwikkelen.

Bedrijfsprofiel ROSEN Group

Velen kennen wellicht de ROSEN merknaam, groot aangebracht op de zijkanten van het gebouw langs de A1. Wat velen echter niet weten is dat het hier gaat om één van de grootste werkgevers van Oldenzaal. De ROSEN Group is een wereldwijd opererende leverancier van ‘state of the art’ producten en services op het gebied van inspectie en integrity management voor een breed scala aan installaties (pijpleidingen, tanks, schepen, wind turbines, treinen, telecommunicatie torens e.a.) in verschillende industrie takken (olie & gas, energie, procesindustrie, mijnbouw, telecommunicatie, transport e.a.). Met ruim 2700 medewerkers en meer dan 20 vestigingen wereldwijd kan de ROSEN Group letterlijk de hele wereld aan. ROSEN Europe, met ruim 350 medewerkers, is binnen de ROSEN Group verantwoordelijk voor het bedienen van de klanten, de “Business Realization”, op het Europese continent, Afrikaanse continent en de landen India en Pakistan in Zuidoost Azië. Zij voeren projecten uit voor en leveren producten aan bedrijven die binnen de eerder genoemde industrie takken als toonaangevend worden beschouwd. Vaak gebeurt dit op basis van langlopende contracten en met de focus op partnership. Een van ROSEN Europa’s meest recente successen is de inspectie van de Nord Stream offshore pijpleidingen. Elke vierkante centimeter van twee parallelle gasleidingen, ieder met een lengte van 1224km, is geïnspecteerd door een ROSEN inspectie apparaat. Dit apparaat, volledig in eigen beheer ontworpen en geproduceerd, beweegt zich door de pijpleiding met behulp van gasproductie. De succesvolle inspecties zijn uitzonderlijk vanwege de lengte van de pijpleidingen (langste offshore inspectie ooit), de hoge wanddikte van deze pijpleidingen en de logistiek uitdagingen van pijpleidingen die beginnen in Rusland en eindigen in Duitsland. De inspecties zijn vlekkeloos en binnen de gestelde tijdplanning uitgevoerd, waarmee ROSEN definitief haar naam heeft gevestigd als wereldwijd technologisch marktleider.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ROSEN. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Zutphenstraat 15
7575 EJ OLDENZAAL
0541 - 671 000