Docent expert IT

ROC van Twente is op zoek naar een Docent expert IT. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-7-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
28-8-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Onze studenten volgen de opleiding Expert IT Systems & Devices, BOL, niveau 4.


Ben jij diegene die ons docenten team komt ondersteunen met jouw rijke kennis en ervaring op het gebied van Cloud en Security? En die vol passie met hen aan de slag gaat om goed en inspirerende onderwijs aan onze studenten te verzorgen? Zo ja, verheugen wij ons erop met je samen te mogen werken.


Als docent ben je een expert op jouw vakgebieden Security en Cloud. Door je eerder opgedane werkervaring weet je alles over ICT en de praktische vaardigheden die het vak met zich meebrengt, maar je kunt ook de theorie erachter overbrengen. Je hebt passie voor jouw vakgebied en helpt onze studenten zich te ontwikkelen tot echte vakmensen. Daarvoor richt je je onderwijs zo in dat je studenten goed kunnen leren en je blijft onderzoek doen naar wat studenten leren in jouw lessen en de wensen van het beroepenveld met als doel de aansluiting te borgen.


Je hebt kennis van en verbinding met het beroepenveld en blijft op de hoogte van de ontwikkelingen die er spelen. Misschien heb je zelf ervaring als stagedocent. Daarnaast coach en begeleid je jouw studenten in hun studieloopbaan. Je ontwikkelt je in jouw vak en de didaktiek hiervan. Samen met jouw collega’s begeleid je studenten naar hun beroepsidentiteit. Je legt makkelijk contact met studenten, maar weet ook wat je grenzen zijn.


Je kunt en wilt jezelf blijven ontwikkelen. ROC van Twente is een werkgever die gelooft in de kracht van een leven lang leren en daar graag in investeert en dat verwachten we ook van jou terug.

Functievereisten

Je hebt

 • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting van ICT
 • bevoegdheid om les te geven in het mbo, door middel van een PDG of je bent bereid deze te behalen
 • een aantal jaren werkervaring in het vakgebied Cloud en Security waarin je les gaat geven
 • kennis van Window Server (is een pré )
 • ervaring als stagebegeleider (BPV-docent) is een pré
 • ervaring als studieloopbaan begeleider (SLB-er) is een pré

Je kunt

 • communiceren en bent in staat om jezelf te presenteren en de verbinding met zowel student als collega op te bouwen en te onderhouden
 • doelen stellen en deze bijstellen waar nodig
 • aangeven wat je sterke punten zijn, maar ook waarin je je zelf nog kunt ontwikkelen

Je vindt het belangrijk

 • om bij te dragen aan een gezamenlijk resultaat, ook wanneer er geen direct eigenbelang aanwezig is
 • jouw liefde van jouw vakgebied over te dragen aan ons studenten

Aanbod

 • salaris: schaal LB / maximaal € 4.615,00 bruto per maand bij een werkweek van 36,86 uur
 • dienstverband: bepaalde tijd voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren en formatieruimte
 • je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld
 • je krijgt volop kans voor je eigen ontwikkeling door ons uitgebreide interne opleidingsaanbod en online leerplatform GoodHabitz
 • je krijgt bij ons de mogelijkheid om op onze kosten je bevoegdheid te behalen
 • je ontvangt een reiskostenvergoeding
 • voor indiensttreding zal je worden gevraagd een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen
 • de locatie is Gieterij in Hengelo

Bedrijfsprofiel

Bij ROC van Twente draait alles om onderwijs. Daar zijn we voor dat is ons bestaansrecht. Om goed onderwijs te kunnen geven, is ons onderwijs kleinschalig georganiseerd vanuit negen colleges, met elk een eigen sfeer. We noemen dat: ‘Flexibel binnen groot’. Onze studenten en deelnemers hebben voornamelijk te maken met het team dat zijn of haar opleiding verzorgt. Al deze onderwijsteams hebben een eigen teammanager en zijn onderdeel van een college.

Daarnaast kent ons ROC een ondersteuningsstructuur die bestaat uit zes ondersteunende diensten. Zowel onze colleges als de ondersteunende diensten werken waar mogelijk samen aan onze strategische ambities en vallen onder leiding van het College van Bestuur. Uiteraard werken we als ROC van Twente waar mogelijk actief samen met het werkveld en het sociale domein en onze colleges zijn sterk verankerd in de regio.


Binnen ons College voor Creatieve industrie & ICT bieden we opleidingen aan gericht op informatietechnologie en de meer creatieve beroepen; van podiumkunsten tot ICT support, en van fashion design tot evenemententechniek. Het team ICT Opleidingen Hengelo is ondergebracht bij dit college.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ROC van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!